Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Κατηγορούν την Ελλάδα για τις συντάξεις οι Γερμανοί ενώ οι ίδιοι χορηγούν ακόμη συντάξεις σε Βέλγους πρώην ες-ες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Οι βελγικές αρχές εξέφρασαν  την έντονη ανησυχία τους σήμερα, διότι  εν έτει 2016 2.500 πρώην Βέλγοι ες ες της περιβόητης ναζιστικής Μεραρχίας ξένων εθελοντών «Division 39 Magdeburg»,    συνεχίζουν να λαμβάνουν γερμανικές συντάξεις, αναφέρει το BBC και ο διεθνής τύπος.
Πρόκειται για το παράλογο του αιώνα από μία χώρα ( Γερμανία)  η οποία όχι μόνο κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα , αλλά μας επιβάλει μαζί με την μείωση των συντάξεων, και την διακοπή της χορήγησης της  σε πολλές ευοπαθείς  κοινωνικές ομάδες.
Οι Βέλγοι που είχαν επιζήσει από τις θηριωδίες των Ναζί, απαίτησαν  από την κυβέρνηση στο Βερολίνο να αναστείλει την καταβολή των συντάξεων για αυτούς  τους ανθρώπους που αποτελούν εγκληματίες πολέμου , ενώ ο Βέλγος υπουργός υπεύθυνος των συντάξεων Daniel Baklen, δήλωσε ότι...
«συμμερίζεται τον θυμό τους», αναφέρει και η εφημερίδα Telegraph.
Ο εκπρόσωπος των Βέλγων , Jeraldine Lamoro, δήλωσε στο BBC ότι η Γερμανία διαχειρίζεται αποκλειστικά την καταβολή τους και ότι οι βελγικές αρχές «δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση», για τους αποδέκτες αυτών των συντάξεων. Κοινώς κάνουν ότι γουστάρουν. 
Μετά το τέλος του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945, τα βελγικά δικαστήρια είχαν  καταδικάσει  57.000 Βέλγους ως  συνεργάτες των Ναζί.
Ένας αριθμός των Βέλγων προσελήφθη στις  μονάδες των SS του  γερμανικού στρατού, ενώ οι συνεργάτες τους βοήθησαν τους Ναζί στην εξόντωση των  Εβραίων και των  μαχητών  της αντίστασης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Σε προηγούμενο άρθρο μας στο pentapostagma με τίτλο (Σκάνδαλο: H Γερμανία εξακολουθεί να πληρώνει συντάξεις σε Ισπανούς ναζιστές ενώ αρνείται στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο) , είχαμε αναφέρει φέρει στην επιφάνεια ότι,  η  γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει  ακόμη και σήμερα να καταβάλλει συντάξεις στους Ισπανούς στρατιώτες που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν στο πλευρό των Ναζί εναντίον των ρωσικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα πρώτου μεγέθους σκάνδαλο για την νοοτροπία των Γερμανών διαχρονικά.
Πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο που αποτελεί η πολιτική της ίδια της Γερμανίας,  η οποία αρνείται πεισματικά  στην χώρα μας την καθόλα νόμιμη καταβολή τουλάχιστον του κατοχικού δανείου με διάφορες προφάσεις και δικαιολογείς.
Οι Γερμανοί από ότι διαπιστώνεται από τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο «φροντίζουν» πάντα τους δικούς τους ανθρώπους , για να έχουν «μαγιά» και για το μέλλον.
Η Ελλάδα μια χώρα που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τις θηριωδίες των ναζί, «συγχώρεσε» πολλούς από αυτούς που δεν έπρεπε για τα τερατώδη εγκλήματα που διέπραξαν στην πατρίδα μας.
Ακολουθώντας αυτήν την πολιτική φτάσαμε σήμερα, όπου  Γερμανοί καθηγητές πανεπιστημίων να αμφισβητούν τις μαζικές δολοφονίες των συμπατριωτών τους, όπως στην Κρήτη μιλώντας  για « άγριους χωρικούς».
Όλα όμως έχουν κάποτε ένα τέλος  και δεν δύναται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας . Οι υποθέσεις του σφαγέα των Εβραίων  της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρντεν και η υπόθεση του Χριστοφοράκου , δεν πρέπει επουδενί να επαναληφθούν στο μέλλον.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου