Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: φτάνει η ώρα της Εξεταστικής Επιτροπής

Ευάγγελος Βενιζέλος και Άκης Τσοχατζόπουλος 
 
Η πρόταση δεν θα αφορά αποκλειστικά το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπουργού Εθνικής Άμυνας της επίμαχης περιόδου, αλλά θα θέτει προς διερεύνηση όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδηγήθηκαν στο σημερινό τέλμα ”

H πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για την οποία είχε δεσμευθεί εδώ και ένα μήνα, αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική πρόταση, την σύνταξη της οποίας ανέλαβε ομάδα πολιτικών και διακεκριμένων νομικών, είναι έτοιμη κατόπιν διαβουλεύσεων και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση δεν θα αφορά αποκλειστικά το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπουργού Εθνικής Άμυνας της επίμαχης περιόδου, αλλά θα θέτει προς διερεύνηση όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδηγήθηκαν στο σημερινό τέλμα.

Σκοπός της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέσα από την διεξοδική έρευνα της υπόθεσης να βγουν στην επιφάνεια τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, κύριος στόχος της πρότασης θα είναι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μιχελάκης ως εκπρόσωπος Τύπου και ο κ. Τασούλας ως γραμματέας του κόμματος της ΝΔ, που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν κατηγορήσει ανοιχτά τον κ. Βενιζέλο ως τον βασικό υπαίτιο για το μείζον πολιτικό σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς καλούνται για δεύτερη φορά να «ξεπλύνουν» τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μετά και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

 http://periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου