Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Είναι ...«γαύρος» ο Άδωνις;

Ο Άδωνις  

“ Είδατε τον Άδωνι ποτέ του να πανηγυρίζει κανένα γκόλ του Ολυμπιακού; Τον είδατε κάποιο καλοκαίρι να κυκλοφορεί με ερυθρόλευκη φανέλα ή ποτέ να φωνάζει (είναι και καλός σε αυτό!) στο γήπεδο Καραϊσκάκη;  ”

Αν άνθρωποι από διάφορους κλάδους έσκαψαν το λάκκο της δημόσιας υγείας τα προηγούμενα χρόνια, ο υπουργός Υγείας και τηλεβιβλιοπώλης, Άδωνις Γεωργιάδης την έριξε μέσα και της έβαλε και την ταφόπλακα από πάνω.

Η νέα τιμολόγηση των φαρμάκων που φέρνει ο σύζυγος της τηλεπαρουσιάστριας Ευγενείας Μανωλίδου, μειώνει τις τιμές τους, κυρίως των off patent και των γενόσημων, σκευάσματα τα οποία παράγουν ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν δεν ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής. Η μείωση αυτή, καθόλου δεν ελαφρύνει τη δυσβάσταχτη επιβάρυνση των ασθενών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για την αναγκαία φαρμακευτική τους αγωγή, εκτός εάν επιλέξουν το φθηνότερο γενόσημο, πράγμα που μπορεί να σημαίνει αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας σκευάσματα από την Ινδία, το Μπαγκλαντές ή άλλες ασιατικές χώρες. Οι ανησυχίες αυτές, εκφράστηκαν και από πολλούς βουλευτές της αντιπολίτευσης και όχι μόνο. Η φαρμακευτική περίθαλψη φαίνεται πως παραδίδεται ολοκληρωτικά σε πολυεθνικές φθηνών γενοσήμων, κατα απαίτηση των δανειστών, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα πολυεθνικών ελίτ.

Τι καλύτερο από το να τοποθετήσεις στο αρμόδιο υπουργείο, στην πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θες να «πειραματιστείς», έναν υπουργό βγαλμένο από κακόγουστη κωμωδία; Έναν τηλεορασάνθρωπο με μία ανακατεμένη αντίληψη ακροδεξιάς κουλτούρας, νεοφιλελέυθερης άποψης και με στοιχεία από trash τηλεόραση προηγούμενης δεκαετίας; Όλοι θα ασχολούνται με το φαιδρό του προφίλ, και όχι με το βρώμικο σχέδιο το οποίο εξυπηρετεί. 

Κάτι καθόλου άσχετο:

Είδατε τον Άδωνι ποτέ του να πανηγυρίζει κανένα γκόλ του Ολυμπιακού; Τον είδατε κάποιο καλοκαίρι να κυκλοφορεί με ερυθρόλευκη φανέλα ή ποτέ να φωνάζει ( είναι και καλός σε αυτό) στο γήπεδο Καραϊσκάκη; 

Αν τον είδατε έχει καλώς...

Επειδή μάλλον κανένα από τα παραπάνω δεν συνέβη το παρακάτω πρωτοσέλιδο (εφημερίδας γνωστών ιδιοκτητών ) επιβεβαιώνει τις τρεις πρώτες παραγράφους του κειμένου:


Εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» 23-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου