Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Ναι σε εθνικό αφήγημα, όχι στον εθνικό διχασμό

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Με μία σικέ δήλωση ο ναζί-φασίστας Μπαρμπαρούσης εστιγμάτισε κάθε θέληση και προσπάθεια του Ελληνικού Λαού να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για τα σχέδια τα οποία προωθούνται εις βάρος της χώρας και των ανθρώπων της.

Από εδώ και στο εξής κάθε μονοθεματική ενέργεια από μεριάς των όποιων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων δεν πιάνει ολόκληρο το πρόβλημα, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και ξεπερασμένη πολιτικά.

Δεν αρκεί το να αντιστεκόμαστε για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Δεν αρκεί να συντονιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο και σε κάθε αλλαγή συνόρων. Δεν αρκεί να μιλάμε γενικά για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Εδώ είναι πλέον φανερό πως εξυφαίνεται ένα ύπουλο σχέδιο πρόκλησης εθνικού διχασμού στη βάση του κόσμου, με σκοπό από τη μία την πλήρη διάλυση κάθε αντίστασης και αφετέρου τη νομιμοποίηση του κοινοβουλευτικού κόσμου να πράξει κατά το δοκούν για να μας φιμώσει.

Με το που εκστόμισε αυτά τα οποία είπε ο ναζί-φασίστας Βαρβαρούσης θα έπρεπε να τον έχει πετάξει έξω η φρουρά μαζί με ολόκληρη την εγκληματική συμμορία της ΧΑ και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο κτήριο του Κοινοβουλίου. Ως τόσο, οι τοποθετήσεις Καμμένου για εκκίνηση ποινικής διαδικασίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα στημένο θέατρο πίσω από το οποίο το αυτοαποκαλούμενο «συνταγματικό» τόξο θα οχυρωθεί για να επιβληθεί με τη βία εναντίον κάθε αντιφρονούντος για όποιο λόγο.

Εξαιρετική η ψύχραιμη στάση του προεδρεύοντος βουλευτού ΚΚΕ, κ.Λαμπρούλη. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μερικοί άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι εντελώς καραγκιόζηδες!!!

Ως τόσο η ψυχραιμία δεν αρκεί. Εδώ πλέον βρισκόμαστε μπροστά στην και τυπική κατάλυση του πολιτεύματος μέσω του πλήρους μπαχαλέματος. Οφείλει το ΚΚΕ να παρατήσει τις καρέκλες, να βγει έξω και να καλέσει τον Ελληνικό Λαό σε αγώνα μέχρις εσχάτων.

Όχι μόνο για τα εθνικά. Όχι μόνο ενάντια στον πόλεμο. Όχι μόνο ενάντια στα μνημόνια. Αλλά για τον ένα και μοναδικό λόγο που αξίζει εν τέλει κάποιος να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων, την Ελευθερία.

Πριν να είναι πολύ αργά.

Υ.Γ. Στο κείμενο της συμφωνίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα υπάρχει πρόβλεψη (Μέρος 1ο, Άρθρο 3, Παράγραφος 4) η οποία λέει επί λέξει: «Τα Μέρη δεσμεύονται να μην επιχειρούν, υποκινούν, υποστηρίζουν και/ή ανέχονται οποιεσδήποτε πράξεις ή δραστηριότητες μη φιλικού χαρακτήρα κατά του άλλου Μέρους. Κανένα από τα Μέρη δεν θα επιτρέπει να χρησιμοποιείται η επικράτεια του κατά του άλλου Μέρους από οιοδήποτε τρίτο κράτος, Οργανισμό, ομάδα ή άτομο που προβαίνει ή αποπειράται να προβεί σε ανατρεπτικές, αποσχιστικές δράσεις ή δράσεις ή δραστηριότητες που απειλούν καθ’οιονδήποτε τρόπο την ειρήνη, τη σταθερότητα ή την ασφάλεια του άλλου Μέρους. Έκαστο Μέρος θα κοινοποιεί άμεσα στο άλλο Μέρος οιαδήποτε πληροφορία κατέχει αναφορικά με οιεσδήποτε παρόμοιες πράξεις ή προθέσεις».

Ας σκεφτούν και όσοι είναι από ιδεολογική-πολιτική θέση αρχής απέναντι στα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό», πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια πρόβλεψη σε περίπτωση αντιπολεμικών κινητοποιήσεων ενάντια, ας πούμε, σε κοινές ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στα πλαίσια περικύκλωσης της Σερβίας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την παρουσία της Ελληνικής Αεροπορίας στο Μαυροβούνιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου