Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

CIA και MΟSSAD ζητούν από Αμερικανούς και Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν την Τουρκία

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να σκοτώσει παιδιά Εβραϊκών οικογενειών στη Τουρκία

Συναγερμό έχουν σημάνει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο πολίτες τους οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία καλώντας τους να εγκαταλείψουν την χώρα του Ερντογάν.
Οι λόγοι που επικαλείται το Πεντάγωνο έχουν να κάνουν με την μειωμένη ασφάλεια που υπάρχει για τους Αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία και της γενικότερης αναστάτωσης που επικρατεί στην χώρα σ’ αυτόν τον τομέα.
Η εντολή αφορά κατά κύριο λόγο τις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν στα Άδανα και την Σμύρνη. Παράλληλα δόθηκε διαταγή να εκκενωθεί η βάση του Ιντσιρλίκ από περίπου 700 μέλη οικογενειών Αμερικανών στρατιωτικών που βρίσκονται στην βάση αυτή. Στην ίδια εντολή προβλέπεται και η αποχώρηση μελών των οικογενειών των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην Τουρκία.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, οι οικογένειες των στρατιωτικών θα ξεκινήσουν άμεσα την αναχώρησή τους από την Τουρκία, με πρώτο σταθμό του ταξιδιού τους την..
Γερμανία, απ’ όπου στην συνέχεια θα διοχετευθούν στους τόπους καταγωγής τους στις ΗΠΑ.
Ο στρατηγός Philip Breedlove, ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργεί η εσπευσμένη αναχώρηση των οικογενειών από την Τουρκία, όμως όπως υποστήριξε πρόκειται για ένα αναγκαίο μέτρο προφύλαξης που εξυπηρετεί την πλήρη ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου το βρετανικό κανάλι Sky News, αναφερόμενο σε πηγές μυστικών πληροφοριών, είπε χθες ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε “προωθήσει ένα σχέδιο” να σκοτώσει παιδιά Εβραϊκών οικογενειών στη Τουρκία με επιθέσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία, και κέντρα νεότητας. Ο διευθυντής σύνταξης ξένων ειδήσεων Σαμ Κίλι είπε ότι η πληροφορία για “άμεσο” κίνδυνο ήρθε από έξι πράκτορες που συνελήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην νότια τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ. Δεν διευκρινίστηκε ποιανής χώρας οι μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει την πληροφορία στο βρετανικό ειδησειογραφικό δίκτυο. Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την είδηση και οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν εύκαιροι για δηλώσεις. “Δεδομένων των συνθηκών αυτών, η τουρκική αστυνομία έχει λάβει εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας πέρα από το ήδη υψηλό επίπεδο συναγερμού που υπάρχει, ενώ η εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση”, είπε το Sky στον ιστότοπό του, μεταφέροντας τις δηλώσεις μέλους των μυστικών υπηρεσιών.
“Κεκαλυμμένα και άλλα μυστικά αντιτρομοκρατικά μέτρα εφαρμόζονται όλες τις ώρες της μέρας και νύχτας. Αυτή (η πληροφορία) είναι μεγαλύτερη από έναν πιθανό κίνδυνο. Είναι ενεργό σχέδιο”, είπε η πηγή. Πάνω από 80 άτομα έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων από βομβιστές αυτοκτονίας φέτος στη Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τελευταία επίθεση, η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έφερε το θάνατο σε τρεις Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Ιρανό στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Μαρτίου.
Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις που έφεραν το θάνατο σε 28 άτομα και τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στο Βέλγιο την περασμένη εβδομάδα. Σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία χθες, το Ισραήλ συμβούλευσε τους πολίτες του που ταξιδεύουν στη Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα “το συντομότερο δυνατό”, προβλέποντας και άλλες επιθέσεις.
Σύμφωνα με τις αναφορές του Sky, ο πιθανότερος στόχος επίθεσης είναι μια συναγωγή στην περιοχή Μπέογλου της Κωνσταντινούπολης, συνδεδεμένη με ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σχολείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ – Ρόιτερς Λονδίνο, United Kingdom Για το ίδιο θέμα, ο Αθανάσιος Γκαβός μετέδωσε τα εξής από το Λονδίνο: Τρομοκρατική επίθεση εναντίον Εβραίων στην Τουρκία σχεδιάζει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News. Τα σχέδια επιθέσεων φαίνεται να στρέφονται κυρίως εναντίον εβραϊκών νηπιαγωγείων, σχολείων και κέντρων για νέους και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών ασφαλείας να κάνουν λόγο για «επικείμενη» επίθεση.
Οι πληροφορίες έχουν προκύψει από την ανάκριση έξι μελών της ισλαμιστικής οργάνωσης που συνελήφθησαν στο Γκαζιάντεπ της νότιας Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα. Ως πιο πιθανός στόχος των τζιχαντιστών αναφέρεται η συναγωγή της συνοικίας Μπέγιογλου στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία λειτουργούν επίσης ένα κέντρο νέων και ένα εβραϊκό σχολείο.
Η πηγή ασφαλείας του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι «υπό το φως αυτών των συνθηκών, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας πάνω και πέρα από τον υψηλό συναγερμό ασφαλείας στον οποίο βρίσκεται ήδη η τουρκική αστυνομία και την επιφυλακή στην οποία βρίσκεται η εβραϊκή κοινότητα».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Πρόκειται για κάτι παραπάνω από αξιόπιστη απειλή. Είναι ένα ενεργό σχέδιο. Δεν ξέρουμε για πότε είναι σχεδιασμένη (η επίθεση). Μπορεί να είναι εντός των επόμενων 24 ωρών ή εντός λίγων ημερών». Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ συνέστησε στους πολίτες του που επισκέπτονται την Τουρκία να την εγκαταλείψουν άμεσα, καθώς και ότι η Τουρκία έχει συγκλονιστεί από πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα το τελευταίο διάστημα. Στην Κωνσταντινούπολη πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανατίναξη βομβιστή αυτοκτονίας στις 19 Μαρτίου, μεταξύ των οποίων τέσσερις Ισραηλινοί.


http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-441/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου