Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; (ΙΙ)



ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

 ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (ΙΙ)

 

   Σε άρθρο με τίτλο ΕΛΛΑΣ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ 2008 – «SOL INVICTUS» από ιστοσελίδα1 της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (Χ.Α) διαβάζουμε: «Όταν ο Πάπας Γρηγόριος αποφάσισε να εγκαταστήσει τις Χριστιανικές γιορτές στις ίδιες περίπου ημέρες με τις πανάρχαιες παγανιστικές γιορτές των προγόνων μας, εξυπηρέτησε (μάλλον ακούσια) την επιβίωση της ψυχικής ακεραιότητας της Φυλής. Ήδη η λαίλαπα είχε αφανίσει με λύσσα και μισαλλοδοξία πάμπολλα στοιχεία του Ελληνικού Πολιτισμού, γκρεμίζοντας τους Αρχαίους Θεούς από τα βάθρα τους και ξεκληρίζοντας τους πιστούς. Όμως καμμία απειλή, καμμία συνωμοσία ή άθλια σκοπιμότητα οποιουδήποτε μισανθρώπου δεν στάθηκε ικανή να ξεριζώσει το μύχιο και τρίσβαθο ρεύμα της Ιερής Παράδοσης. Ο Χριστός σαν άλλος Απόλλωνας αναδύθηκε μέσα από το σκοτάδι, απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου. Ο Χριστός, Φοίβος και Μίθρας μαζί ενσαρκώνεται στην Γη, για να..
διώξει το σκοτάδι και το κακό μακριά από τους Ανθρώπους. Αλεξίκακος και ιατρός, εξορκιστής των Δαιμόνων και φύλακας των παιδιών, φωτοβόλος Υιός του Μεγάλου Πατέρα προστάτη. Του Πατέρα που παίρνει στην χριστιανική εικονογραφία την μορφή του Διός-Βόταν.»2
Το ίδιο άρθρο εμφανίζεται και σε προηγούμενη χρονιά (2007) στην ίδια ιστοσελίδα3 με τίτλο: «Η μεγάλη γιορτή της Φυλής» αλλά και σε παλαιότερα τεύχη περιοδικών της Χ.Α. Συγκεκριμένα:
α) Στο περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (τεύχος 60) στο οποίο υπάρχει αποκαλυπτικό άρθρο για το πώς βλέπουν τον Ιησού Χριστό οι εθνικοσοσιαλιστές της Χ.Α.
 
Με την ανάγνωση του άρθρου με τίτλο: «Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΙΚΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ» διαπιστώνουμε τα εξής: 1) ότι οι Χριστιανικές εορτές υποβιβάζονται σε κάποιου είδους Φυλετικής ψυχαγωγίας για τους «Άριους» του πλανήτη. 2) Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «οι γιορτές αυτές κρατούν το υπολειπόμενο μυστικό νόημα της ύπαρξης»  το οποίο φανερώνεται στις γραμμές που ακολουθούν:
3) Στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται η άποψη ότι η «λαίλαπα του Εβραιοχριστιανισμού» αφάνισε με «λύσσα και μισαλλοδοξία πάμπολλα στοιχεία του Λευκού πολιτισμού γκρεμίζοντας τους αρχαίους θεούς από τα βάθρα τους…». 4) Οι «σημίτες ψευτοκαλόγεροι» κατέστρεψαν τα δημιουργήματα του «Αρίου πολιτισμού» αλλά δεν κατάφεραν τελικά να «ξεριζώσουν το μύχιο και τρίσβαθο ρεύμα της ιερής παράδοσης» επειδή 5) «Ο Χριστός σαν άλλος Απόλλωνας αναδύθηκε μέσα από το Εβραϊκό σκοτάδι απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου. Ο χρυσομάλλης Χριστός, Φοίβος και Μίθρας μαζί ενσαρκώνονται στην Γη για να διώξει το σκοτάδι» μακριά από τους ανθρώπους. 6) Οι συσχετισμοί συνεχίζονται και το Πρώτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ο Πατήρ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «παίρνει στην χριστιανική εικονογραφία τη μορφή του Διός-Βόταν». Ενώ 7) το Θείο Βρέφος που «συμβολίζει την φυσική απλότητα και καθαρότητα» και είναι η «ενσαρκωμένη Ηλιακή δύναμη» Αχούρα Μαζδά4 που αποκτά ιδιαίτερη δύναμη όταν ο πλανήτης «ξεπερνάει το χειμερινό ηλιοστάσιο». Έτσι 8) στέλνει τον «Μίθρα-Χριστό» να «καταβάλλει τον βέβηλο και σκοτεινό Αριμάν». Ο Χριστός που εκτιμά ο εθνικοσοσιαλισμός της Χ.Α είναι η «νεώτερη όψη του Απόλλωνα, του Διόνυσου, του Μίθρα» και 9) στάλθηκε στον κόσμο από τον «Ένα, τον Ύψιστο Θεό Πατέρα του Κόσμου» τον «Δία, Βόταν, Αχούρα Μαζδά»
10) Αυτό είναι το «μυστικό» νόημα των Χριστιανικών εορτών των Χριστουγέννων και Θεοφανείων, σύμφωνα με τους εθνικοσοσιαλιστές της Χ.Α.
Κοινή γραμμή στο θέμα έχουν, εκτός από την Χ.Α και τους παγανιστές και οι Μασόνοι!
β) Στο ίδιο πνεύμα κινείται και το περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» του μετώπου Νεολαίας της Χ.Α, στο τεύχος 31 Μάιος-Ιούνιος 2008.
Οι ανακρίβειες και οι γενικεύσεις του άρθρου, πολλές σε βαθμό που για την συστηματική αναίρεσή τους χρειάζονται ολόκληρες σελίδες. Ενώ ξεκινά προσπαθώντας να προβάλλει ένα αντικειμενικό ιστοριογραφικό προσωπείο εντούτοις συνεχίζει στο πνεύμα των απόψεων της Χ.Α για τον χριστιανισμό.
Ο Χριστιανισμός δεν επικράτησε στην Ανθρωπότητα λόγω της Θείας αποκαλύψεως αλλά με «διωγμούς, απειλές, ακόμη και με χρήμα».
  
γ) Σε άλλο άρθρο, από το ίδιο τεύχος, με τίτλο «ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ», μαθαίνουμε ότι ο κόσμος που πιστεύει ότι η μετάβαση στον χριστιανισμό από την αρχαία θρησκεία, έγινε ομαλά, βρίσκεται σε πλάνη. «Αυτό που ο περισσότερος κόσμος πιστεύει είναι ότι υπήρξε μια ειρηνική μετάβαση από την αρχαία θρησκεία στον χριστιανισμό κατά τα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ότι ξαφνικά ο λαός μαζικά ανακάλυψε τον μοναδικό «αληθινό» θεό της αγάπης και την χριστιανική «αλήθεια» και έτσι προσηλυτίστηκε στον χριστιανισμό. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Ο Χριστιανισμός επεβλήθη βιαίως… Χρειάστηκε να σφαγιαστούν τα δυο τρίτα της Άριας Ευρώπης πριν οι λαοί υποκύψουν τελικά στη νέα θρησκεία».
Στην ιστορία της Χ.Α οι διωγμοί εναντίων των χριστιανών με τα 20.000.000 μαρτύρων, δεν έχουν θέση γιατί «οι διωγμοί αυτοί ήταν σχετικά σπάνιοι και αρκετά ήπιοι».
δ) Σε άλλο τεύχος του ίδιου περιοδικού («ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2004) υπάρχει άρθρο με τον τίτλο: «PAGAN REVIVAL Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΨΥΧΗΣ»
Εκεί με μεγάλα γράμματα διαβάζουμε τα εξής: «Οι φωτιές του Παγανισμού καίνε ξανά απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης! Νέοι και νέες, εμπνεόμενοι από την Αρχαία Σοφία και Γνώση της προχριστιανικής Ευρώπης ξαναζωντανεύουν Αρχαίες πρακτικές λατρείας των Πατρώων Θεών και ξεχασμένα δάση και ιεροί τόποι αποκτούν και πάλι ζωή».
Και ακολουθεί αφιέρωμα στις οργανώσεις «που πασχίζουν να δώσουν πίσω στους λαούς της ευρώπης αλλά και όπου υπάρχουν Λευκοί άνθρωποι, την υπερηφάνεια για την ταυτότητά τους και μια αίσθηση των φυλετικών τους δεσμών». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της «ταυτότητας»  όπως το εννοούν οι εθνικοσοσιαλιστές της Χ.Α. Οι οργανώσεις που παρουσιάζονται στο αφιέρωμα κινούνται όλες στο χώρο του παγανισμού και λατρεύουν «ξένους» θεούς που δεν έχουν καμιά σχέση με τον Θεό της Ορθοδοξίας την οποία δηλώνουν ότι ασπάζονται τα στελέχη της Χ.Α με πομπώδης δηλώσεις στον Τύπο και στα Μ.Μ.Ε.
ε) Στο ίδιο περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» (τεύχος 6 Μάιος 2000) σε άρθρο με τίτλο «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ» μαθαίνουμε ποια είναι η Πατρίδα και ποια η Θρησκεία των εθνικοσοσιαλιστών της Χ.Α. Μεταξύ άλλων αποκαλυπτικών διαβάζουμε: «…ΠΑΤΡΙΔΑ μας είναι ΜΟΝΟ η Ελληνική Εθνικοσοσιαλιστική πολιτεία του Μέλλοντος που θα δημιουργήσουμε με τον Αγώνα μας. ΘΡΗΣΚΕΙΑ είναι ΜΟΝΟ οι Αθάνατοι νεκροί των Ιδεών μας, Θεοί οι ίδιοι στα ουράνια που μας καθοδηγούν και μας προστατεύουν στην τιτάνια προσπάθειά μας. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ είναι ΜΟΝΟ το καταφύγιο, το μετερίζι που λέγεται ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αυτή είναι η Αλήθεια, αυτές είναι οι Αξίες για τις οποίες αγωνιζόμαστε. Δεν πιστεύουμε σε λεξιμαγείες και κούφια σύμβολα που προσπαθούν να παγιδέψουν ή να σταματήσουν την προσπάθειά μας. ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!». Νομίζουμε ότι το απόσπασμα μιλάει από μόνο του για το τρίπτυχο πίστης της Χ.Α. αλλά θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μερικές αποκωδικοποιήσεις. Σύμφωνα με το απόσπασμα αυτό, Πατρίδα των εθνικοσοσιαλιστών είναι ΜΟΝΟ αυτή η «Εθνικοσοσιαλιστική πολιτεία του Μέλλοντος» που θα δημιουργήσουν. Δηλαδή μέχρι τότε τι γίνεται με την Ελλάδα; Όσο για την θρησκεία εκεί είναι ποιο καθαρά τα νοήματα. Οι νεκροί των εθνικοσοσιαλιστικών και παγανιστικών (όπως δείξαμε παραπάνω από τα έντυπά τους) ιδεών, δεν μπορούν να έχουν καμιά σχέση με τους «νεκρούς» της Εκκλησίας μας.
στ) Για τη διαχρονικότητα των απόψεων, περί της μη εβραϊκής καταγωγής του Ιησού, της Χ.Α, υπάρχει άρθρο στο περιοδικό της οργάνωσης (τεύχος 108, Μάρτιος 2003) το οποίο αναδημοσιεύεται από παλαιότερο κατά 16 χρόνια τεύχος της. Στο άρθρο αυτό αναμασώνται τα γνωστά παγανιστικά επιχειρήματα περί Αβραάμ («Πατριάρχης της Εβραϊκής Φάρας») και η πολεμική ενάντια στην Παλαιά Διαθήκη η οποία χαρακτηρίζεται «Εβραϊκή Μυθολογία». Πέρα από τις ιστορικές και Βιβλικές ανακρίβειες του άρθρου αυτό που έχει σημασία είναι η δημόσια αναγνώριση της Χ.Α για παλαιότερες δημοσιεύσεις με θεολογικό περιεχόμενο. Αυτό το επιχείρημα δηλαδή που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι οπαδοί της οργάνωσης όταν στριμώχνονται από άρθρα και διακηρύξεις δημοσιευμένα σε παλαιοτέρα τεύχη ή βιβλία της οργάνωσης. Βεβαίως ο ίδιος ο αρχηγός της κ.Μιχαλολιάκος σε πρόλογο βιβλίου για τον Περικλή Γιαννόπουλο, έχει δηλώσει ότι «δεν έχει κανένα λόγο να απαρνείται το παρελθόν του και τα όσα έχει υπογράψει».
Όπως διαβάζουμε παρακάτω στο ίδιο άρθρο, ο Χριστός της Χ.Α, δεν είναι πρόσωπο αλλά μια κατάσταση-εκδήλωση της θεότητας η οποία εμφανίζεται κάθε 2000 χρόνια. Είναι ο χριστός της Νέας Εποχής ο οποίος δεν είναι ο Προσωπικός Θεός Σωτήρας του Χριστιανισμού αλλά κατάσταση που εκδηλώνεται με διαφόρους «αβατάρς» κάθε φορά που η ανθρωπότητα μπαίνει σε ένα νέο κύκλο «κάθαρσης» και «φωτισμού».
 Η αναφορά στην «κυκλική» κίνηση της ανθρωπότητας δεν είναι τυχαία. Ο νόμος της περιοδικότητας είναι θεμελιώδης αρχή στον αποκρυφισμό. Σύμφωνα με την Μπλαβάτσυ (Η Απόκρυφη Δοξασία) υπάρχει ένας κυκλικός νόμος της φύσης που δρα με βάση ένα ομοιόμορφο σχέδιο, που αντιμετωπίζει τη ζωή όλων των όντων. Έτσι τα πάντα επαναλαμβάνονται εξαρτώμενα από το νόμο του κάρμα και της μετενσάρκωσης.
Ινδουισμός και προχωρημένος αποκρυφισμός! Οι ιδέες της Σαβίτρι Ντέβι, της προφήτισσας του ναζισμού και μπλοκαρισμένα «ενεργειακά κέντρα» του πλανήτη έχουν προκαλέσει πνευματικό και σωματικό «μαρασμό». Με τη λέξη «Παράδοση» -όπως είδαμε παραπάνω- εννοείται η παγανιστική παράδοση των λαών της Ευρώπης.
Η «χριστολογία» της οργάνωσης! Φυλετικός Δαρβινισμός και απίστευτες υποθέσεις (!) κλείνουν το αντιχριστιανικό αυτό άρθρο. Ο χριστός της Χ.Α μήπως είναι ο αναμενόμενος αντίχριστος;
ζ) Στο περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» (Τεύχος 17–Μάρτιος 2004) βιβλιοπρόταση: «Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ». Στο βιβλίο αυτό συνοψίζεται ολόκληρη η αντιχριστιανική προπαγάνδα κατά των Πατέρων και της Εκκλησίας, για τη χρήση της λέξης «έλληνες» με την θρησκευτική έννοια ορίζοντας τον «εθνικό» και τον ειδωλολάτρη.
η) Στην ιστοσελίδα «Ιδεολογική Βιβλιοθήκη Μετώπου Γυναικών- Ο δρόμος της υποταγής δεν είναι ο δικός μας δρόμος. Για το ΑΙΜΑ μας και την ΤΙΜΗ μας, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!» υπάρχει άρθρο του David Lane στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Μία θεμελιώδης αρχή του Ιουδαιοχριστιανισμού και ένα μέρος από το θανάσιμο δέλεαρ του είναι ότι επιτρέπει, υποδεέστεροι άνθρωποι να απαιτούν ανώτερη κατατάξη χωρίς την ανάλογη προσπάθεια. Ένας ιουδαιοχριστιανός, που με IQ 90 και με μιαν άθλια ζωή μπορεί να βαπτιστεί, να απαγγείλει λίγες τυπικές λέξεις και όρους, ξαφνικά επιζητεί εξέχουσα θέση, ανώτερη από αυτήν ενός ανθρώπου, που είναι υπέρτερος ένα εκατομμύριο φορές στην διάνοια και τον χαρακτήρα». Η βλάσφημη αυτή διακήρυξη μπορεί εύκολα να ερμηνευτεί, όταν κοιταχτεί μέσα από το ιδεολογικό πρίσμα της Χ.Α, όπου ο χριστιανισμός δεν έχει καμιά θέση.
θ) Επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα των γυναικών της Χ.Α «ΜΕΤΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» βλέπουμε ανάρτηση για τον Lane με την σημείωση «ελεύθερος» με αφορμή τον θάνατό του.
 Ποιος είναι όμως ο David Lane;
Ο David Eden Lane γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1938 στο Woden της Iowa των Η.Π.Α. και απεβίωσε στις 28 Μαΐου του 2007 στην ομοσπονδιακή φυλακή του Terre Haute της Indiana. Υπήρξε ένας από τους πλέον γνωστούς εθνικιστές των Η.Π.Α.
Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1983 θα συγκροτήσουνει μαζί με άλλους 8, την οργάνωση "The Order" γνωστή επίσης και ως "Brüder Schweigen" ή "Silent Brotherhood", μια εθνοφυλετική επαναστατική οργάνωση. Θα κλέψουν 3,8 εκατομμύρια δολάρια από ένα θωρακισμένο όχημα και θα προβούν και σε άλλες πράξεις τις οποίες έκριναν ως αντιστασιακές. Ο Lane θα συλληφθεί στις 30 Μαρτίου του 1985 και ύστερα από 3 δίκες μαζί με άλλους 13 εθνικιστές, θα καταδικαστεί σε κάθειρξη 190 ετών. Έγραψε βιβλία και άρθρα, υπερασπίστηκε την πολυγαμία ως μέσο διάσωσης της Λευκής Φυλής, δημιούργησε το παγανιστικό και εθνοφυλετικό θρησκευτικό σύστημα "W.O.T.A.N", μελέτησε την Ελληνική γραμματεία, αποκαλούσε τον εαυτό του νεο-φιλόσοφο και είναι εξαιρετικά διάσημος εξαιτίας της απόδοσης δύο φράσεων που εμπεριέχουν την ουσία της φυλετικής ιδέας: "We must secure the existence of our people and a future for White Children" που εν συντομία έχουν διαδοθεί ως "οι 14 λέξεις" καθώς και η φράση: "Because the beauty of the White Aryan women must not perish from the earth."
Τι είναι το W.O.T.A.N;
Wotanism ή W.O.T.A.N στα Ελληνικά ''βοτανισμός'', είναι το τελετουργικό και θρησκευτικό σύστημα το οποίο ανέπτυξε ο David Lane. Ένα είδος φυλετικού θρησκευτικού συστήματος. Ο όρος WOTANISM είναι διαφορετικός από τον νεο-παγανιστικό όρο Odinism. Η ονομασία του αρχαίου Θεού Odin5 ήταν Wotan σε όλες τις χώρες πέραν των σκανδιναβικών, οι οποίες χρησιμοποιούσαν την ονομασία Odin. Ο David Lane στην προσπάθειά του εντός των φυλακών, να αναπτύξει ένα φυλετικό θρησκευτικό σύστημα, χρησιμοποίησε την ονομασία ''βόταν'' θεωρώντας πως ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο αριθμό Ευρωπαϊκών λαών (που πριν τον χριστιανισμό λάτρευαν τον Όντιν/Βόταν).Παράλληλα επιθυμούσε μια διαφοροποίηση από τα νεο-παγανιστικά ''οντινιστικά'' συστήματα, τα οποία χλεύαζε και αποκαλούσε ερασιτεχνικά και παιδιακίστικα, ενώ στην δημιουργία του συστήματος του είχε και επιρροές από το κείμενο Essay on Votan του Carl Gustav Jung. Τέλος η πλήρης ονομασία της θρησκείας W.O.T.A.N, συνθέτει και το ακρώνυμο της φράσης WILL OF THE ARYAN NATION.
David LaneΠρόκειται για ένα φυλετικό θρησκευτικό σύστημα, βασιζόμενο στον δυισμό κατά το οποίο οι Θεοί προσεγγίζονται ως αρχέτυπα όπως τα όρισε ο Carl Jung. Θεωρεί ως μοναδικό ιερό βιβλίο το Havamal, μια συλλογή ποιημάτων των Βίκινγκ, προς τιμή του Όντιν. Ο Lane το ανέπτυξε το 1995 σε συνεργασία με την γυναίκα του Katja Lane και τον Ron Mac Van, φίλο τους και πρώην μέλος της World church of the Creator, της εκκλησίας των λευκών εθνικιστών και εθνικοσοσιαλιστών, διαδίδοντάς το εντός των φυλακών. Σκοπός του Βοτανισμού είναι η δημιουργία ενός δυνατό δεσμού ανάμεσα στα μέλη, μιας υπερβολικής προβολής του σεξ, με στόχο κυρίως την ανάδειξη του προβλήματος της υπογεννητικότητας στους λευκούς, η εξοικείωση με την έννοια του πολέμου και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά απόλυτα υποταγμένα στους νόμους της φύσης. Σύμφωνα με τις αμερικάνικες αρχές πάνω από 5000 κρατούμενοι ασπάστηκαν τις δοξασίες του W.O.T.A.N, ενώ το 90% είναι εθνικιστές και το 10% είτε δεν έχουν εθνικιστικό παρελθόν, είτε είναι φιλικά προσκείμενοι. Παράλληλα αποφυλακισμένοι εθνικιστές διέδωσαν και προώθησαν το σύστημα και εκτός φυλακών. Ακόμα και μέλη του National Alliance και του A3P, έχουν ασπαστεί τον Βοτανισμό. Επίσης σημαντικό είναι πως το παγανιστικό αυτό σύστημα του Lane δεν ήρθε σε κόντρα με τους χριστιανούς εθνικιστές εντός και εκτός φυλακών, τα δυνατά και ιδιαίτερα προσωπικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του Lane, διατήρησαν την ενότητα ανάμεσα στους εθνικιστές. Οι φυλακισμένοι εθνικιστές, διεκδίκησαν μέσω του συστήματος αυτού διάφορα δικαιώματα, όπως το να φέρουν στον λαιμό και τους καρπούς τους παγανιστικά σύμβολα, να θρησκεύονται όλοι μαζί, να έχουν πρόσβαση στα ''ιερά'' τους βιβλία, να κάνουν ακόμα και τελετές. Παράλληλα συνέγραψαν κείμενα διδασκαλίας του Βοτανισμού, οδηγίες επιβίωσης εντός των φυλακών, τρόπους κωδικοποίησης μέσω γραφής και ρουνικών συμβόλων , οδηγίες επιβίωσης σε περίπτωση απαγόρευσης κάθε πατριωτικής φωνής και άποψης, όπως το KD REBEL του ίδιου του Lane όπου υπερασπίζεται την πολυγαμία ως μέσο διάσωσης της φυλής και διάφορα άλλα, εκφράζοντας το επιθετικό πνεύμα τόσο του παγανισμού όσο και του εθνικοσοσιαλισμού. Έδωσε επίσης ένα διέξοδο στην βαρετή καθημερινότητα των κρατουμένων, ενώ παράλληλα έδωσε ιδιαίτερο βάρος στον φυλετικό πόλεμο εντός των φυλακών, εξήρε την βιαιοπραγία εναντίων των αντιπάλων και βοήθησε τους εθνικιστές να μείνουν ενωμένοι πιέζοντας τους να γυμνάζονται και διαβάζουν διαρκώς. Παράλληλα εντός των φυλακών, δημιουργήθηκαν έριδες ανάμεσα στους πιστούς στο σύστημα W.O.TA.N και τους νεο-παγανιστές οντινιστές και πιστούς στο Asatru, ένα παρόμοιο θρησκευτικό σύστημα όμως μη-φυλετικό. Ωστόσο επικρατεί ακόμα και σήμερα ένα πνεύμα ανοχής ανάμεσα σε Βοτανιστές και Οντινιστές. Παράλληλα αρκετοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν ασπαστεί τον Οντινισμό, κάτι που δίνει στους Βοτανιστές την ικανότητα προσέγγισης των φρουρών, υπό την έννοια της ανοχής σε θρησκευτικές τελετές, κείμενα κλπ. 
Αν και ο Όντιν είναι η κύρια θεότητα του βοτανισμού, όλοι οι αρχαίοι Θεοί της Ευρώπης δοξάζονται από τους πιστούς του W.O.T.A.N. Ο Mac Van κάνει ιδιαίτερη μνεία στους Έλληνες θεούς (ειδικά Ζεύς και Απόλλων) και ημίθεους (π.χ Ηρακλής), ενώ μέσω του Βοτανισμού έγινε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό γνωστή η αρχαία Ελληνική διδασκαλία εντός των αμερικανών φυλακισμένων εθνικιστών. 6 
Από όλα όσα αναφέραμε ο αναγνώστης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όχι μόνο ο θεός της Χ.Α. δεν είναι ο Τριαδικός Θεός του Χριστιανισμού αλλά είναι μια εντελώς αντίθετη δύναμη που αντιστρατεύεται τον Αληθινό Θεό και την Εκκλησία Του. Ο έντεχνος θρησκευτικός συγκρητισμός –όπου δεν υπάρχουν σαφείς παγανιστικές αναφορές- είναι η άλλη θρησκευτική τακτική που εφαρμόζεται.
ι) Γενικά οι καταστατικές αρχές της Χρυσής Αυγής για την θρησκεία μπορούν να συνοψιστούν στα λόγια του κ.Μιχαλολιάκου: «Βλέπουμε στην γλυκειά μορφή της Παναγίας – Στρατηγού την Παλλάδα – Αθηνά, βλέπουμε στην εορτή των Χριστουγέννων την ημέρα του Ανίκητου Ηλίου, στην ημέρα της Αναστάσεως,  όχι το εβραϊκό Πάσχα, αλλά τα ανθεστήρια»7
«…βλέπουμε στην εορτή των Χριστουγέννων την ημέρα του Ανίκητου Ηλίου»
«…όχι το εβραϊκό Πάσχα, αλλά τα ανθεστήρια»
   Προφητεύοντας τις εξελίξεις ο σοφός γέρων π. Θεόκλητος Διονυσιάτης παρατηρεί, αναφερόμενος στον πόλεμο του ’40 : «..Την εποχή εκείνην υπηρετούσα ως έφεδρος στα οχυρά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Μου είχε ανατεθή η διαφώτιση της Μονάδος επί των πολεμικών γεγονότων. Καθημερινά έπαιρνα ειδήσεις από το Μέτωπον, διά του μοναδικού ραδιοφώνου του Τάγματος. Στις ειδήσεις δεν έλειπαν οι ομολογίες των πολεμιστών, ότι έβλεπαν την Παναγίαν, τόσον ως άτομα όσον και ως ομάδες, να υπερίπταται των μαχών. Αυτό πλέον είχεν τόσον εξοικιώσει τους στρατιώτες, ώστε να φωνάζουν εν χορώ: “Η Παναγία, η Παναγία”. Οπότε από σεβασμόν φρόντιζαν να είναι πάντοτε καθαροί, για να βλέπουν την Παναγίαν, όχι σαν μια Αθηνά με το δόρυ της, αλλά σαν βασίλισσα των ουρανών, που τους προστάτευε θαυματουργικώς από τους κινδύνους, ως Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους. Ήταν τόσο βέβαιοι για την προστασία της Κυρίας Θεοτόκου και για την ορατήν Σκέπην Της, ώστε να αισθάνονται χαράν και αίσθημα ασφαλείας, παρά τις φοβερές κακοπάθειές των, μέσα στα χιόνια και μέσα στις οδύνες των κρυοπαγημάτων και άλλων στερήσεων, κάτι που και σήμερα ακόμη διηγούνται στους νεωτέρους, ως κάτι υπερφυσικόν..».8
Ας δούμε  τι μας αναφέρει ο Μέγας Αθανάσιος για τους ψευδοθεούς της πολυθεΐας:
 «.. Όπως αναμφιβόλως και κάθε βασιλεύς χαρίζει μεν αυτό που έχει, είναι δε ισχυρότερος και μεγαλύτερος από εκείνους που λαμβάνουν. Εφ’ όσον λοιπόν αποφαίνονται ότι είναι θεοί εκείνοι τους οποίους αυτοί κρίνουν, έπρεπε πρώτα να είναι οι ίδιοι θεοί. Αλλά το αξιοθαύμαστον είναι το εξής, ότι μεν το να αποθνήσκουν αυτοί ως άνθρωποι, αποδεικνύουν ότι είναι άκυρος η απόφασις των δι’ όσους οι ίδιοι έχουν αναδείξει θεούς. Αυτή η συνήθεια δεν είναι νέα, ούτε ήρχισεν από την σύγκλητον των Ρωμαίων, αλλά εξ αρχής εγίνετο και εμελετάτο με σκοπόν την επινόησιν των ειδώλων. Διότι και οι παλαιότερον διαβόητοι θεοί των Ελλήνων Ζευς, Ποσειδών, Απόλλων, Ήφαιστος, Ερμής και εκ των θηλέων Ήρα, Δήμητρα, Αθηνά, Άρτεμις απεφασίσθη να λέγονται θεοί κατόπιν διαταγής του Θησέως περί του οποίου διηγούνται οι Έλληνες. Και αυτοί που εξέδωκαν διαταγάς αποθνήσκουν ως άνθρωποι και θρηνούνται, αυτοί δε περί των οποίων εξέδωκαν διαταγήν προσκυνούνται ως θεοί. Ω πόσον μεγάλη αντινομία και παραφροσύνη! Ενώ γνωρίζουν αυτόν που εξέδωκεν την διαταγήν, προτιμούν αυτούς που υπήρξαν το αντικείμενον της διαταγής.»9  
 «Ήδη δε μερικοί κατήντησαν εις τόσην ασέβειαν και παραφροσύνην, ώστε ακόμη και ανθρώπους με την ίδιαν παράστασιν και μορφήν να κατακρεουργούν και να προσφέρουν θυσίαν εις τους ψευδοθεούς τους. Και δεν βλέπουν οι κακοδαίμονες ότι τα σφαγιαζόμενα θύματα είναι τα πρότυπα, συμφώνως προς τα σφαγιαζόμενα θύματα είναι τα πρότυπα, συμφώνως προς τα οποία κατασκευάσθηκαν οι θεοί, τους οποίους προσκυνούν και εις τους οποίους προσφέρουν θυσίαν τους ανθρώπους. Σχεδόν θυσιάζουν τα όμοια εις τα όμοια ή μάλλον τα ανώτερα εις κατώτερα. Διότι θυσιάζουν έμψυχα εις άψυχα, και λογικά εις ακίνητα. Οι Σκύθαι, λόγου χάριν, που ονομάζονται Ταύρειοι, θυσιάζουν εις την θέαν των, την λεγόμενην Παρθένον, τους ναυαγούς και όσους Έλληνας συλλαμβάνουν, και καταπίπτουν εις τόσον μεγάλην ασέβειαν κατά των συνανθρώπων του και αποδεικνύουν έτσι την ωμότητα των θεών των, διότι αυτούς που η Πρόνοια τους διέσωσε από τους κινδύνους της θαλάσσης, αυτοί τους κατακρεουργούν και καθίστανται σχεδόν εχθροί της Προνοίας, αφού με την θηριώδη ψυχήν των ενταφιάζουν την ευεργεσία της. Άλλοι πάλιν, οσάκις επανέρχονται νικηταί από τους πολέμους, αμέσως κατατάσσουν εις εκατοντάδας τους αιχμαλώτους, λαμβάνουν ένα από κάθε εκατοντάδα και κατασφάζουν θυσίαν εις τον Άρη τόσους, όσους θα εξέλεγον ανά ένα από κάθε εκατοντάδα. Τοιαύτα βδελυρά δεν ενεργούν μόνο οι Σκύθαι, οι οποίοι μεταξύ των βαρβάρων είναι “εκ φύσεως”10 άγριοι, αλλ’ αυτό το δράμα είναι ίδιον της κακίας των ειδώλων και των δαιμόνων. Διότι και οι Αιγύπτιοι παλαιότερον εθυσίαζον εις την Ήραν τοιαύτα σφάγια, οι δε Φοίνικες και οι Κρήτες εξιλέωναν τον Κρόνον με τας θυσίας των τέκνων των. Και οι παλαιότεροι Ρωμαίοι ελάτρευον τον ονομαζόμενον Λατιάριον Δία με ανθρωποθυσίας, και άλλοι δι’ άλλων τρόπων, αλλ’ όλοι γενικώς εμολύνοντο. Εμολύνοντο μεν οι ίδιοι διαπράττοντες τους φόνους, εμόλυνον δε τους ναούς των με τους καπνούς τέτοιων θυσιών. Εξ αιτίας αυτών λοιπόν έφθασαν τόσα πολλά κακά εις τους ανθρώπους, διότι βλέποντες ότι οι δαιμονικοί θεοί των ηυχαριστούντο με αυτά, αμέσως και οι ίδιοι εμιμήθηκαν τους θεούς των με όμοια παραπτώματα, θεωρούντες ιδιαίτερον κατόρθωμα να μιμούνται, όπως ενόμιζαν, τα ανώτερα. Εξ αυτού οι άνθρωποι κατέπεσαν εις ανθρωποκτονίας και παιδοκτονίας και εις όλας τας ασέλγειας. Σχεδόν κάθε πόλις είναι γεμάτη από κάθε ασέλγειαν, διότι έχει τρόπους ομοίους με των θεών της, και μεταξύ των ειδωλολατρών δεν θεωρείται συνετός κανείς, παρά μόνον αυτός που αποδεδειγμένως ζη ακόλαστον βίον».11 
«ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ»
Η προειδοποίηση είναι δηλωτική του φρονήματος! «Ο αγώνας για τον Εθνικισμό και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν μπορεί να μπει σε στεγανά καθώς ο ‘σκοπός αγιάζει τα μέσα’». Σε αυτόν τον «αγώνα» χρησιμοποιείται βάναυσα και η Ορθοδοξία και ο Ιδρυτής της, όταν το Τίμιο Πρόσωπό Του ταυτίζεται με δαιμόνια. Οι Ιεράρχες και ο λαός καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν νομιμοποιούν και εξωραΐζουν τον βλάσφημο συγκρητισμό της Χ.Α. Τυχαίες και ασαφείς δηλώσεις χριστιανοσύνης εκ μέρους των στελεχών της οργάνωσης δεν μας καλύπτουν και δεν πρέπει να πείθουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Μέχρι της πλήρους και ειλικρινούς αποκηρύξεως των κακοδοξιών της εμείς οφείλουμε να λάβουμε πολύ σοβαρά τις προειδοποιήσεις της για το μέλλον των παιδιών μας.


  1.  http://xryshaygh.wordpress.com/2008/12/21/ελλασ-χειμερινο-ηλιοστασιον-2008-–-«sol-invictus»/
  2. Οι υπογραμμίσεις και σημειώσεις με σκούρα γράμματα σε όλα τα κείμενα που αναδημοσιεύουμε στο άρθρο, έγιναν από εμάς.
  3. http://xryshaygh.wordpress.com/2007/12/25/iliostasion/ (σημ.Αντ.Εγκόλπιου: Το ιστολόγιο έχει πλέον καταργηθεί από τους διαχειριστές του.
  4. Σύμφωνα με τον Ζωροαστρισμό υπάρχει ένας καθολικός και υπερβατικός θεός, με την ονομασία Αχούρα Μάζντα, μόνος αδημιούργητος δημιουργός, ο οποίος και αποτελεί το αντικείμενο κάθε λατρείας.
  5. Odin: Ο ύπατος των Θεών Aesir, πατέρας αρκετών εξ αυτών και δημιουργός των πρώτων ανθρώπων, κύριος της Ποιήσεως, της Γνώσεως, της Εμπνεύσεως, του Πολέμου και του Θανάτου, θυσίασε το ένα του μάτι για ν'αποκτήσει το δώρο της Προφητείας και σταυρώθηκε επί εννέα ημερόνυκτα πάνω στο Δένδρο της Ζωής για να κερδίσει σε αντάλλαγμα για λογαριασμό των Θεών και των ανθρώπων τη γνώση των Ρουνών). Άλλα ονόματα: Wodan, Rognir, Sann, Odhinn, Omi, Ohinn, Oedinn, Wotan, Woden, Oer, Sidhott, Thund, Haptagod, Woehd, Sidskegg, Sigtyr, Unn, Woedhan, Herran, Herteit, Hropt, Herian, Ialg, Iolf, Ialk, Iolnir, Sigfadhir, Skilfing, Svipal, Blindi, Nikar, Nikuz, Oski, Svidur, Svidrir, Thunn, Vakr, Fiolsvinn, Hergaut, Grim, Yggr, Grimnir, Valfadhir, Haer, Alfader, Haerbardhr, Ganglari, Sigtyr, Hroptr, Fiolnir, Gaut, Sidskegg.
  6. Πηγή κειμένου για τον Βοτανισμό εδώ
  7. «Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη», Ν. Μιχαλολιάκου, β΄έκδ. 2000, εκδ. Ασκαλών, σελ. 25
  8. “Στην εποποιΐα του 1940-41 με πίστη”, Μερόπη Σπυροπούλου, εκδ. Διδαχή, α΄ έκδ. 2009,  σελ. 79-80.
  9. “Μ. Αθανασίου έργα”, πατερικαί εκδόσεις “Γρηγόριος ο Παλαμάς”, α΄έκδ. 1973, σελ. 103-105. 
  10. Έμφυτον με την έννοια μια περισσότερη ροπή προς την κακία λόγω ιδιαίτερων περιβαλλοντικών συνθηκών.
  11. “Μ. Αθανασίου έργα”, πατερικαί εκδόσεις “Γρηγόριος ο Παλαμάς”, α΄έκδ. 1973, σελ. 157-159. 

Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον     www.egolpion.com
28  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου