Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Την "βεντέτα" του Κασιδιάρη θεωρούν οι Αρχές υπ. αριθμόν 1 ύποπτο για τις εκτελέσεις στο Νέο Ηράκλειο

Η «ΒΕΝΤΕΤΑ» ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
 

Η κινητική δυσκολία στο θανάσιμο βάδισμά του και με  μοναδικό μέχρι τώρα «στοιχείο ενοχής» τον ψιλόλιγνο  σωματότυπο του,  οι διωκτικές αρχές συνθέτουν  βήμα βήμα το προφίλ...
του «φαρμακοχέρη» δολοφόνου που σκότωσε με χαριστικές βολές στο κεφάλι  τα δυο νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής  στο Νέο Ηράκλειο. Επιτελείς της Κατεχάκη εκφράζουν φόβους για την προσωπική «βεντέτα» που έχει ανοίξει ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στον οποίο και έχουν διαμυνήσει πως αποτελεί πλέον το νούμερο έναν στόχο, μετά και το τελευταίο μακελειό.                                                  

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναζητά 35χρονο αναρχικό αλλά και το άλλοθι που θα εμφανίσει για το βράδυ της πρόπερασμένης Παρασκευής όταν  ο εκτελεστής  άδειασε δώδεκα βολίδες των εννέα χιλιοστών στην μανία του να σκοτώσει και τους τέσσερις της παρέας που κοντοσκέκονταν στον πεζόδρομο της Μεγάλου Κωνσταντίνου. Νομικοί κύκλοι ωστόσο χαρακτηρίζουν «όψιμη» την στοχοποίηση του 35χρονου, από την στιγμή που είναι ήδη σεσημασμένος.

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ  για τον κ. Κασιδιάρη, ενισχύθηκαν όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Fimotro όταν διαπίστωσαν ότι ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής  μια ημέρα μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή για το χαστούκι που έδωσε στη Λιάνα Καννέλη,  κατηγόρησε στις 14 του περασμένου Μαρτίου ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «στηρίζουν τρομοκράτες».
Αναμφίβολα τώρα το έναυσμα για την εσπευσμένη επιλογή του στόχου ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά τον περασμένο Μάρτιο ο  εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του Μιχαλολικάκου έδωσε μάλιστα   στη δημοσιότητα και σχετικό  κείμενο από το 2006  όταν Κινήματα, Κόμματα, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές  προσύπεγραφαν  για την αποφυλακιση τριών αντιεξουαστών  που είχαν συλληφθεί παλαιότερα για κλοπή ασπίδων από τα ΜΑΤ. Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 28-5-2006, φέρεται να υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τρεις Βουλευτές του κόμματος του. 
Ανάμεσα όμως στους τρείς προφυλακισμένους ήταν και ο 35χρονος τον οποίο θεωρούν σήμερα οι αρχές ως  «ύποπτο» για το μακελείο στο Ν. Ηράκλειο.
Ο αναρχικός είχε συλληφθεί  τον Ιούλιο του 2005, όταν μαζί με δυο συντρόφους του, κατηγορήθηκαν πως τον Μάϊο του ιδίου έτους, είχαν αρπάξει ασπίδες από αστυνομικούς των ΜΑΤ ύστερα από επίθεση αναρχικών στα Εξάρχεια. Μάλιστα οι αναρχικοί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, είχαν αναρτήσει την  φωτογραφία τους στο διαδίκτυο, χλευάζοντας τους αστυνομικούς και κρατώντας τις ασπίδες ως λάφυρα στα χέρια τους. 
Ο αναρχικός που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο  της ΕΛ.ΑΣ είχε μείνει όπως και οι δυο συγκατηγορούμενοί του, αρκετούς μήνες προφυλακισμένος για την υπόθεση και είχε αποφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2006. Το κείμενο συμπαράστασης αφορούσε την επικείμενη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφάσιζε για την αποφυλακισή τους ή όχι. Τον περασμένο Μάρτιο πάντως ο  Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι οι υπογράφοντες υπερασπίστηκαν έναν «αναρχικό τρομοκράτη. Ολος ο ΣΥΡΙΖΑ –συμπλήρωσε- αποφυλάκισε έναν τρομοκράτη που από τις μολότοφ πέρασε στα καλάσνικοφ …». Kαι αυτό επειδή ο 35χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως ο ενοικιαστής του αυτοκινήτου που στις 12 Μαρτίου βρέθηκε σε πάρκινγκ της οδού Νοταρά στα Εξάρχεια, έμφορτο στο πορτπαγκάζ με δυο Καλάσνικοφ, τέσσερις χειροβομβίδες και περίπου 950 σφαίρες. Σε έρευνα που επακολούθησε στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια, ανάμεσα σ’ άλλες σημειώσεις με αναφορές στον «Επαναστατικό Αγώνα» βρέθηκαν  και έντυπες ενδείξεις με τη φράση: 
«Πίσω γουρούνια … έχουμε σκυλιάσει ..!».                        
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Κασιδιάρης όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του δράστη  στα μέσα του περασμένου Μαρτίου στράφηκε κατά της υποστήριξης που του είχαν παράσχει το 2006 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την επιχείρηση: «Ασπίδες των ΜΑΤ». Σε ηλικία 29 ετών ο συγκεκριμμένος αναρχικός και πιο συγκεκριμμένα το πρωί της 12-3-2007 είχε συλληφθέι  στα Καμίνια του Πειραιά, για ληστεία που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2005 σε χώρο μουσικών εκδηλώσεων στη Μαλακάσα. Η ληστεία είχε γίνει από αγνώστους που φορούσαν κουκούλες στις 25 Ιουνίου 2005, στον χώρο διεξαγωγής του Rock Wave Festival, στο 37,5 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Οι δράστες είχαν επιτεθεί με κλομπ σε υπαλλήλους της ιδιωτικής ασφάλειας, που βρίσκονταν στην είσοδο του χώρου και είχαν αρπάξει 7.000 ευρώ και 2.000 μάρκες-κουπόνια. 
 http://www.fimotro.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1708.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου