Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Απειλεί την Ελλάδα η ευρωπαϊκή «τελική λύση» για τους μετανάστες

Απειλεί την Ελλάδα η ευρωπαίκή
Από
Δραματικά επικίνδυνο για την Ευρώπη και ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι το γερμανικό σχέδιο για τη δημιουργία στρατόπεδων συγκέντρωσης για μετανάστες στην Αλβανία, την ΠΓΔΜ, το Κόσοβο και ενδεχομένως και στη Σερβία. Στόχος της Μέρκελ είναι να επιλυθεί ένα δικό της πολιτικό πρόβλημα, το οποίο προέκυψε από τις δικές της τυχοδιωκτικές επιδιώξεις που γύρισαν μπούμερανγκ. Η Αθήνα επ’ ουδενί δεν πρέπει να αποδεχθεί τέτοιες λύσεις, οι οποίες θα μεταβάλλουν τα δυτικά Βαλκάνια σε μια ανεξέλεγκτη ισλαμική ζώνη.
Το πρόσχημα να γίνει η Αλβανία τόπος μαζικής καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων με τη δημιουργία μεγάλων κέντρων υποδοχής, επειδή δήθεν η Αλβανία έχει πείρα στην διαχείριση προσφυγικών κρίσεων, καθώς την περίοδο 1998-1999 δέχθηκε στο έδαφός περίπου ένα εκατομμύριο Κοσοβάρους και επειδή διαθέτει από το 2015 προσφυγικούς καταυλισμούς που έμειναν αχρησιμοποίητοι, όχι μόνο δεν είναι επαρκές, αλλά είναι υποκριτικό και επικίνδυνο.
Υπάρχει και ένα ακόμη κυνικό επιχείρημα: ότι δηλαδή στην Αλβανία δεν ισχύει ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Συμφωνία Σένγκεν, αφού δεν είναι μέλος ΕΕ. Η επικινδυνότητα και ο καιροσκοπικός χαρακτήρας του γερμανοαυστριακού σχεδίου που σε πολλούς θυμίζει «τελική λύση» εντοπίζεται στα εξής:
  1. Οι καταυλισμοί αυτοί θα μετατραπούν σε τόπο μόνιμης εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει βία, πορνεία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, καλλιέργεια τζιχαντισμού κλπ.
  2. Σε ένα τέτοιο κλίμα εγκλεισμού πεινασμένων και απελπισμένων μαζών, οι πολέμαρχοι και οι χρηματοδότες εμίρηδες και η Τουρκία θα δημιουργήσουν στρατούς φανατικών για τη συγκρότηση ενός Ισλαμικού Κράτους μέσα στην Ευρώπη που θα περιλαμβάνει την Αλβανία, το Κόσοβο, τις αλβανικές περιοχές της ΠΓΔΜ και τη Βοσνία. Ήδη τζιχαντιστικά κέντρα λειτουργούν στη Βοσνία.
  3. Η μόνιμη εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων desperados θα αποτελέσει καθοριστικό εμπόδιο της ευρωπαϊκής προοπτικής για τις χώρες αυτές.
  4. Το γεγονός ότι οι χώρες που βολιδοσκοπούνται είναι στον προθάλαμο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, καθίστανται αυτόματα ευάλωτες σε εκβιασμούς.
  5. Το άμεσο σχέδιο είναι μέσα στο καλοκαίρι να μεταφέρουν από τη Γερμανία στην Αλβανία 200.000 τουλάχιστον ανεπιθύμητους, ούτως ώστε ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ να αποφύγει μία επικράτηση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στις επικείμενες τοπικές εκλογές στη Βαυαρία.
Η λύση αυτή είναι σωτήρια για την κυβέρνηση Μέρκελ και στηρίζεται από τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον αυστριακό καγκελάριο Ζεμπάστιαν Κουρτς. Η Άγκελα Μέρκελ στην άτυπη σύνοδο των 16 την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλλες επανέφερε το θέμα των διμερών και τριμερών συμφωνιών, αντίστοιχων με τις Τουρκίας και της Λιβύης, ενώ δεν απέκλεισε ευρωπαϊκές λύσεις «όπου αυτό είναι δυνατό».
Αν και είναι δύσκολο να μπλοκαριστούν τέτοιου τύπου λύσεις, καθώς τυπικά πρόκειται για διμερείς συμφωνίες, η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής, εάν βολευτεί με τέτοιου τύπου λύσεις, χώνοντας και πάλι το κεφάλι στην άμμο, θα είναι αυτοκτονία. Οι μονομερείς λύσεις θα ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας. Η Αθήνα πρέπει να βάλει στην άκρη τις ευαισθησίες της και να σκεφτεί το συμφέρον της χώρας.

 https://slpress.gr/

ΠΗΓΗ: https://www.analystsforchange.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου