Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Αλέξης ο Μετανοών


του Γιάννη Μακρυγιάννη

Μόνο για τον… Παναθηναϊκό δεν έχει μετανιώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Σχεδόν για όλα όσα έλεγε πριν γίνει πρωθυπουργός, αλλά και για εκείνα στα οποία επέμεινε για κάποια καιρό αφότου ανέλαβε την εξουσία και ήταν ενοχλητικά για την Μέρκελ και τους δανειστές, έχει πλέον μετανιώσει.
Με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει ότι αυτά που λέει είναι πολλές φορές χειρότερα κι από αυτά που κάνει. Διότι έχουμε πει πως οι συνθήκες μπορεί να αναγκάσουν κάποιον να εφαρμόσει ορισμένες πολιτικές στις οποίες δεν πιστεύει και τις οποίες δεν θα ήθελε. Αλλά το τι προτιμά να πει, είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Κανείς δεν μπορεί να τον αναγκάσει να πει πράγματα, εάν δεν το θέλει, καθώς υπάρχει και η σιωπή. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κράμα μιθριδατισμού και
συνδρόμου Στοκχόλμης, ανακατεμένο με μπόλικο αμοραλισμό.
Μετάνιωσε για το δημοψήφισμα, ομολογεί τώρα. Το ξέραμε ή τουλάχιστον το είχαμε υποψιαστεί ότι αυτό συνέβαινε ήδη από την ώρα που το προκήρυξε τον Ιούλιο του 2015. Απλώς, έτυχε να του βγει η κίνηση επειδή ήταν κορόιδα (και φθαρμένοι) οι άλλοι. Τώρα, το λέει στη Μέρκελ ευθέως, για να μην μένουν… σύννεφα στην όμορφη σχέση τους. Κι ας προσβάλει όλους εκείνους που έστειλαν μήνυμα αντίστασης στους δανειστές, ελπίζοντας ότι υπάρχει εναλλακτική από την αποικία χρέους.
Μετάνιωσε για τα στατιστικά του Γεωργίου. Προσοχή, δεν είναι απλή υπόθεση και δεν πρόκειται για το προσωπικό θέμα ενός ανθρώπου. Η αμφισβήτηση των στατιστικών του Γεωργίου ήταν η βάση του σκεπτικού ότι το μνημόνιο μας επιβλήθηκε κακώς και κατ’ επέκταση όλου του αντιμνημονιακού ρεύματος. Με την παραδοχή των στατιστικών Γεωργίου είναι σαν να αποδέχεται ότι καλώς μπήκαμε στα μνημόνια και είχαν δίκιο οι δανειστές και όσοι πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις εκείνη την περίοδο! Λείπει μόνο μία δήλωση να κάνει ακόμα ο κ. Τσίπρας σχετικά με το θέμα: «ευτυχώς μας φέραν το μνημόνιο» ή «αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε»! Και μετά κατακρίνει τον Στουρνάρα, τον Γεωργιάδη και άλλους που έχουν αποθεώσει το μνημόνιο!
Μετάνιωσε για τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες αναθεμάτιζε επί χρόνια και τώρα κάνει… πρωταθλητισμό σε αυτές (τρομάρα τους για μεταρρυθμίσεις). Μετάνιωσε για τις επενδύσεις, τις οποίες επέκρινε επί χρόνια και τώρα παρακαλάει τους ξένους.
Μετάνιωσε για τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα ξεπουλάει τα πάντα ανερυθρίαστα.
Μετάνιωσε για τις αγορές, τις οποίες ήθελε να χορεύουν στο δικό του σκοπό. Και τώρα είναι πρωτοχορευτής: Θα μας κρίνουν οι αγορές (!!!!) είπε πρόσφατα, ενώ ο Τζανακόπουλος κοιτάει κάθε μέρα τον δείκτη του χρηματιστηρίου, ώστε να πείσει όταν αυτός ανεβαίνει, ότι η οικονομία πάει καλά.
Με τόσες μετάνοιες, ακόμα και ο Ιωάννης ο Μετανοείται πρέπει να είναι, επιτέλους, ικανοποιημένος.
Με τη φόρα που έχει πάρει ο Τσίπρας σχεδόν κοντεύει να δικαιώσει και τον Πάγκαλο. Να συμφωνήσει δηλαδή στη φράση «μαζί τα φάγαμε». Περιμένετε και δω είμαστε. Αν και με τον τρόπο, που πολιτεύεται, δείχνει να έχει ήδη συμφωνήσει.
από το «https://www.protothema.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου