Περίπου 2 ευρώ την ώρα-κάτι λιγότερο-είναι η αμοιβή που προσφέρουν οι μεγάλοι-τρόπος του λέγειν-δημοσιογραφικοί όμιλοι της χώρας για τους εργαζόμενους στα sites τους! Ήδη εκατοντάδες νέοι δημοσιογράφοι εργάζονται με αυτά τα λεφτά στα μεγάλα μαγαζιά. Το quiz ενός από τα παιδιά που δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες μάλλον αυτονόητο:
Γίνεται ένας άνεργος δημοσιογράφος να αμείβεται αντίστοιχα με έναν σκληρά εργαζόμενο συνάδελφο του;   Εάν βιαστήκατε να απαντήσετε «όχι», τότε ζείτε εκτός Ελλάδας ή εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Η σωστή απάντηση είναι ότι το μηνιαίο επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα, πλησιάζει τρομακτικά τις απολαβές ενός είλωτα της δημοσιογραφίας.
Και για να φρεσκάρουμε και λίγο τα μαθηματικά μας, μετά από 8 ώρες εργασίας ο δημοσιογράφος φεύγει από το γραφείο του με 16 ευρώ στην τσέπη, την ίδια ώρα που ο άνεργος στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα βρίσκεται στη θαλπωρή του σπιτιού του έχοντας κερδίσει την αξιοπρέπειά του αλλά και κάτι παραπάνω από 14 ευρώ.
Αν αυτή η σύγκριση δεν είναι αρκετή για να οδηγήσει έναν δημοσιογράφο στην  παραίτηση, τότε ίσως τον παροτρύνει το γεγονός ότι ένας ανειδίκευτος εργάτης εργοστασίου κερδίζει 4 ευρώ την ώρα, την ίδια ώρα που ο ίδιος αμείβεται με ένα κέρμα των 2 ευρώ .
 Πάντως, αμφότεροι θα έπρεπε να δικαιούνται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

 http://kourdistoportocali.com/post/31199/media