Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η κυβέρνηση απειλεί να κάνει το «όχι» του ’40 «ναι»…



του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη

Τα μαντάτα για την Ελλάδα δεν είναι καλά. Το προαναγγέλλει ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Ο οποίος εργάζεται για την επόμενη συμφωνία α λα Σκόπια. 
Με την Αλβανία. Μόνο που στην Αλβανία υπάρχει μια μικρή Ελλάδα που κατοικεί. Την οποία ο υπουργός δεν φαίνεται να βλέπει με καλό μάτι…
Και μια και η κυβέρνηση έχει αποδειχτεί σε ένα πράγμα πολύ καλή, στις φιέστες, οι πολίτες θα έπρεπε να έχουν ήδη ανησυχήσει με τις προ μηνός θριαμβικές εξαγγελίες για την ανεύρεση, εκταφή και ενδεχόμενη επιστροφή στα πάτρια των
πάνω από 7.000 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο αλβανικό έπος.
Μόνο που αυτοί οι πάνω από 7.000 δεν ήταν οπαδοί του Μεταξά, φασίστες, δεξιοί, βενιζελικοί, απολιτικοί και αριστεροί. Ήταν όλοι μαζί. Μετά και το κάλεσμα του Ζαχαριάδη να συνταχτούν όλοι με τη δικτατορική κυβέρνηση Μεταξά εναντίον των Ιταλών εισβολέων.
Αυτά τα λείψανα έχει βγάλει στην αγορά και εμπορεύεται η διαφημιστική εταιρία Τσίπρας- Κοτζιάς και σια για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων, την ώρα που θα ξεπουλάει τα συμφέροντα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Γιατί περί αυτού πρόκειται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μόνο το υπουργείο Κοτζιά μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει (δεδομένου ότι ο υπουργός δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για την προσωπική πολιτική που ασκεί στα εξωτερικά θέματα, παρά μόνο εκ των υστέρων!) ο υπουργός – άρα η κυβέρνηση- είναι στο δρόμο να παζαρέψει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας έναντι των αλβανικών απαιτήσεων για τους Τσάμηδες. Τις οποίες όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις θεωρούν απαράδεκτες και δεν τις συζητούν καν!
Και για να είμαστε πιο σαφείς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία με τα Τίρανα να καταργηθεί κάθε επίσημη ή ημιεπίσημη αναφορά σε Βόρεια Ήπειρο και βορειοηπειρώτες, γιατί οι Αλβανοί θεωρούν αυτές τις αναφορές αλυτρωτικές.
Ακόμα πιο πέρα, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει συμφωνήσει να αναθεωρηθούν και τα ελληνικά σχολικά βιβλία όσον αφορά στην Αλβανία και τη Βόρεια Ήπειρο! Και να ευθυγραμμιστούν με την αλβανική θεωρία, ως αντάλλαγμα για να σταματήσει ο «τσάμικος ταμπάκος» με τις απαιτήσεις της Αλβανίας στην ελληνική Ήπειρο μέχρι Πρέβεζας! Ως περιουσίες των Τσάμηδων μέχρι τον Β Παγκόσμιο.
Η κυβέρνηση μοιάζει να πετάει στο καλάθι των αχρήστων την πάγια ελληνική θέση για ανυπαρξία Τσάμικου θέματος και για νόμιμη, δίκαιη, δήμευση των αλβανικών περιουσιών μετά τον πόλεμο εξ αιτίας της συμμαχίας τους με τους Γερμανούς και εξ αιτίας των εγκλημάτων τους στον ελληνικό πληθυσμό σε όλη την περίοδο της Κατοχής.
Όπως λένε οι πηγές, στα κείμενα που αφορούν στις σχέσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει αναφορά σε ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, παρ όλο που αυτή είναι η μεγαλύτερη εν ζωή ελληνική που αναγνωρίζεται διεθνώς. Εγκαταλειμμένη εδώ και χρόνια έμπρακτα από τις ελληνικές κυβερνήσεις, χωρίς ουσιαστική υπεράσπιση. Και χωρίς αντίδραση γι αυτή την απουσία της μειονότητας.
Να επισημάνουμε ότι η Τουρκία κάνει άνω κάτω και ασκεί πολιτική επιθετική συντηρώντας τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Την εκμεταλλεύεται. Δεν την έχει εγκαταλειμμένη.
Όχι μόνο αυτό. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, αντί να βοηθούν τους βορειοηπειρώτες να μείνουν στα χωριά τους που ερημώνουν, τους βοηθάνε με επιδόματα να τα εγκαταλείψουν και να μένουν στην Ελλάδα!
Ο κ Κοτζιάς απείλησε ότι σύντομα θα λύσει και τις διαφορές της Ελλάδας με την Αλβανία. Επειδή ο υπουργός έχει τόση σχέση με τα συμφέροντα της Ελλάδας όση έχει και ο Ζάεφ- και το απέδειξε- οι Έλληνες πολίτες που εξακολουθούν και πονάνε την πατρίδα τους και οι πολιτικές δυνάμεις που εξακολουθούν να είναι πατριωτικές καλά θα κάνουν να έχουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους ορθάνοιχτα. Και τα αντανακλαστικά τους σε εγρήγορση.
Γιατί κάθε συμφωνία με την Αλβανία, εκτός από τη Βόρεια Ήπειρο και την εκεί ελληνική μειονότητα, περιλαμβάνει ΑΟΖ και θαλάσσια σύνορα. Και οι διαθέσεις του κ Κοτζιά, αντάμα με τους συνεταίρους του στην εξουσία ανιστόρητους κ Τσίπρα και σια είναι να υπηρετούν περισσότερο τις παλαιολιθικές επικίνδυνες ιδεοληψίες τους παρά την Ελλάδα. Όπως απέδειξαν και με τα Σκόπια.
Η Ελλάδα έχασε τον ελληνικό πληθυσμό της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου εξ αιτίας της απροθυμίας της και της έλλειψης αποφασιστικότητας να τον υπερασπιστεί. Παρ όλο που προστατευόταν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Έχει εγκαταλείψει εξ αρχής της ελληνική μειονότητα στο Μοναστήρι και τα περίχωρα των Σκοπίων, που τους απαγορεύεται ακόμα και να λένε ότι είναι Έλληνες. Έχει εγκαταλείψει τους βορειοηπειρώτες γιατί βαριέται να δουλεύει για να υπερασπίζεται. Προτιμάει να αγορεύει και να επιδοτεί. Το ίδιο κάνει και με τους ιθαγενείς της πολίτες άλλωστε.
Ο κ Κοτζιάς έχει βάλει στόχο να «λύσει» τις διαφορές με την Αλβανία. Η αντίσταση των Ελλήνων το ’40 μπορεί να χαρακτηριστεί και τρομοκρατική ενέργεια κατά της Αλβανίας! Ας έχουν το νού τους οι πολίτες.
από το «https://www.liberal.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου