Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τί γυρεύει η αλεπού Ομπάμα στο παζάρι του Ραούλ;

Από Μιχάλη

Η επίσκεψη του Ομπάμα στην Κούβα (στην ουσία η ιστορική αποικιακή απόβαση στο χώρο του εγκλήματος και του ιμπεριαλιστικού εμπάργκο) πραγματοποιείται, όσο θρασύ κι αν ακούγεται, σε ένα κλίμα "κουβανέζικης ενοχής και μεταμέλειας".
Η Κούβα, σε απολογητική στάση, υποδέχεται το θύτη ο οποίος παριστάνει το "θύμα"(!!) το οποίο ήταν "αποκλεισμένο εκτός Κούβας επί μισό αιώνα".


Σημειωτέον οτι η Κούβα επί Ραούλ Κάστρο έχει κάνει σημαντικές αλλαγές που αφορούν στη μείωση του κρατικού τομέα προς όφελος του ιδιωτικού.

Η επίσκεψη της αμερικανικής αλεπούς, που όλο "αθωότητα" συνοδεύεται από το ροκ συγκρότημα "Ρόλινγκ Στόουνς" (η επικοινωνιακή εισβολή σε όλο της το διπλωματικό μεγαλείο), επισφραγίζει τη μετά-Φιντέλ εποχή και προμηνύει την αμερικανική ρεβάνς.. που δεκαετίες ονειρεύεται η Ουάσινγκτον στην πάλαι ποτέ αποικία της.

Το αισχρό της όλης επίσκεψης αποτυπώνεται ιδίως στο γεγονός ότι ο Ραούλ θα απολογηθεί στο μουσαφίρη ομόλογό του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα.

Απεναντίας, ο "συμπαθητικός" επικοινωνιακός αποικιοκράτης
, με τη θέση ισχύος του ιεραπόστολου της "Ελευθερίας", δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα, κι ας εκπροσωπεί τη χώρα που μακελεύει κι μαγειρεύει την παγκόσμια βαρβαρότητα πολλά χρόνια τώρα...

"Ιστορική επίσκεψη" Ομπάμα στην Κούβα του Ραούλ Κάστρο:
http://www.tanea.gr/news/world/article/5344305/istorikh-episkepsh-toy-ompama-sthn-koyba/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου