Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ! Την ώρα που ο Πούτιν επισκέπτονταν το Άγιο Όρος χιλιάδες Τούρκοι ζητούσαν να προσευχηθούν μπροστά από την Αγία Σοφία

Χιλιάδες μαινόμενοι φανατικοί μουσουλμάνοι  συγκεντρώθηκαν  στον  Ιερό Ναό της χριστιανοσύνης  την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο, απαιτώντας  το δικαίωμα να προσευχηθούν εκεί, θέλοντας να μετατραπεί ο χώρος αυτός σε Τζαμί, αναφέρει η ξένη ιστοσελίδα thenational.ae .
Ένας ιμάμης ηγήθηκε μιας προσευχής μπροστά από το τεράστια εκκλησία  στην οποία  κάποτε οι ψαλμωδίες θα ακούγονταν πολλά μέτρα μακριά.  Στην συνέχεια μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης η εκκλησία μετατράπηκε   σε  τζαμί, ενώ ο Κεμάλ το 1937 την έκανε  μουσείο.
Τώρα τα στίφη των φανατικών μουσουλμάνων  ζητούν εκ νέου να αποκατασταθεί η Αγία Σοφία σε  έναν μουσουλμανικό τόπο λατρείας.
«Ας σπάσουμε τις  αλυσίδες, ανοιχτή Αγία Σοφία», φώναζαν τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan της Τουρκίας.
«Στο όνομα των χιλιάδων αδελφών μας απαιτούμε να μας...
  επιτραπεί να προσευχηθούμε μέσα στο τζαμί της Αγίας Σοφίας», δήλωσε ο Σαλίχ Τουρχάν, ο πρόεδρος του α Συλλόγου Νεολαίας Ανατόλια που διοργάνωσε τη διαδήλωση.
Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με τους εορτασμούς για την επέτειο της  οθωμανικής κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης.
Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν επισκέπτονταν το Άγιο Όρος και προσκυνούσε την Αγία εικόνα της Παναγίας , από κοινού με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τα μαινόμενα στίφη των νέων γενιτσάρων ούρλιαζαν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.
Το ΑΚΡ και ο Ερντογάν συνεχίζουν να προκαλούν όχι μόνο την χώρα μας αλλά την χριστιανοσύνη γενικά αμφισβητώντας τα πάντα και τους πάντες.
Υπενθυμίζουμε σε άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο (H Ρωσία απαιτεί από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη «καλής θέλησης»), με το οποίο είχαμε αναφέρει ότι με ψήφισμα της Δούμα , η Ρωσία απαιτούσε από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη «καλής θέλησης» από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριατιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.
Το οικοδόμημα αυτό είναι  ένα αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, διαθέτει ένα τεράστιο τρούλο που υποστηρίζεται από τις τεράστιες κολώνες, τοίχους του επενδυμένα με μάρμαρο και διακοσμημένο με ψηφιδωτά.
Η τελική απόφαση για την τύχη της Αγίας Σοφίας  είναι για λίγο ακόμα στα χέρια του Προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά σε λίγο διάστημα θα  το χάσει τα πάντα και  μαζί  αυτήν την δυνατότητα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου