Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΧΛΙΑΡΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "CORPUS CHRISTI"...

moni-esfigmenou
http://makeleio.gr/
Η γνωστή για τη δυναμική της στάση στην προάσπιση των συμφερόντων της, Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, εξέδωσε ανακοίνωση για την περίφημη πλέον θεατρική παράσταση "Corpus Cristi", που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και βίαια επεισόδια. Κι ενώ θα παρίμενε κανείς πως το περιεχόμενο της ανακοίνωσης θα είναι λάβρο εναντίον της βλάσφημης κατά πολλούς παράστασης, αυτά που αναφέρει μάλλον... χλιαρά θα χαρακτηρίζονταν...
"Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη θεατρικής παράστασης που πραγματεύεται μια μυθοπλαστική διεστραμμένη σχέση του σωτήρα μας Χριστού με τους μαθητές του. Οδύνη και λύπη εκφράζουμε για το γεγονός αυτό.
Ο πολιτισμός δεν είναι εχθρός της πίστης, ούτε η πίστη εχθρός του πολιτισμού. Όταν..το ένα πληγώνει το άλλο, δεν φταίει ούτε η πίστη ούτε ο πολιτισμός, αλλά μόνο αυτοί που τα εκφράζουν.
Στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και της μη λογοκρισίας του πολιτισμού, δεν νομιμοποιείται η ύβρις των Θείων αλλά ούτε η προσβολή της θρησκευτικής συνείδησης των πιστών.
Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η ανεξιθρησκία όποιων, αλλά, και υποχρέωση αυτών των όποιων, ο πραγματικός σεβασμός στην πίστη των Ορθόδοξων Χριστιανών. Ναι, στον πολιτισμό ... ας μην όμως γίνεται ο πολιτισμός άλλοθι ή δούρειος ίππος ώστε να πληγωθεί ή να προσβληθεί το κοινό θρησκευτικό αίσθημα ή ο Χριστιανισμός εν γένει.
Δεν είναι λογοκρισία η υποχρέωση να σέβεσαι την πίστη του θρησκευόμενου πλήθους σε ένα δημόσιο θέαμα ... ίσα ίσα αυτό είναι πραγματικός πολιτισμός".

Μετά τιμής,
Γραφείο Τύπου,
Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου