Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Σωστή η στάση τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ για το θέμα των ανεμογεννητριών


Ολόσωστη η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Ευρυτανίας του ΚΚΕ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Τον τελευταίο καιρό, φαίνεται πως υπάρχει μια στροφή του ενδιαφέροντος του ΚΚΕ για τοπικά προβλήματα, ανάμεσα τους και αυτό των ανεμογεννητριών. Το αν το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον θα συνεχιστεί, θα το δείξει η ιστορία.

Ως τόσο, άλλα όργανα του ΚΚΕ έχουν εκφράσει, θα το έλεγε κανείς κομψά, αμφιλεγόμενες θέσεις, όπως για την εξόρυξη στις Σκουριές στη Χαλκιδική.



Και κάτι τελευταίο. Στην ανακοίνωση της ΚO Ευρυτανίας αναφέρεται: «Με τις εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών, αλλά και με τα περιβόητα "μικρά υδροηλεκτρικά", συντελείται μια βιβλική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος σε παρθένα δάση και σε προστατευόμενες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

Τι έχει να πει η ΚO Ευρυτανίας για τη στάση του ΚΚΕ όσον αφορά ας πούμε το φράγμα της Μεσοχώρας για την κατασκευή και λειτουργία του οποίου αν δε με απατά η μνήμη μου ήταν υπέρ; Ένα κείμενο του Μάκη Παπαδόπουλου για το θέμα:

Υπάρχει εδώ σύγκρουση γραμμών; Ή υπάρχει μία γραμμή και είναι υποκριτική (συνεχίστε τα έργα αρκεί να γίνουν στο σοσιαλισμό);


 Του Γ.Α.Λυγκουνάκη
 https://sioualtec.blogspot.com/2018/06/blog-post_438.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου