Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΙΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: «Κόφτης» στις ώρες και την ύλη και «αξιολόγηση» αντί βαθμών

Μείωση κατά τρεις ώρες στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου, λήξη του διδακτικού έτους στις 31 Μαΐου και κατάργηση εξετάσεων στα αποκαλούμενα δευτερεύοντα μαθήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει «κλειδώσει» η μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα από 35 που είναι σήμερα, σε 32, με το μάθημα των Αρχαίων να είναι ένα από τα σίγουρα μαθήματα που θα «χάσουν» μία ώρα.
Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το υπουργείο θα προχωρήσει, μετά από...
σχετική συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε μείωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και στη μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικότερα, φαίνεται ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στον διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα, με τα δευτερεύοντα να μην εξετάζονται καθόλου. Το ποια μαθήματα θα θεωρηθούν κύρια και ποια δευτερεύοντα, θα συναποφασιστεί με το ΙΕΠ, επίσης. Ακόμη, εξετάζεται να εφαρμοστεί πιλοτικά η πλήρης κατάργηση των βαθμών, με την καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης, αλλά και η σύμπτυξη των τριών τριμήνων που ισχύουν σήμερα, σε δύο τετράμηνα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου