Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ!


ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΣΩ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΑΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ!
Μετά από την τροϊκανή αδιαλλαξία έντρομος ο Α.Σαμαράς σπεύδει να εκβιάσει τους ομήρους ατακτούντες συνεταίρους του, αποστέλλοντας αιφνιδιαστικά ένα προσβλητικό τελεσίγραφο με το οποίο τους υπογραμμίζει ότι η δήθεν διαπραγμάτευση έληξε και ότι πρέπει να πούν "ναί σε όλα" ή να ρίξουν την κυβέρνηση.
Η υπόθεση της συγκυβέρνησης λίγο πριν να πέσει η γκιλοτίνα των 14 δις και της εργασιακής κατεδάφισης δίνει την εικόνα φρενοκομείου με όλους τους συνεταίρους σε κατάσταση νευρικής κρίσης και υστερίας.
Η φαρσοκωμωδία γίνεται πιο έντονη από τη στιγμή που και οι τρείς συνεταίροι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ένα προϋπολογισμό λαιμητόμο με μείωση μισθών-συντάξεων- επιδομάτων περίπου 10 δις και με ένα πρόσθετο φορολογικό-τσουνάμι περίπου 3 δις.
Όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση των τριών συνενόχων συνεταίρων περνάει μέρες Πομπηίας με το τέλος της να είναι θέμα, πλέον, ελαχίστου χρόνου!
Η Iskra, προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, επίκαιρο ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.
Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων ολοκληρώθηκε και ότι η ελληνική κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την βελτίωση των όρων της συμφωνίας, «ακόμη και την τελευταία στιγμή». «Εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ» αναφέρει ο κ. Σαμαράς και συμπληρώνει: «Εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού αναφέρει: «Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου.


» Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή... Εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.


» Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.     


»Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο… Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος. 


» Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη  και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη.  Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.


» Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός

βουλευτή ξεχωριστά».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η συμφωνία που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς είναι μόνο για τα δημοσιονομικά μέτρα.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΤΥΧΗΣ»
«Η ανακοίνωση Σαμαρά συνιστά υπονόμευση και απρέπεια», είπε - μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αναφερόμενος στη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «η διαπραγμάτευση (με την τρόικα) ολοκληρώθηκε». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά «το λιγότερο ατυχή» και τόνισε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με το οριστικό «όχι» της ΔΗΜΑΡ στην ψήφιση των αλλαγών στα εργασιακά, φέρνει σε οριακό σημείο τον κυβερνητικό συνασπισμό, που αναζητεί πλέον ισορροπία για να επιβιώσει.

Η παρέμβαση του Βαγγέλη Βενιζέλου έχει ως εξής:
«H εισαγωγική μου ομιλία ήταν σαφής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και υπεύθυνη και εμπεριέχει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις.
» Οταν το ΠΑΣΟΚ τηρεί αυτή τη στάση, μία εσπευσμένη ανακοίνωση του τύπου 'η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε να κάνει, προχωράει και όποιος θέλει ακολουθεί', και μάλιστα την ώρα που συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και αρχίζει η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, είναι το λιγότερο ατυχής.
» Όταν εμείς γυρίζαμε κάποιοι άλλοι πήγαιναν στα θέματα της εθνικής ευθύνης και της διαχείρισης της κρίσης. Ας προσέχουν συνεπώς στο πώς χειρίζονται τα θέματα τώρα που όλα είναι εξαιρετικά λεπτά.
» Οταν άρα ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας.
» Είναι, όμως, προφανές:
» -Πρώτον, ότι όσα σχετίζονται με την εσωτερική ισορροπία των δημοσιονομικών μέτρων εξαρτώνται από σειρά κρίσιμων ειδικών ρυθμίσεων που θα αποσαφηνιστούν στον εφαρμοστικό νόμο. Μέχρι την ψήφιση των ρυθμίσεων αυτών στην Ολομέλεια της Βουλής, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης χωρίς να αλλάζει ο δημοσιονομικός στόχος.
» -Δεύτερον, ότι τα μέγιστα θέματα της επιμήκυνσης, της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και των κοινωνικών και αναπτυξιακών αντίβαρων θα κριθούν μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, στις 12/11 σε πολιτικό επίπεδο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμικούς της εταίρους, δηλαδή τα κράτη-μέλη, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
» Συνεπώς το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup».
Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές του Κινήματος να υπερψηφίσουν το πακέτο των μέτρων.
Στη συνεδρίαση επικράτησε κλίμα έντασης και εκνευρισμού. Μετά την ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου εκδηλώθηκαν πολλές διαφωνίες από βουλευτές του κόμματος.
Σκανδαλίδης: Να μην ψηφιστούν τα μέτρα
Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις ο Κώστας Σκανδαλίδης διερωτήθηκε: «Πώς μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό»;
Ο Κώστας Σκανδαλίδης πρότεινε να μην παρθεί σήμερα η απόφαση αλλά μόλις ανακοινωθεί η τελική συμφωνία για τα μέτρα. «Εχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου».

Όπως είπε «οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό κ αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές».


Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών, ενώ για τα μέτρα είπε ότι ψήφισή τους, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Κλείνοντας την ομιλία του πρότεινε να μην ψηφιστούν τα μέτρα από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό του κ. Βενιζέλου.
Με τον κ. Σκανδαλίδη συμφώνησε και ο Γιάννης Κουτσούκος ο οποίος είπε στην ομιλία του ότι «Δυστυχώς γίναμε συνιστώσα της ΝΔ χωρίς λόγια και χωρίς ρόλο. Τα μέτρα είναι επαχθέστατα και άνοιξαν μέτωπα που δεν έπρεπε να ανοίξουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ψηφίσουν τα μέτρα».
Χρυσοχοϊδης: Οι στρατηγικές μας έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές
Αντιδράσεις υπήρξαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είπε ότι υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια, φορτώσαμε 150 δισ. ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος. Για τις αποκρατικοποιήσεις τόνισε ότι πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να τις φέρει εις πέρας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες να παίξουν ρόλο, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο είπε: «Πρόεδρε, οι στρατηγικές που έχεις ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές».
Κατά της ψήφισης των μέτρων τάχτηκε και ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής.
Ο Γιώργος   Ντόλιος του είπε: «Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του». Ενώ ο κ. Κασσής του απάντησε: «Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις»;
ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Την απόφασή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα ανακοίνωσαν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής. «Γίναμε συνιστώσα της ΝΔ» τόνισε ο Κουτσούκος. «Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του», ανέφερε ο Γιώργος Ντόλιος. «Δεν παραδίδω καμία έδρα. Δεν θα τα ψηφίσω και θα μείνω στο ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο Μιχάλης Κασσής.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις διερωτήθηκε «πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευτεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό».

«Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό κ αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές», ανέφερε.


Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών, ενώ για τα μέτρα είπε ότι ψήφισή τους, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Κλείνοντας την ομιλία του πρότεινε να μην ψηφιστούν τα μέτρα από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου. 


Με τον Κώστα Σκανδαλίδη συμφώνησε και ο Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος τόνισε πως «δυστυχώς γίναμε συνιστώσα της ΝΔ χωρίς λόγια και χωρίς ρόλο. Τα μέτρα είναι επαχθέστατα και άνοιξαν μέτωπα που δεν έπρεπε να ανοίξουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα». Κατά της ψήφισης των μέτρων τάχθηκε και ο Μιχάλης Κασσής.


Οι τοποθετήσεις για καταψήφιση των μέτρων προκάλεσαν την αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος επισήμανε πως «η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος».


Για τις αποκρατικοποιήσεις τόνισε ότι πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να τις φέρει εις πέρας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες να παίξουν ρόλο, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο είπε: «Πρόεδρε, οι στρατηγικές που έχεις ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές».


«Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του», δήλωσε ο Γιώργος Ντόλιος . «Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;», απάντησε Μιχάλης Κασσής.
Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει πως «το πακέτο των μέτρων πρέπει να ψηφιστεί για να αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα και να υπάρχει έξοδος στο ξέφωτο».

«Όσοι αντιτίθενται στα μέτρα, στην ουσία υποστηρίζουν όψιμα και ατελώς την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Βενιζέλος και κάλεσε την ΔΗΜΑΡ να επαναπροσδιορίσει τη στάση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου