Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Δημιούργημα τῶν δυτικῶν κοινωνιῶν καὶ πολιτισμοῦ τὸ "Ἰσλαμικὸ Κράτος" RTF



Το Γραφείο Τύπου της Χριστιανικής Δημοκρατίας, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
Με βάση τις μέχρι τούδε πληροφορίες που μεταδίδουν οι αρχές και τα Διεθνή ΜΜΕ, η τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο Βέλγιο κατά την 22/03/’16 έχει επιβεβαιωμένα κατ’ ελάχιστο 31 θύματα και 230 τραυματίες. 
Το ISIS(Ισλαμικό Κράτος) έχει αναλάβει την ευθύνη ισχυριζόμενο ότι το ίδιο είναι ο διοργανωτής της επίθεσης. Με δεδομένα τα συλλυπητήριά μας σε όσους έχασαν κοντινούς τους ανθρώπους και τις προσευχές μας να ενταχθούν «μετά δικαίων», πρέπει να προβούμε σε ορισμένες βασικές επισημάνσεις: 

1. Aν πράγματι ευσταθεί ότι το ISIS είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης, ολοένα και γίνεται σαφέστερο ότι πρόκειται για ένα σχεδόν καινοφανές φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία το οποίο αμείωτα αναπτύσσεται. Ως χώρα ιστορικά διήγαμε κάτω από ένα πολύ δύσκολο και σχεδόν ανυπόφερτο ζυγό από μια ισλαμική χώρα επί εκατονταετίες. Όπως όμως η Οθωμανοκρατία ήταν ένα ετερογενές μίγμα ισλαμικών και προϊσλαμικών τουρκομανικών στοιχείων, έτσι και το ISIS φαίνεται ότι έχει βαθύτατα το στίγμα του δυτικού πολιτισμού στον πυρήνα του μαζί με την επιλεκτική αναφορά στα χειρότερα και βιαιότερα στοιχεία του Ισλάμ. Όσο και αν θεωρήσει κανείς ότι βασίστηκε στην απρόκλητη βία για την εξάπλωσή του, ακόμη και το ριζοσπαστικό Ισλάμ, ακόμη και οι ακόλουθοι της γνωστής βίαιης ερμηνείας του «Τζιχάντ»(ιερού πολέμου), δεν γέννησε ποτέ τέτοιας μορφής μιλιταριστικές οργανώσεις όπως το ISIS. 
 Όσο και αν του αποδώσουμε βάρβαρες τακτικές λεηλασίας ή καταστροφής του γηγενούς πολιτισμού, αρχής γενομένης από τον Μωάμεθ Β’ Πορθητή ο οποίος ταυτόχρονα θέλησε να συνεχίσει σε κάποιο μέτρο την παράδοση των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων ως προς τις σχέσεις του με την Εκκλησία, ουδέποτε υπήρξε σε τέτοια έκταση και με τέτοια απολυτότητα μηδενιστική καταστροφική μανία από ισλαμιστές, κάτι που φαίνεται από την ολοσχερή καταστροφή πρωτοχριστιανικών ναών και μνημείων που συνέβη στην Συρία. 
2. H τρομοκρατία που εκδηλώνεται από το ISIS ελάχιστη σχέση έχει με την πολιτικοποιημένη «ένοπλη πάλη» ή με το «αντάρτικο πόλεων» ή κατά την έκφραση των μαρξιστών «ατομική τρομοκρατία», η οποία, με όλο τον βίαιο της χαρακτήρα που έφτανε ως την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών από πρόθεση, διεξαγόταν από ανθρώπους που σε κάποιο σημαντικό βαθμό είχαν ένα ιδεολογικό υπόβαθρο και ένα αξιακό κώδικα και προσπαθούσαν κατά την αντίληψή τους και με βίαια μέσα να βελτιώσουν ή να «εξυγιάνουν» την κοινωνία. Αντίθετα, το ISIS μοιάζει περισσότερο με την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία ή την εναρκτήρια φάση της Οκτωβριανής Επανάστασης, που διακρινόταν από καταστροφική μανία, από την οποία ο ίδιος ο ηγέτης τους Β.Ι. Λένιν τότε είχε προσπαθήσει να αποτρέψει τους Μπολσεβίκους με επανειλημμένες εκκλήσεις. 
 3. H αντιμετώπιση του ISIS όπως προσλαμβάνεται από τους καθεστωτικούς πολιτικούς, ακόμη και τους «Δημοκρατικούς» τύπου Χίλαρυ Κλίντον, δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι ένα ζήτημα εντατικοποίησης των μέτρων ασφαλείας. Προπαντός, δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για την καταστολή των ατομικών ελευθεριών. Πρέπει και μπορεί να είναι, μαζί με την τεχνική βελτίωση των υπαρχόντων μέσων και των τακτικών αστυνόμευσης, κυρίως η έμπρακτη αλλαγή, η έμπρακτη μετάνοια σε ό,τι αφορά την διπρόσωπη πολιτική της Δύσης απέναντι σε μουσλουμανικούς πληθυσμούς που ζούσαν επί αιώνες και εξακολουθούν να ζουν σε καθεστώς εκμετάλλευσης. 
Η πολιτική της Δύσης στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει τον ισλαμικό φονταμενταλισμό ως αντίδραση. Το πρώτο που απαιτείται για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο είναι η κοινωνική δικαιοσύνη σο εσωτερικό των κρατών και στις διεθνείς σχέσεις.

 4. Μεγάλη είναι η ευθύνη και των χωρών εκείνων, οι οποίες ενίσχυσαν και εξέθρεψαν για δικούς τους λόγους το «ισλαμικό κράτος», όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία. Επιβάλλεται, να ασκηθούν πιέσεις να πάψει κάθε μορφής υποστήριξη προς το «Ισλαμικό Κράτος». 

 5. Αρνούμαστε την ισλαμοφοβία και τη στοχοποίηση των μετριοπαθών Μουσουλμάνων ή του Ισλάμ συνολικά. Η Δύση, ειδικότερα, αφενός καταράται τον ISIS, δεν αναγνωρίζει τους Αφγανούς ως πρόσφυγες και ετοιμάζεται να απελάσει τους μουσουλμάνους αναδεικνύοντας τον Ντόναλντ Τραμπ ως επικρατέστερο Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο του χρίσματος στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. 
Από την άλλη τροφοδοτεί, αν δεν συνεργάζεται με αυτές, παρόμοιες οργανώσεις όπως η Αλ Νούσρα και αυθαιρετεί με κάθε λογής επεκτατικούς πολέμους διατηρώντας ισχυρά στρατεύματα εκεί και δημιουργώντας κατά επαίσχυντο τρόπο προτεκτοράτα με χυδαία επίδειξη ισχύος. 

 6. Χωρίς λοιπόν να υποτιμάται η κακόβουλη πρόθεση του ISIS και των ομοίων του, εκτιμούμε ότι η δυναμική του θα κατέπιπτε συντριπτικά, εάν όλες οι ανωτέρω «πρώτες αιτίες» των δεινών εξέλειπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου