Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ…ΚΑΝΝΑΒΗ!

Γράφει ο Μ. Ν. Χειλαδάκης
Ένας 39 χρόνος Γάλλος μελισσοκόμος έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της μελισσοκομίας. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει εκπαίδευσει τις μέλισσες του να κάνουν μέλι από όλα τα φυτά, μέχρι και από φρούτα και από την ζάχαρη αντί από τα λουλούδια.
Αλλά δεν είναι μόνο από τα φρούτα και από τα λουλούδια που παράγουν μέλι αλλά και από την ιατρική κάνναβη! Ο ίδιος ονομάζεται Nicolas Trainerbees, βγαίνει συχνά στο κοινό και κάνει μάθημα πώς εκπαίδευσε τις μέλισσες του να παράγουν μέλι από.. κάνναβη. Το πάθος του για τη φύση και για τα μέσα που μας προσφέρει για να αντιμετωπίσουμε και να θεραπεύουμε ασθένειες είναι αρκετά εντυπωσιακό. Έτσι εκπαίδευσε τις μέλισσες του να συλλέγουν τη ρητίνη του φυτού κάνναβη, όπως από τα ένζυμα του νέκταρ της ζάχαρης και στην συνέχεια να το μετασχηματίζουν σε μέλι.
Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό μέλι με θεραπευτικές ιδιότητες και έχει μια γεύση απαλή λουλουδένια. Οι μέλισσες του δεν ζαλίζονται από το φυτό κάνναβη ούτε ναρκώνονται επειδή δεν έχουν το ανθρώπινο σύστημα αντίδρασης στην κάνναβη. Απλά το βλέπουν ως μια άλλη πηγή τροφής.
Το εντυπωσιακό είναι πως έχει αποδεχτεί και με επιστημονικές έρευνες ότι το συγκεκριμένο μέλι έχει θεραπεύσει απίθανες ασθένειες.
Μ. Ν. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου