Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Τώρα κατάλαβαν οι Κούρδοι ότι τους την έφεραν: «Μας βάλατε και χαλάσαμε τις οχυρώσεις μας. Πλέον άμυνα με κάθε κόστος»


Καταδικάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη βορειοανατολική Συρία, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα υπερασπίσουν την περιοχή με το έντονο κουρδικό στοιχείο στη βορειοανατολική Συρία, γνωστή στους Κούρδους ως Ρογιάβα, «με κάθε κόστος».


Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έδωσε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πράσινο φως για να ξεκινήσει μια αεροπορική και επίγεια επιχείρηση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στην περιοχή που ελέγχεται από την μέχρι πριν λίγο υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, SDF.

Ο Mustafa Bali, ανώτερος αξιωματούχος της SDF, κατηγόρησε τις αμερικανικές δυνάμεις ότι δεν εκπλήρωσαν τις ευθύνες τους ως συμμάχους στον πόλεμο εναντίον της Ισλαμικής Κρατικής Ομάδας (ISIS), «αφήνοντας την περιοχή να μετατραπεί σε ζώνη πολέμου».

Σημειώνει επίσης πως οι ΗΠΑ οφείλουν μια εξήγηση στους κατοίκους της περιοχής ενώ αναφέρει κάτι που σημειώσαμε ήδη εξαρχής σήμερα το πρωί στη Freepen.gr, ότι έβαλαν τις SDF στα πλαίσια της συμφωνίας με την Τουρκία να αποσύρει τα όπλα της και να διαλύσει τις οχυρωμένες θέσεις της κοντά στη συνοριογραμμή. 




ΠΗΓΗ: freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου