Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Συρία: Ο ρόλος της Ρωσίας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας

  του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη
 
H Τουρκία εισέβαλε στη Συρία με γελοίες αιτιολογίες. Αλλά, ακόμα πιο γελοίες είναι οι στάσεις των υπόλοιπων χωρών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο διαχρονικό αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής.

Τα στρατεύματα που εισέβαλαν είναι τουρκικά, αλλά μόνο κατ όνομα. Στήν πραγματικότητα, στη Συρία εισέβαλαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η ΕΕ, που παριστάνουν είτε τους Πόντιους Πιλάτους είτε τους αμέτοχους. Τη στιγμή που είναι αναμεμειγμένοι μέχρι τα μπούνια.
Οι ΗΠΑ έχουν χρηματοδοτήσει μέχρι και τον τελευταίο δήθεν αντάρτη κατά του Άσσαντ προκειμένου με εμφύλιο να απαλλαγούν από τη ρωσική επιρροή.
Έχουν παίξει το πιο βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του Συριακού πληθυσμού και των Κούρδων για να παραμείνουν εκεί σαν αντίβαρο στη ρωσική παρουσία.
Έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια προσφύγων μ αυτή την πολιτική εδώ και 10 χρόνια. Και χτες έδωσαν το πράσινο φως στον αλήτη της περιοχής, την Τουρκία, να εισβάλει στη Συρία, με ένα και μόνο στόχο: Να σπάσουν τη λυκοφιλία Τουρκίας- Ρωσίας και να δημιουργήσουν αντιπαλότητα μεταξύ τους.

Επειδή οι ΗΠΑ χρειάζονται σαν προνομιακό χώρο επιρροής το χώρο που κατέχει η Τουρκία.
Σ αυτό το κυνικό σχέδιο δεν διστασαν να πουλήσουν τους Κούρδους, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν τον ISIS και να παραμείνουν στήν περιοχή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε στρατιώτες. Οι Κούρδοι ας σκοτώνονταν.
Χτες παρέδωσαν τα εδάφη που κατέχουν στη Συρία στήν Τουρκία σαν alter ego. Αγνοώντας και ιστορία και φυσιογνωμίες κρατών. Περιφρονώντας τις πραγματικότητες.
Πιστεύουν οι ανόητοι ότι η Τουρκία θα παίξει το χαρτί τους, αγνοώντας το δόγμα Νταβούτογλου για επανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αγνοώντας ότι η Τουρκία εισβάλει για να μέινει.Να αρπάξει εδάφη, όπως την Αλεξανδρέτα.
Η Ρωσία, που έχει απομείνει μόνο με τη Συρία σαν βάση επιρροής στη Μέση Ανατολή, στηρίζει μεν τον Άσσαντ αλλά μπουρδολογεί ότι εγγυάται την ακεραιότητα της Συρίας. Γιατί, όταν καλείται να κάνει πράξη τις μεγαλοστομίες αφήνει τον Έρντοαν ανενόχλητο να καταλαμβάνει συριακά εδάφη, εγκαταλείποντας και τους Κούρδους έρμαια στούς κατ επάγγελμα σφαγείς των εθνών. Νομίζοντας η ανόητη ότι υπάρχει ποτέ πιθανότητα η Τουρκία να αφήσει το ΝΑΤΟ ή το ΝΑΤΟ να αφήσει την Τουρκία για χάρη της Μόσχας!
Ο άλλοτε πράκτορας της KGB παραγνωρίζει ότι οι σκληρότεροι πόλεμοι ήταν πάντα οι ρωσοτουρκικοί, ότι ο ορθόδοξος ρωσικός λαός θεωρούσε πάντα απειλή τον μουσουλμανικό Οθωμανικό, ότι ο διαρκής εχθρός της Ρωσίας, η Γερμανία, είναι ο διαρκής σύμμαχος και τροφοδότης της Τουρκίας και ότι το φλερτ του Έρντοαν με τους S 400 και τις ρωσικές επενδύσεις δεν είναι παρά παιχνίδια εκβιασμού για να τα παίρνει από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και όποιον άλλο βρεί πρόσφορο.
Η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία ζήτησαν χτες επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτού που έχει καταδικάσει πλειστάκις την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και έχει απαιτήσει εδώ και 45 χρόνια την αποχώρηση του Αττίλα από τη Μεγαλόννησο! Αυτό το νούμερο.
Τρέμει ο Έρντοαν μετά από αυτό!
Η Βρετανία είναι ο υπ αριθμόν ένα σύμμαχος της Τουρκίας στήν Κύπρο και στίς βλέψεις της στη Συρία.
Είναι ο χρηματοδότης της βρώμικης ΜΚΟ “Λευκά Κράνη”, που έχουν πιαστεί στα πράσα να στήνουν δήθεν επιθέσεις του συριακού στρατού με χημικά σε άμαχους, χρησιμοποιώντας ηθοποιούς και κομπάρσους! Για να δικαιολογηθεί μια δυτική επίθεση στη Συρία α λα Σαντάμ στο Ιράκ.
Είναι ο εκπαιδευτής και συλλογέας μισθοφόρων, που πολεμάνε ως δήθεν αντάρτες αντιφρονούντες τον Άσσαντ. Οι αγγελίες τους παρελαύνουν ακόμα και στις βρετανικλές εφημερίδες!
Είναι βασικός δημιουργός του κύματος εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και το Ιρακ πρός το Λίβανο και την Ευρώπη, αλλά και προσφύγων αιχμάλωτων του Έρντοαν για να εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Βρετανία.


Η Γερμανία είναι ο διαχρονικός πολεμικός σύμμαχος της Τουρκίας από τα μέσα του 1800. Σύμβουλος της Πύλης στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο, σύμβουλος και εκπαιδευτής της στον ελληνοτουρκικό του 1897, σύμβουλος και εκπαιδευτής της Τουρκίας στούς Βαλκανικούς Πολέμους, σύμμαχος στόν Α Παγκόσμιο και στόν Β Παγκόσμιο.
Στούς οποίους αλλαξοπίστησε η Τουρκία μόλις είδε πού γέρνει η πλάστιγκα στο τέλος, μήπως και γλέιψει κανένα κοκκαλάκι από τα λάφυρα.
Η Γερμανία, μαζί με την Αυστρία και τη Σουηδία είναι οι μεγαλύτεροι προμυθευτές πολεμικού υλικού της Τουρκίας. Επιπλέον, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαίος επενδυτής στην Τουρκία. Με συμφέροντα δισ στη βιομηχανία, το εμπόριο και τον τουρισμό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν οντότητα… προειδοποίησε την Τουρκία να μην συνεχίσει τις επιχειρήσεις και συγκάλεσε κονκλάβιο για να… δει τι θα κάνει.
Προειδοποιώντας την Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τις πόλεις των προσφύγων που σχεδιάζει να χτίσει στα κατεχόμενα της Συρίας!
Προδικάζοντας έτσι ότι θα αφήσει την Τουρκία ανενόχλητη να καταλάβει τα συριακά εδάφη! Αρκεί να μην της στοιχίσει ευρουλάκια.
Όλη αυτή η σαπίλα του ανθρώπινου είδους, που παριστάνει την πολιτισμένη, ενώ τα χέρια της και τα κέρδη της είναι βαμένα με αίμα εκατομμυρίων αθώων, δήθεν εξανίσταται με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία!
Αφήνοντάς την να τραμπουκίζει ανενόχλητη την περιοχή της.
Όλη αυτή η σαπίλα του ανθρώπινου είδους έχει εισβάλει στη Συρία. Τα τουρκικά άρματα, τα αεροπλάνα και ο στρατός έχουν επάνω τους για σπόνσορες τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Αλλιώς η θρασύδειλη Τουρκία δεν θα τολμούσε να κάνει ρούπι βήμα.
Η θρασύδειλη Τουρκία, που έχει να πολεμήσει εναντίον τακτικού στρατού άλλης χώρας εδώ και 100 χρόνια. Απούσα από τους μεγάλους πολέμους και παρούσα εναντίον της άοπλης Κύπρου.
Οπως σήμερα και τότε, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Και με τη Ρωσία θεατή. Και τώρα, εναντίον της ημιαφοπλισμένης Συρίας.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Γιατί δεν είναι φάρσα ούτε οι νεκροί ούτε οι κυνηγημένοι ούτε οι μαυροφορεμένες μάνες. Φάρσα είναι ότι τα ανθρωποειδή του λευκού ανθρώπου θέλουν να λέγονται πολιτισμένα. Υποκριτικά και αιματοβαμένα.

 kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου