Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Σαλβίνι προς ΜΚΟ: Η Ιταλία δεν είναι πλέον συνένοχη στις μπίζνες της λαθρομετανάστευσης

Η Ιταλία  δεν θα δεχθεί στα λιμάνια της πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων επανέλαβε με νέο μήνυμά του στο Facebook, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.
«Ενώ το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Aquarius προσεγγίζει την Ισπανία (προβλέπεται να φτάσει αύριο το πρωί), άλλα δυο πλοία ΜΚΟ με σημαία Ολλανδίας (Lifeline και Seefuchs) έφτασαν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, εν αναμονή του ανθρώπινου φορτίου τους, που εγκαταλείπουν οι δουλέμποροι», γράφει στην ανάρτησή του ο Σαλβίνι.
Και προσθέτει: «Οι κύριοι αυτοί πρέπει να ξέρουν ότι η Ιταλία δεν θέλει, πλέον, να είναι συνένοχη των μπίζνες της λαθρομετανάστευσης, και ότι θα πρέπει να
βρουν άλλα λιμάνια (όχι ιταλικά), προς τα οποία να κατευθυνθούν. Ως υπουργός και ως πατέρας, το κάνω για το καλό όλων».
Η γερμανική ΜΚΟ Lifeline, απάντησε στον Σαλβίνι με ένα tweet, το οποίο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν «ειρωνικό», καθώς σε αυτό υπογραμμίζεται η φράση «όταν οι φασίστες μας κάνουν διαφήμιση…».

Πρόβλημα και στην Γερμανία

Την ίδια ώρα πάντως και στην Γερμανία η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίσιμη για την επιβίωσή της ρήξη ανάμεσα στην Καγκελάριο και τον υπουργό Εσωτερικών και Αρχηγό των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Η μετωπική σύγκρουση των δύο ηγετών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) απειλεί όχι μόνο την κυβερνητική προσφυγική πολιτική, αλλά και την ίδια την σταθερότητα της κυβέρνησης και οφείλεται στην πρόταση του Ζεεχόφερ για απαγόρευση εισόδου στην Γερμανία μεταναστών, οι οποίοι πέρασαν προηγουμένως από άλλη χώρα της ΕΕ και μεταναστών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει ήδη απορριφθεί σε άλλη κοινοτική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου