Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ηρωίνη και Μεταναστευτικό (2) - Η λαθραία εξαγωγή οπίου στις ΗΠΑ από την Τουρκία και οι λαθροδιακινητές που θησαυρίζουν

Σε περασμένο άρθρο μας της  παρουσιάσαμε εν συντομία το ιστορικό της κρίσης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, που έλαβε χώρα στα τέλη της δεκαετίας του '60, αρχές '70, με αφορμή την καλλιέργεια του οπίου και την ηρωίνη που εξήγαγε λαθραία η Τουρκία στις ΗΠΑ, από την οποία εθίστηκαν και βρήκαν τον θάνατο δεκάδες χιλιάδες νέοι Αμερικανοί.

Από την όλη υπόθεση εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα συμφέροντα των κρατών είναι αυτά που τελικά υπερισχύουν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των διακρατικών σχέσεων, αφού οι ΗΠΑ στην ουσία υπαναχώρησαν και δεν πίεσαν όσο θα έπρεπε και όσο άξιζαν οι ζωές δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων, λόγω της τεράστιας αξίας που είχε η γεωπολιτική θέση της Τουρκίας, για την αντιμετώπιση της κομμουνιστικής απειλής κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η Τουρκία κατοχύρωσε τον ρόλο του διακινητή ηρωίνης και τις επόμενες δεκαετίες, επεκτείνοντας το πεδίο δράσης της και σε άλλες κερδοφόρες αγορές, κυρίως αυτήν.. της Ευρώπης. Και όταν λέμε Τουρκία δεν εννοούμε τίποτα περιθωριακούς βαρόνους της ηρωίνης, αλλά το ίδιο το κράτος, με τους προέδρους της δημοκρατίας, τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς, τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, τους στρατηγούς του στρατού, της στρατοχωροφυλακής και της αστυνομίας, αλλά και τους διπλωμάτες που υπηρετούσαν σε ευρωπαϊκές χώρες, να είναι βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στη λαθραία διακίνηση ηρωίνης στην Ευρώπη. Οι διπλωματικοί σάκοι και τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας, που έκαναν «εκπαιδευτικά» ταξίδια στα νατοϊκά λιμάνια της Ευρώπης, ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για τη μεταφορά της ηρωίνης.

Τον ρόλο αυτόν παίζει χρόνια τώρα η Τουρκία με τη λαθραία διακίνηση μεταναστών μέσω του εδάφους της προς τις χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, για να αυξήσει την «πελατεία» της, η Τουρκία κατήργησε τις θεωρήσεις εισόδου σχεδόν από όλες τις χώρες που αποτελούν κυριολεκτικά πηγή μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα δρομολόγησε και αεροσκάφη των Τουρκικών Αερογραμμών, για να... καθετοποιήσει τη διαδικασία και να αυξήσει το κέρδος.

Ολα αυτά τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν με τις ελληνικές Αρχές να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος για την καταπολέμηση του φαινομένου. Ομως, ο πακτωλός των χρημάτων δημιούργησε και στην Ελλάδα εστίες διαφθοράς σε κρατικές υπηρεσίες, καθώς και μηχανισμούς που σε συνεργασία με τους αντίστοιχους στην Τουρκία περνούσαν λαθραία μετανάστες στην πατρίδα μας και στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Καθοριστικό ρόλο σ' αυτό το «μεγάλο παιχνίδι» έπαιζαν διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, σε αρκετές από τις οποίες φέρεται ότι εμπλέκονται στελέχη και σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργών και πρώην υπουργών συμπεριλαμβανομένων.
Αν δούμε το παιχνίδι που παίχτηκε στη Βίλα Αμαλία και στην πλατεία Συντάγματος, όπου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωναν κάθε μέρα με νέους... παράτυπους μετανάστες την Πλατεία, σε αντικατάσταση εκείνων στους οποίους χορηγούσε νομιμοποιητικά έγγραφα το υπουργείο Εσωτερικών, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.

Το παιχνίδι αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο, όταν η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία φέρεται ότι έχει σχέση με κάποια ΜΚΟ, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό εφάρμοσε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Τότε οι μηχανισμοί των λαθροδιακινητών και οι μηχανισμοί του τουρκικού κράτους βρήκαν την ευκαιρία που αναζητούσαν για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Βλέποντας τις πόρτες ανοιχτές, άρχισαν να ξεσηκώνουν τους Σύρους πρόσφυγες που ήταν επί δύο τρία χρόνια εγκατεστημένοι στην Τουρκία τάζοντάς τους ευρωπαϊκό διαβατήριο και καλή ζωή στη Γερμανία...

Ετσι, σταδιακά το τουρκικό κράτος με την -εξ αντικειμένου- συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ακριβώς τους ίδιους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς με εκείνους της διακίνησης ηρωίνης, ανέβασε τους 70.000 που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας το 2014 στους 880.000. Αναλόγως ανέβηκαν και τα κέρδη των εν Τουρκία και Ελλάδι διακινητών καθώς και τα κέρδη των δεκάδων ντόπιων και ξένων ΜΚΟ, που φύτρωσαν σαν μανιτάρια σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.
Ομως δεν ανέβηκαν μόνο τα κέρδη, ανέβηκαν και οι πνιγμοί σε ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα. Ξεπερνούν κατά πολύ τους χίλιους, με τους υπευθύνους να μη νιώθουν ίχνος τύψης, γιατί υπερτερεί η «αριστερή ευαισθησία και ανωτερότητα». Στα λόγια...

Οσο για το ανατολίτικο παζάρι των Βρυξελλών, θα έχει την ίδια κατάληξη με εκείνο της Ουάσινγκτον. Θα επικρατήσουν τα συμφέροντα των κρατών, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πνίγονται, οι ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα θησαυρίζουν και η Ελλάδα θα καταστρέφεται...

Καληνύχτα σας...

Σάββας Καλεντερίδης
δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου