Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

"Επειδή λοιπόν βαρεθήκαμε να ακούμε ένα σωρό ανοησίες από δήθεν φιλεύσπλαχνους με το πρόβλημα μακρυά από την αυλή τους"


Εμείς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της πλατείας Βικτωρίας
διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλουμε τα ΜΜΕ για τον απαράδεκτο τρόπο που παρουσιάζουν την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας και για την προσβολή που υφιστάμεθα ως διαμένοντες και επιχειρούντες στην περιοχή.
Όλα τα ΜΜΕ ανεξαιρέτως συμπεριφέρονται ως η περιοχή να είναι ακατοίκητη στέπα, ως οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες να είναι αόρατοι, ως η βρώμα,η δυσωδία, τα τσαντίρια της πλατείας, η εγκληματικότητα να είναι κάτι φυσιολογικό.
Με άθλια ρεπορτάζ, όπου όλοι ονομάζονται ως «πρόσφυγες», δημοσιογράφοι διαστεβλώνουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας το «δράμα» περαστικών που έχουν καταλάβει δημόσιο χώρο, που ουρούν και αφοδεύουν όπου βρουν, που.. απαιτούν με περίσσιο θράσσος, που καταγγέλουν συνεχώς ψέμματα, που έχουν για σκουπιδοτενεκέ τα πεζοδρόμια, που έχουν καταστρέψει μία ολόκληρη κεντρική πλατεία, που δεν σέβονται τίποτα και που αρνούνται να μεταβούν σε οργανωμένες δομές.
Οι δημοσιογράφοι αποκρύπτουν σκόπιμα τις αντιδράσεις των κατοίκων, ενώ παρουσιάζουν συνεχώς πάλι σκόπιμα διάφορους «αλληλέγγυους» που έρχονται από αλλού, οι οποίοι θεωρούν ότι τα συσσίτια και η διανομή βοήθειας σε δημόσιο χώρο είναι απολύτως επιτρεπτά, ειδικά όταν είναι μακρυά από την πόρτα τους.
Οι δημοσιογράφοι αποκρύπτουν σκόπιμα τις επιπτώσεις της κατάστασης αυτής στην περιοχή, φιμώνουν όποιον κάτοικο διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση (δεν είναι τυχαίο ότι δεν βγάζουν live κανέναν), ΔΕΝ αναφέρονται ΠΟΤΕ στην βρώμα, ΔΕΝ αναφέρονται ΠΟΤΕ ότι όλοι αυτοί έχουν επιλογή να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας, ενώ εμείς ΔΕΝ έχουμε επιλογή να πάμε αλλού, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
Οι δημοσιογράφοι αναφέρονται μονίμως σε πρόσφυγες, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι πάνω στην πλατεία βρίσκονται ΚΥΡΙΩΣ Αφγανοί, εντοπίζουν δε τα ελάχιστα γυναικόπαιδα που υπάρχουν για τα ρεπορτάζ τους, ενώ η περιοχή έχει κατακλυστεί από άντρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι καθημερινά συμπλέκονται και δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα.
Οι δημοσιογράφοι επίσης αρνούνται να δουν τα εγκληματικά δίκτυα που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μαζί με τους «πρόσφυγες», όπως τα δίκτυα διακίνησης, τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών και πορνείας
Και εάν κάνουν κάποια αναφορά θύματα είναι ΜΟΝΟ οι «πρόσφυγες». Οι κάτοικοι που ζουν μέσα σε τέτοια κατάσταση απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Κοινώς τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ για την περιοχή περιλαμβάνουν ένα σωρό ψέμματα, είναι μονομερή και επιχειρούν την δημιουργία της εντύπωσης ότι για κάποιο λόγο όλοι αυτοί που στήνουν τα τσαντίρια τους πάνω στην δημόσια πλατεία και που την μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο έχουν κάποιο τέτοιο δικαίωμα.
Ενώ εμείς οι κάτοικοι δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να μιλάμε. Ούτε καν να υπάρχουμε.
Επειδή λοιπόν βαρεθήκαμε να ακούμε ένα σωρό ανοησίες από δήθεν φιλεύσπλαχνους με το πρόβλημα μακρυά από την αυλή τους
Επειδή είναι πασιφανές πως εμείς για τα ΜΜΕ δεν υπάρχουμε
Και εάν υπάρχουμε δεν είμαστε άνθρωποι που και εμείς υποφέρουμε, αλλά προφανώς δίποδα ή όντα ανάξια λόγου
Επειδή όλα αυτά τα «ρεπορτάζ» ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ
Επειδή δημιουργούν την εντύπωση ότι είμαστε κανονικός καταυλισμός
Επειδή λειτουργούν ως προσκλητήριο στους απανταχού «φιλάνθρωπους» να έρθουν και να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα

Ενημερώνουμε πως εάν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη, μονόπλευρη και παραπλανητική παρουσίαση της άθλιας πραγματικότητας, η οποία πλήττει ΚΥΡΙΩΣ τις δικές μας ζωές και περιουσίες θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις.
Ανεχτήκαμε πολλά.
Δεν θα ανεχτούμε άλλα ψέματα.
ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ!
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
Κάτοικοι και επαγγελματίες Πλ.Βικτωρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου