Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μία τάση από μόνη της


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μία τάση από μόνη της
Η περίπτωσή της έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα και τον πρωινό καφέ της Κουμουνδούρου όταν κατά την διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκαρντ προκαλούσε σε καθημερινή βάση τη δυσφορία των περισσοτέρων μελών της.
«Πορφυρογέννητη», «ανακρίτρια», «μαζορέτα», «Κλάραμπελ» είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που δέχθηκε, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ζητούσαν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να την... μαζέψει.
Χαρακτηριστικές ήταν οι αντιδράσεις του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όταν μετείχαν και οι δύο στην εξεταστική επιτροπή για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
Το τελευταίο διάστημα όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει περάσει την κόκκινη γραμμή με τις ακραίες ακτιβιστικές της δράσεις και εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα τόσο για το ευρωπαϊκό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τις εσωκομματικές ισορροπίες αφού φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.
Η κίνηση που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν η «ανταρσία» της κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής όταν δήλωσε «παρούσα», κόντρα στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι αυτή είναι η ισχυρότερη δοκιμασία στις σχέσεις της Ζωής με τον πρόεδρο και θα περάσει καιρός έως ότου ξεχαστεί.
Η ντουντούκα και οι καταγγελίες περί ξυλοδαρμού
Αρνητικά σχολιάστηκε και η εμφάνισή της το βράδυ του Σαββάτου έξω από το κτίριο της ΕΡΤ όταν με την ντουντούκα ανά χείρας, πίσω από τους άνδρες των ΜΑΤ, φώναζε ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού από την αστυνομία, ότι «καταλύθηκε η δημοκρατία στη χώρα», ενώ ζητούσε επιμόνως – άγνωστο γιατί – την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η 36χρονη βουλευτής με τη στάση και τις ενέργειές της, διεκδικεί, έστω και άτυπα, τον ρόλο αρχηγού μιας ιδιότυπης εσωκομματικής αντιπολίτευσης – φράξιας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα της δώσει τη δυνατότητα να παίξει στα ίσα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα είτε ο τελευταίος κερδίσει, είτε χάσει τις εντυπώσεις στις επικείμενες ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Εντύπωση προκαλεί το τελευταίο διάστημα ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει κάνει ιδιαίτερες επαφές και φιλίες με στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και στις λαϊκές συγκεντρώσεις όπως η τελευταία κινητοποίηση έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου η δημόσια εικόνα της συνδέθηκε με αυτή της κ. Ραχήλ Μακρή που σκαρφάλωνε στα κάγκελα της εισόδου διαμαρτυρόμενη για την εκκένωση του κτιρίου από την αστυνομία.
Δεν ξέρουμε βεβαίως αν αυτή η εικόνα έχει τις ευλογίες ή όχι της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, το βέβαιον είναι ότι έχει προκαλέσει έντονες γκρίνιες τόσο στην σοσιαλιστική τάση του κόμματος που εκπροσωπείται από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και στην ακραιφνώς αριστερή τάση με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου