Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Το ολοκληρωτικό πολίτευμα ταιριάζει γάντι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


 
Έχει ακούσει μήπως κανείς την ΧΑ να μιλάει για αλλαγές στο Σύνταγμα; Για αλλαγές στο πολίτευμα της χώρας; Ούτε θα ακούσει. Ακούμε την ΧΑ να μιλάει για την εξαθλίωση του λαού, να μιλάει εναντίον του μνημονίου, για κλέφτες πολιτικούς και επιχειρηματίες, να μιλάει για τους αλλοδαπούς, αλλά ποτέ δεν μιλάει για αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας και πολύ περισσότερο για… αλλαγές προς πιο δημοκρατική κατεύθυνση.
Δεν είναι μόνο η ελληνική οικονομία αυτή η οποία έχει μπει σε ένα «σπιράλ θανάτου». Σε αντίστοιχο σπιράλ θανάτου έχει μπει πλέον  και το ίδιο το πολίτευμα της χώρας. Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο εξελίχθηκε έτσι, γιατί του το επέτρεψε ένα διάτρητο ολιγαρχικό και χωρίς θεσμικά αντίβαρα Σύνταγμα, μπροστά στη βουλιμία του να διατηρήσει τη νομή της κοινωνίας, στην αδυναμία του να ελέγξει την όλη κατάσταση, στην έλλειψη οικονομικών πόρων που το αδυνατίζει, αλλά και μπροστά στο φόβο του για κοινωνική εξέγερση, γίνεται ακόμα πιο συγκεντρωτικό και αυταρχικό, αδιαφορώντας για το λαό. Αρχικά διέλυσε και συγκέντρωσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με το σχέδιο «Καλλικράτης». Στη συνέχεια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και τώρα η ΔΗΜΑΡ, απέβαλαν το θεατρικό πολιτικό προσωπείο τους και συνασπίστηκαν (αργότερα το ίδιο θα συμβεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ). Τώρα μειώνουν τις εφορίες, τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομεία κ.λ.π.
Αυτή η κατάσταση όμως λειτουργεί ως σπιράλ, δημιουργώντας νέες κοινωνικές αντιστάσεις από διάφορα εμβρυακά κοινωνικά κινήματα, αλλά  και κάλυψη των κενών που αφήνει εσκεμμένα το κράτος από την ΧΑ. Η άνοδος τέτοιων καταστάσεων θα αναγκάσει το αυταρχικό πολιτικό σύστημα να γίνει πιο συγκεντρωτικό και πιο βίαιο, μετατρέποντας τελικά το πολίτευμα σε καθαρά ολοκληρωτικό και το σπιράλ θα συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο.
Ποιος έχει αντίρρηση ότι τη ΧΑ την γιγάντωσε αφενός η οικονομική εξαθλίωση, αφετέρου το έλλειμμα Δημοκρατίας στη χώρα μας; Ο επιταχυνόμενος όμως ολοκληρωτισμός του πολιτεύματος ευνοεί τα σχέδια της, καθόσον προσδοκά να ανέβει στην εξουσία ενός ολοκληρωτικού πολιτεύματος που θα είναι ακριβώς στα μέτρα της. 
 Όπως οι κομμουνιστές ονειρεύονται την πλήρη κρατικοποίηση των πάντων για να βρουν έτοιμη την εξουσία, έτσι και η ΧΑ εκμεταλλεύεται τον συνεχώς αυξανόμενο ολοκληρωτισμό και μάλιστα πιέζει το αυταρχικό κράτος προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε στο τέλος να καταλάβει την εξουσία ενός έτοιμου στα μέτρα της ολοκληρωτικού πολιτεύματος. Μετά φυσικά, διαδηλώσεις, πετροπόλεμος, μολότοφ και άλλα τέτοια «παιχνίδια», κομμένα.
Νομίζει το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ότι θα διασωθεί αν γίνει πιο συγκεντρωτικό και αυταρχικό. Πλανάται «πλάνην οικτράν». Απλά φέρνει νερό στο μύλο της ΧΑ και της ετοιμάζει από μόνο του ένα πολίτευμα στα μέτρα της.
Αν τους έμεινε (στους πολιτικούς) λίγο ακόμα μυαλό, μία μόνο επιλογή έχουν για να σταματήσουν αφενός την κατάρρευση της χώρας, αφετέρου την ανάπτυξη φαινομένων σαν αυτό της ΧΑ…
Να εκδημοκρατίσουν το πολίτευμα και να βάλουν τώρα αμέσως την κοινωνία στην πολιτική.  

Πέτρος Χασάπης
http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου