Μητσοτάκης: Είναι ώρα να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Η χώρα βαδίζει ήδη σε διπλά ναρκοθετημένο δρόμο

«Είναι ώρα να γίνουν εκλογές για να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί προκαλούν μεγάλη ζημιά στην πατρίδα» επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, τόσο για τη συμφωνία ως προς το ονοματολογικό της πΓΔΜ, όσο και για τις επιλογές της στην οικονομία, στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος "Export Summit VI"
Κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για «κυνισμό χωρίς όρια και τέλος προκειμένου να παραμείνουν λίγο περισσότερο στην εξουσία» μίλησε για «ανέντιμο και ανήθικο συμψηφισμό» οικονομικών και εθνικών επιλογών και σε ότι αφορά τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ τόνισε πως λέει τα ίδια στο εσωτερικό της χώρας και το εξωτερικό, δηλώνοντας ότι η συμφωνία είναι «κακή» και η Νέα
Δημοκρατία δεν θα την κυρώσει στη Βουλή.
«Η χώρα βαδίζει ήδη σε έναν δρόμο διπλά ναρκοθετημένο από ένα τέταρτο επί της ουσίας μνημόνιο και από μια πολύ κακή συμφωνία για το Σκοπιανό. Το τέταρτο μνημόνιο υπονομεύει σε βάθος χρόνου την οικονομία ενώ η κακή συμφωνία για το Σκοπιανό ανοίγει εθνικές πληγές με αδιευκρίνιστες ακόμα συνέπειες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε λίγες μέρες στο πλαίσιο μιας χρονικής σύμπτωσης η οποία εύλογα γεννά πολλά ερωτηματικά. Αλήθεια ποιος και γιατί προσάρμοσε τις συζητήσεις για το Σκοπιανό σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα εξπρές ώστε να μπουν τόσο γρήγορα οι υπογραφές στις Πρέσπες; Αν το ζητούμενο ήταν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ γιατί βιαστήκαμε τόσο πολύ και γιατί δεν έκαναν εκείνοι, που ενδιαφερόντουσαν περισσότερο να λυθεί αυτό το θέμα, αλλά εμείς τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις; Και ποιον ευνοεί, άραγε, αυτή η συσχέτιση οικονομικών και εθνικών επιλογών που δεσμεύουν την Ελλάδα και απειλούν με υπονόμευση τα επόμενα βήματα μας; Στην καλύτερη περίπτωση μια σκόπιμη πρόκληση σύγχυσης στους πολίτες για να προωθηθούν με το μικρότερο δυνατό κόστος τα σχέδια του Μαξίμου. Στη χειρότερη μιλάμε για έναν ανέντιμο και τελικά ανήθικο συμψηφισμό κάποιων πρόσκαιρων επαίνων από ξένους με μόνιμες εθνικές υποχωρήσεις. Σε κάθε περίπτωση αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές και αποδεικνύει ότι ο κυνισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει δυστυχώς ούτε όρια ούτε τέλος. Η χώρα οδηγείται σταθερά σε όλο και χειρότερη θέση μόνο και μόνο για να κρατηθούν λίγο παραπάνω στις καρέκλες τους αυτοί που κυβερνούν» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ