Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αμετανόητος ο Δημήτρης Κουφοντίνας: Δεν θα έκανα ποτέ δήλωση μετάνοιας για τη 17 Νοέμβρη

Αμετανόητος ο Δημήτρης Κουφοντίνας: Δεν θα έκανα ποτέ δήλωση μετάνοιας για τη 17 Νοέμβρη

Πως δεν θα κάνει ποτέ δήλωση μετάνοιας για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, δηλώνει ο εκτελεστής Δημήτρης Κουφοντίνας.
Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κουφοντίνας δηλώνει πως δικαιούταν άδεια εδώ και οκτώ χρόνια. Αναφερόμενος στην απεργία πείνας που πραγματοποιεί, είπε πως «ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα».
«Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα
απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο», επισημαίνει ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη.
Παράλληλα, ο Κουφοντίνας επιτίθεται στην κυβέρνηση επειδή δεν του χορηγείται άδεια λέγοντας ότι «όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το «εισαγγελικό βέτο» αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη «δικαστική χούντα» γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».
Υποστηρίζει ακόμα ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια» και κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότηας και ομηρίας».

Οι αντιεξουσιαστές ετοιμάζουν επεισόδια

Επεισόδια επί… δέκα για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. «Δεκαπλάσιας» έντασης επιθέσεις, ακτιβιστικές ενέργειες, ενδεχομένως και καταλήψεις, με αφορμή το θέμα χορήγησης άδειας στο «Φαρμακοχέρη» της 17Ν, προβλέπουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παρόμοια κλιμάκωση ενεργειών, για τον ίδιο λόγο, αναμένουν και από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, καθώς στις δύο προηγούμενες άδειες του «Λουκά» της 17Ν πρωταγωνιστικά μέλη του παραβρίσκονταν στην ιδιότυπη «επιτροπή υποδοχής» του και αποτελούσαν και τη… συνοδεία του κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του στον Βαρνάβα Αττικής. Αξιωματικοί αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών ανησυχούν για την εκδήλωση πιο καταστροφικών ενεργειών από αυτές που είχαν παρατηρηθεί με στόχο εμπορικά καταστήματα στις οδούς Ερμού και Πατησίων.
Αρμόδιες αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για έναν «εκρηκτικό» συνδυασμό, καθώς εκτός από την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που διανύει την 6η ημέρα, αναμένεται απόφαση για το νέο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 χρόνων της Ηριάννας, ενώ στις 11 Ιουνίου εκδικάζεται και πάλι η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου, για την αιματηρή ληστεία της Πάρου και ένταξης στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μετά από αίτημα αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από τον αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.
Ενα δείγμα από ανησυχητικά «προεόρτια» καταγράφηκε λίγο μετά τις 11:00 χθες το πρωί, όταν μία ομάδα περίπου 15 ατόμων εισέβαλε στο υπουργείο Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος. Οι νεαροί μπήκαν στο ισόγειο του κτιρίου, φώναξαν συνθήματα, έσπασαν γυάλινες προθήκες, ένα ΑΤΜ και πέταξαν φεϊγβολάν. Στο κτίριο όπου βρίσκεται και το γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα δεν υπάρχει αστυνομική φρουρά, παρά μόνο ιδιωτικοί σεκιούριτι. Αφορμή της επίθεσης το θέμα χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως έγραφαν στα φεϊγβολάν: «Αμεση χορήγηση άδειας-άμεση κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Νίκη στην απεργία πείνας από 30/5 του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα».
Σύμφωνα με τους αλληλέγγυους του έγκλειστου μέλους της 17Ν, ο οποίος έχει καταδικαστεί για 11 ανθρωποκτονίες, δικαιούται κανονική, τακτική άδεια εδώ και 9 χρόνια, «την οποία στερούνταν υπό την αυθαίρετη απαίτηση να υπογράψει δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης του κομμουνισμού», σύμφωνα με κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη, στις 18:00, οργανώνεται μοτοπορεία αλληλεγγύης στα Προπύλαια και πορεία στις 13:00 το ερχόμενο Σαββάτο στο Μοναστηράκι. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας τους προηγούμενους μήνες έλαβε δύο 48ωρες άδειες με τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου της φυλακής. Πρόσφατα σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών, που ήταν πρόεδροι των συμβουλίων που χορήγησαν τις σχετικές άδειες στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία σύγκλησης του συμβουλίου.
Σε ψήφισμά της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων θεωρεί άδικες τις πειθαρχικές διώξεις και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι, με βάση το σχετικό νόμο, η άδεια αυτή χορηγήθηκε με αρκετή καθυστέρηση -16 χρόνια μετά την καταδίκη του- σε διπλάσιο δηλαδή από τον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρόνο, ενώ κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμα. Αλήθεια είναι επίσης ότι η Πολιτεία νομοθετεί πάντα κατά συνείδηση, με ελεύθερη βούληση και οφείλει να ελέγχει την πιστή εφαρμογή των νομοθετημάτων της. Αν λοιπόν κρίνει ότι κάποιοι καταδικασθέντες για συγκεκριμένα αδικήματα επιβάλλεται να εξαιρούνται από κάποιας μορφής ευεργετήματα, οφείλει να το κάνει με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο. Το έχει κάνει άλλωστε με αρκετούς από τους νόμους που κατά καιρούς έχει νομοθετήσει».
Στις 2 Ιουνίου, ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου σε κείμενό του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αλληλεγγύη με όλα τα μέσα στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Για την άμεση χορήγηση της τακτικής του άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο συμβούλιο της φυλακής».
eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου