Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Κάτι δεν πάει καλά σ' αυτήν τη χώρα - Με την πολιτική τους στο προσφυγικό κατέστρεψαν τη χώρα και οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν!

Με την πολιτική των ανοικτών συνόρων προκάλεσαν τα εξής:
  • Κατέστησαν την Ελλάδα τον πιο ελκυστικό προορισμό παγκοσμίως για πρόσφυγες και μετανάστες
  • Οδήγησαν στο θάνατο περίπου δυο χιλιάδες ανθρώπους στα ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα
  • Υποχρέωσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να ζουν σε άθλιες συνθήκες στην Ελλάδα, αφού προηγούμενως δεν είχαν κάνει καμία προετοιμασία και καμία διαβούλευση με τις χώρες της Ε.Ε. για να εφαρμόσουν την ανερμάτιστη πολιτική τους
  • Ήδη μικρά κορίτσια 16 και 17 χρονών εκδίδονται στον Πειραιά για 5 ευρώ, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν, κάτι που ίσως να μην έκαναν ποτέ στη ζωή τους, αν δεν τους.. άνοιγαν την πόρτα η κυβέρνηση και οι έξυπνοι της ομάδας των 53 του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ανα βάθμισαν γεωπολιτικά την Τουρκία και περιθωριοποίησαν Ελλάδα και Κύπρο
  • Αναβάθμισαν γεωπολιτικά τα Σκόπια, τα οποία θα διεκδικήσουν την ακύρωση του βέτο του Βουκουρεστίου και θα απαιτήσουν αναγνώριση με το όνομα Μακεδονία
  • Δημιούργησαν συνθήκες μιας εναλλακτικής "έγχρωμης επανάστασης" στην Ελλάδα, αφού τα 700 εκατομμύρια που θα δοθούν από την Ε.Ε. σε διάφορες ΜΚΟ, για τη διαχείρηση του προσφυγικού, θα ενδυναμώσουν παρακυβερνητικές δομές αντί των θεσμοθετημένων δομών του κράτους
  • Να μη συνεχίσουμε....
Εσωκομματικοί κραδασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Τη διάθεση κλιμάκωσης καταδεικνύει η απόφαση των «53» να διαφοροποιηθούν από την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές της Ε.Ε. σε σχέση με το προσφυγικό.
Στη διαφορετική προσέγγισή τους, αναφορικά με τους χειρισμούς στην προσφυγική - μεταναστευτική κρίση, επιμένουν τα μέλη της «κίνησης 53+» του ΣΥΡΙΖΑ, διαφοροποίηση που ουσιαστικά ισοδυναμεί με έμμεση αποδοκιμασία των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.

Οι «53» έχουν διατυπώσει την πλήρη αντίθεσή τους με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για επιστροφή προσφύγων και μεταναστών στη γείτονα, αλλά και για την επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία με βάση τη διμερή συμφωνία μεταξύ Αγκυρας και Αθήνας, την επικαιροποίηση της οποίας υπέγραψε ο κ. Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σμύρνη, επικαλούμενοι την τήρηση των προβλεπομένων για την προστασία προσφύγων και μεταναστών, αλλά και τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο ζήτημα. Η απόφασή τους να διαφοροποιηθούν προχθές από την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές της Ε.Ε. σε σχέση με το προσφυγικό - μεταναστευτικό μεταφέρει τη διαφοροποίηση στα κομματικά όργανα, καταδεικνύοντας διάθεση κλιμάκωσης.

Στην ανακοίνωση, η προσφυγική κρίση, ως αποτέλεσμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αποδίδεται σε «χρεοκοπία της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.», ενώ, αναφορικά με τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, γίνεται λόγος για δυσμενείς συσχετισμούς δύναμης και πιέσεις που δέχεται η χώρα μας, αλλά και για δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας εξαιτίας της άρνησης κρατών-μελών της Ε.Ε. να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί στη μετεγκατάσταση προσφύγων. Η ανακοίνωση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς διαφοροποιήθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που προέρχονται από τους «53» (Χ. Γολέμης, Π. Λάμπρου, Μ. Σαρρής και Μ. Υδραίος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, επέμειναν σε ένα κείμενο που θα ήταν καταγγελτικό και απορριπτικό για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας στη βάση του ότι δεν διασφαλίζονται τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες.

Το νομοσχέδιο

Το ερώτημα για την κυβέρνηση είναι εάν οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν στο κομματικό όργανο θα μεταφερθούν και στη Βουλή, στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο αύριο. Οπως ανέφερε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, με το ν/σ θα ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της υπηρεσίας ασύλου και της Αρχής προσφύγων, τη λειτουργία, στελέχωση και διάρθρωση των υπηρεσιών υποδοχής και ταυτοποίησης, την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες υποδοχής και φιλοξενίας, καθώς και ζητήματα προσωπικού. Επιπλέον, θα ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν την εξέταση αιτήσεων ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, αλλά και η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/32 του Ευρωκοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας», με την οποία, όπως δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, εισάγονται στο ελληνικό δίκαιο τα κριτήρια ορισμού τρίτης χώρας ως ασφαλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου