Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Αρτέμης Σώρρας: Η αρχαιολατρία ως απάτη

1
Του Γιάννη Ξένου από τη Ρήξη φ. 121
Τα τελευταία επτά χρόνια, που η χώρα ταλαιπωρείται από μια πρωτοφανή κρίση, έχουν βρει την ευκαιρία να εμφανιστούν ένα σωρό ψευδοπροφήτες –άλλωστε ένας τέτοιος, με καλό αστικό λούστρο ,έγινε πρωθυπουργός–, που προσφέρουν τη «μαγική λύση» που θα μας βγάλει οριστικά από την κρίση. Τα παραδείγματα δεκάδες, αλλά εκείνη η περίπτωση που ξεπερνά κάθε άλλη είναι η περίπτωση Σώρρα, με τα υποτιθέμενα 600 δισ. δολάρια (τελευταία η παράνοια έχει προχωρήσει και μιλούν για τρισ.) που θα τα δωρίσει σε Ελλάδα και Κύπρο για να γλιτώσουν από το χρέος τους.
Στα πρώτα χρόνια της κρίσης, όταν ο ΓΑΠ και οι κηπουροί του έφερναν το ΔΝΤ στην Ελλάδα, άρχισαν να ανθούν τέτοια..
φαινόμενα μέσω καναλιών όπως το Άλτερ και εκπομπών τύπου Ζούγκλα. Εκεί το πανελλήνιο πρωτάκουσε για την περιβόητη οργάνωση END(End National Debt – εθνικό Χρέος Τέλος) που θα διέγραφε το Εθνικό χρέος. Ο εκ Πάτρας ορμώμενος Αρτέμης Σώρρας βρήκε στις ΗΠΑ τον γιατρό Μανώλη Λαμπράκη (που το 1995 είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ) –εμπλέκοντας και τον γνωστό ομογενή καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, στο κύρος του οποίου αρχικά στηρίχτηκαν για να γίνουν γνωστοί– και κατασκεύασαν την END. Ο Σώρρας ισχυριζόταν αρχικά ότι έχει στην κατοχή του μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που δημιουργήθηκε από την Εθνική Τράπεζα το 1904 με τομέα δραστηριότητας τη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η Τράπεζα της Ανατολής εξαγοράζεται και συγχωνεύεται από την Εθνική Τράπεζα (μιας και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή φυτοζωούσε). Οι Σώρρας – Λαμπράκης ισχυρίζονται ότι οι μετοχές είναι σε χρυσό και τις δίνουν στον καθηγητή Καρυώτη για να τις εκτιμήσει. Αυτός αποφαίνεται ότι κάθε μετοχή αξίζει σήμερα 675 δισ. δολάρια. Οι Σώρρας – Λαμπράκης διατείνονται ότι έχουν στην κατοχή τους 40 τέτοιες μετοχές (μην κάνετε τον κόπο να υπολογίσετε πόσα τρισ. προκύπτουν, μια απάτη περιγράφουμε). Ο Καρυώτης, με μεγάλη καθυστέρηση (τον Σεπτέμβριο του 2012), αντιλήφθηκε τι είναι οι Σώρρας-Λαμπράκης και αποχώρησε κατηγορώντας τους ότι είναι απατεώνες που έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και τους δωδεκαθεϊστές. Σε δήλωσή του στο Έθνος, ο καθηγητής ανέφερε την ίδια περίοδο πως ο Σώρρας είπε ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων!
Ο πονηρός Σώρρας ήδη από τότε έβαζε σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο, ώστε όταν κάποια στιγμή αποκαλυπτόταν η απάτη με τις μετοχές Ανατολής, να το έχει εφεδρικό ώστε να το πασάρει στους ευκολόπιστους. Η υπόθεση με την Τράπεζα Ανατολής έληξε όταν η Εθνική ανακοίνωσε ότι το 1932, που απορρόφησε την Ανατολής, έδωσε σε κάθε μέτοχό της 200 δραχμές (και όχι οποιοδήποτε άλλο νόμισμα ή χρυσό) και η ιστορία τελείωσε εκεί. Άρα οι σαράντα μετοχές της Ανατολής που ανακάλυψε σε κανένα παλιομπαούλο ο Σώρρας θα αξίζουν φραγκοδίφραγκα.

Η διαστημική τεχνολογία του Δία που κατέχει ο Σώρρας
Αλλά τότε μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο Β’. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία δώριζαν στο ελληνικό Δημόσιο για αποπληρωμή του χρέους. Πήραν σβάρνα τα κανάλια, ανάμεσά τους και τον Παπαδάκη στον Αντέννα, όπου στις 3 και 4 Οκτωβρίου βγήκαν ο Λαμπράκης και ο δικηγόρος του για να παρουσιάσουν το σωτήριο σχέδιο… και η φρενίτιδα μόλις άρχισε. Με εχέγγυο ότι βγήκαν και στον «σοβαρό» Παπαδάκη, εμφανίστηκαν πολλές φορές στα μικρότερα κανάλια και μετά διοργάνωσαν εκατοντάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα και δημιούργησαν πλήθος τοπικές οργανώσεις της END. Σε βίντεο στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο Λαμπράκης «αποκαλύπτει» στη Λακωνική Αγωγή πού βρήκε τα λεφτά ο πρώην συνεργός του (https://www.youtube.com/watch?v=tNTu8v3tHL8). Λέει μεταξύ άλλων: «Μεταβίβασε (σ.σ. εννοεί ο Σώρρας) στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός(!) και του Απόλλωνος. Στις δώδεκα και ένα λεπτό, στις 16 Ιουνίου, προσγειώθηκε στην Αμερική, στην Καλιφόρνια, υπάρχει το βίντεο αν θέλετε να το δείτε στο ιντερνέτ, προσγειώθηκε το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε. Κατέβηκε λοιπόν το τελευταίο διαστημόπλοιο, που βρισκόταν στο διάστημα για 17 μήνες […] και διερωτάται κάποιος, με τι καύσιμα!» Για τα πνευματικά δικαιώματα που παραχώρησε ο Σώρρας στη ΝΑSΑ, συνεχίζει ο Λαμπράκης, πήρε ομόλογα. Οι Αμερικανοί, διαβεβαίωνε ο Λαμπράκης, θα κατέβαλλαν το αντίτιμο στις 9 Αυγούστου του 2014. Η πρώτη ημερομηνία ήταν το 2009, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα ανανέωσε τα ομόλογα για πέντε χρόνια ακόμα, επειδή δεν μπορούσε το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει όλο το ποσό το 2009 (ήταν και η οικονομική κρίση τότε και του είχαν πέσει πολλά μαζεμένα του προέδρου). Είναι πια πεντακάθαρος ο τρόπος με τον οποίο ο Σώρρας έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη, δεύτερος είναι ένας φουκαράς ονόματι Μπιλ Γκέιτς με μόλις 79 δισ. δολάρια, πούλησε τεχνολογία από την εποχή του «Ζηνός» (δηλαδή του Δία, άλλωστε μυθολογία κάνουμε τόση ώρα) στη ΝΑSΑ και αυτή τη χρησιμοποιεί για να πετά τα διαστημόπλοιά της.
Οι Αμερικανοί όμως και πάλι δεν ήθελαν να δώσουν τα λεφτά στον Σώρρα και όχι μόνο αυτό, αλλά τον Οκτώβριο του 2014, ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει ότι οι Σώρρας-Λαμπράκης είναι απατεώνες. Το 2012 η ΤτΕ ζήτησε να μάθει από το υπουργείο Οικονομικών αν οι διεθνείς συναλλαγματικές που ισχυριζόταν ο Σώρρας ότι κατείχε ήταν έγκυρες. Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ απάντησε: «Σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών», και μάλιστα συνιστά στην ΤτΕ να απευθυνθεί στις διωκτικές αρχές της χώρας της. Απατεώνας, λοιπόν, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά, για έναν περίεργο λόγο, η ελληνική Πολιτεία ποτέ δεν ασχολήθηκε με την περίπτωσή του.
σωρρας-1
Ο Σώρρας και η «Συνέλευσις Ελλήνων»
Η ιστορία όμως δεν τελείωσε εκεί, με ευθύνη της ελληνικής Δικαιοσύνης,που δεν μαζεύει αυτούς τους τύπους. Λαμπράκης και Σώρρας, τον Οκτώβριο του 2014, τα έσπασαν με βαριές αλληλοκατηγορίες. Ο Λαμπράκης ισχυρίζεται ότι ο Σώρρας δεν έδωσε τα ομόλογα στην END για να εισπράξει αυτή τα δισ. και να τα διαθέσει για την αποπληρωμή του χρέους, επειδή ο Σώρρας θέλει να κρατήσει τα λεφτά για τον εαυτό του. Από την άλλη ο Σώρρας κατηγορεί τον Λαμπράκη ότι τον πρόδωσε και ότι οι άλλες μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που έχουν άλλοι φίλοι της END είναι πλαστές και μόνο οι δικές του είναι οι γνήσιες.
Ο δαιμόνιος Σώρρας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει δημιουργήσει νέα οργάνωση, την «Συνέλευση Ελλήνων». Με τη νέα του οργάνωση ετοιμάζεται για κάθοδο στις εκλογές, αφού υπόσχεται ότι θα δώσει 20.000 ευρώ σε κάθε ψηφοφόρο αν βγει πρωθυπουργός (το είπε δημόσια σε εκδήλωση στη Ρόδο), ενώ υπόσχεται ακόμα ότι θα τους δώσει μέρος των χρημάτων του για «αποπληρωμή και οριστική απαλλαγή από κάθε οφειλή προς τράπεζες, το δημόσιο (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, Τέλη Κυκλοφορίας κ.λπ.) εισφορές προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και του δημόσιου χρέους που κατά κεφαλήν μας αναλογεί»! Προχωρά όμως και πάρα πέρα, βρίσκοντας καταχρεωμένους δήμους ανά την επικράτεια, όπου υπόσχεται αποπληρωμή του χρέους τους και επενδύσεις δισ. ευρώ, για παράδειγμα στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Σκύδρας του Νομού Πέλλας είπε: «Εσάς σας αναλογούν 4 δισ.!» Ακολουθεί μάλιστα και ολόκληρη τελετουργία, όπου βάζει τον δήμαρχο και τους δημότες να δώσουν τον «όρκο του πολεμιστή», όπου μεταξύ άλλων ασυναρτησιών αναφέρει ότι «ορκίζομαι υπακοή στα Ελλάνια* αξιακά πρωτόκολλα και στον πολέμαρχο και ιερό σκοπό του σχεδίου…»
Ο Σώρρας, με όπλο τη δουλειά που έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες μια σειρά από αρχαιολατρικά και ουφολογικά έντυπα, αλλά και ιστοσελίδες, εκμεταλλεύεται την κοινωνική διάλυση και την απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συμπολίτες, που πιστεύουν αυτές τις αφέλειες, για να λαθροβιεί εις βάρος τους. Και επειδή το παράδειγμα των Σύριζα-Ανελ έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς απατεώνες να ασχοληθούν με την πολιτική, ετοιμάζεται να κατέλθει και στην πολιτική. Σε κάθε γειτονιά και επαρχιακή πόλη ανοίγει και ένα γραφείο της «Συνέλευσεως Ελλήνων» και το φαινόμενο παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Ο Θεός (ή ο Ζευς) να μας φυλάξει από τους απατεώνες και τους αφελείς ακολούθους τους.
*Όπως εξηγείται παρακάτω στην ιστοσελίδα (http://alfeiospotamos.gr/?p=10174) που διαβάζουμε τον όρκο, Ελλάνια είναι: «Τα προερχόμενα από όντα και ανθρώπους που προέρχονται από τον αστερισμό του Κυνός και πλανήτες του άστρου Σείριου Β’». Σε εκδήλωση στην Κοζάνη παρουσίασε τον «αρχιεπίσκοπο» Ρωμανίας, ο οπόιος ορκίστηκε στον Δία! (βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=IUolpU6TV8I)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου