Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ποιους ενοχλεί το Άρδην;

Με αφορμή την επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο 
Του Κώστα Δαμαβολίτη
Για ορισμένους, κάπως έτσι πρέπει να αποτυπώνεται η ελευθερία της έκφρασης, η κατάργηση των διακρίσεων και η αρχή της ισότητας. Με τέτοιες ενέργειες, που πραγματικά τιμούν τους αρχιτέκτονες τους. «Όποιος διαφωνεί με την άποψή μας πρέπει να ισοπεδώνεται».
Σε κάτι τέτοιες στιγμές πραγματικά αναρωτιέμαι αν έχει φτάσει η εποχή, που οι λέξεις, οι προσδιορισμοί και οι ιδεολογίες χάνουν πια το νόημά τους. Και όταν οι λέξεις χάνουν το νόημά τους ανοίγει ο δρόμος για την εποχή των τεράτων. Μια ομάδα αυτοαποκαλούμενων «αναρχικών» (θεός φυλάξει) έσπασαν την βιτρίνα
του «Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου» του Άρδην –μεγάλη παλικαριά– προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τη συλλογικότητα, να στείλουν ένα μήνυμα στο Γιώργο Καραμπελιά και εν γένει να φιμώσουν τα στόματα, που εκφέρουν απόψεις περί πατρίδας, έθνους, κοινωνίας κ.α. Αν από τη μικρή μας ιστορία βγάλουμε τις ταμπέλες από τα πρόσωπα και δώσουμε τον ορισμό αναλύοντας τις ενέργειες τους, τότε ο κάθε νοήμων άνθρωπος, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, καταλαβαίνει το ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες στο μυαλό, στην καρδιά και στις πράξεις.
Στο αναρχικό κίνημα υπάρχουν διάφορες τάσεις και απ’ ότι φαίνεται αντιπαλεύουν μεταξύ τους για το ποια θα κυριαρχήσει στο χώρο.
Έχουν καμία σχέση αυτές οι άνανδρες ενέργειες τέτοιων «αναρχικών» με τον τρόπο που αγωνίζονται πχ οι αναρχικοί που πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων στη Συρία απέναντι τους Τζιχαντιστές;
Σχετίζονται οι εκατοντάδες βουτυράτοι αναρχικοί, που άφησαν τις καταλήψεις και απασχολούνται πλέον στις ΜΚΟ, που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των μεταναστών –μπίζνα του αιώνα– έναντι παχυλών μισθών, που πολλές από αυτές χρηματοδοτούνται από το «μεγάλο κεφάλαιο», που μετά μανίας πολεμούν, με τους αναρχικούς που παράγουν πολιτική σκέψη;
Και αφού κόπτονται τόσο πολύ για τις ιδέες του αναρχικού κινήματος και τιμωρούν όπως μας είπαν όποιον αποκλίνει από αυτές, τι κάνουν για όσους σήμερα έχουν φύγει από τις τάξεις τους ευρισκόμενοι σε διοικητικές θέσεις –με το «πρώτη φορά αριστερά»– απολαμβάνοντας προνόμια  και μισθούς, ενώ μέχρι χθες ήταν κομπολόι, σταυροπόδι και τσιγαριά παχιά στα Εξάρχεια.

Το Άρδην πάντα ενοχλούσε, αλλά τώρα τελευταία μήπως ενοχλεί περισσότερο  και πρέπει να περιοριστεί; Και καλά να προσπαθούν να το περιορίσουν οι ακροδεξιές οργανώσεις, αλλά το να κατηγορούνται από συγκεκριμένες τάσεις του αναρχικού χώρου τα μέλη του Άρδην ως εγκληματίες επειδή συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και κρατούσαν ελληνικές σημαίες νομίζω ότι καταδεικνύει το μέγεθος.
Εδώ νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το «σημειωματάκι», που άφησαν μετά την παλικαριά τους αν το διαβάσει κανείς προσεκτικά θα φέρει στην επιφάνεια θέματα που έχουν τεθεί και παλαιότερα. Σε κάποιο σημείο γράφουν «Όποιος μιλάει για μουσουλμανικό τόξο, έχει χιλιάδες πτώματα στο στόμα του… Ούτε στα Εξάρχεια, ούτε πουθενά, τσακίστε τις Ελλάδες σε κάθε γειτονιά».
Μήπως τέτοια ωραία ποιητικά σχήματα με νόημα τα έχουν βγάλει «πρακτοράκια» της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (Μ.Ι.Τ.), οι οποίοι εκτός του να παρακολουθούν και να απαγάγουν Κούρδους – από τους πολλούς που βρίσκονται στην περιοχή – παίζουν ανοικτά και με την προπαγάνδα του βεζίρη Ερντογάν;
Νομίζω φίλοι μου ότι όταν η ροή των πραγμάτων φτάσει σε σημείο καμπής πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να παίρνει θέση και συνάμα την ευθύνη για την άποψη του για να έχει λόγο όταν αύριο τα πράγματα θα αλλάξουν. Κοντά ή μακριά στον αναρχικό χώρο, συμφωνούντες ή διαφωνούντες, πρέπει όλοι να πάρουμε θέση μπροστά σε τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες. Για τα υπόλοιπα έχουμε καιρό να διαφωνούμε και να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση. Γιατί με τέτοιες συμπεριφορές από την μεριά των αντεξουσιαστών εκτρέφεται το τέρας του φασισμού, ενώ  οι χρυσαυγίτες τρίβουν τα χέρια τους από την άλλη  βλέποντας το κόμμα τους να γιγαντώνεται, αφού η σιωπηρή αλλά πραγματική αντίδραση του κόσμου είναι να τιμωρεί την κοινωνία και την πολιτική τάξη στηρίζοντας και ψηφίζοντας το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα.

Υ.Γ.
Μια παλιά Κρητική παροιμία λέει :
Το σταμνί πολλές φορές πάει στη
βρύση αλλά μία φορά θα
σπάσει.
Το νου σας παιδιά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου