Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΗΠΑ: Μαρξιστικό φοιτητικό μόρφωμα διαλύθηκε γιατί τα μέλη του παραήταν πλούσια


Μια μαρξιστική γκρούπα σπουδαστών στο Swarthmore College της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ διαλύθηκε, αφού τα μέλη της κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι ήταν πολύ πλούσια και πολύ… λευκά για να είναι πραγματικά κομμούνια.
Σύμφωνα με screenshots από την σελίδα της ομάδας στο Facebook, το τετέλεσται της  αυτοαποκαλούμενης Swarthmore Anti-Capitalist Collective (SACC) δηλ. «αντι-καπιταλιστικής κολεκτίβας του Swarthmore» ήρθε μέσω μίας αποχαιρετιστήριας επιστολής από ένα μέλος που είχε αποφασίσει ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ένας αποτελεσματικός υποστηρικτής της «αδιαφοροποίητης αντικαπιταλιστικής πολιτικής» λόγω της «ιστορίας της κατάχρησης, του ρατσισμού και ακόμη και του ταξιτισμού» που είχε η ομάδα.

«Σύμφωνα με την δική μου κατανόηση, η SACC διαλύθηκε επειδή συνειδητοποίησε ότι η σύνθεση και η τακτική της ομάδας τους έρχονταν σε αντίθεση με τις βασικές αρχές τους», δήλωσε στο Campus Reform ο πρόεδρος της “Swarthmore Conservative Society”, Gilbert Guerra. «Η κύριά τους βάση ήταν λευκά παιδιά της μέσης ανώτερης τάξης που απολαμβάνουν το τζόκινγκ».

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή επιβεβαιώνει την κατανόηση του Guerra, υποστηρίζοντας ότι «η βασική αποτυχία της SACC» ήταν ότι «κατά τη σύστασή της, αποτελούταν από εντελώς λευκούς φοιτητές, με εξαίρεση ένα άτομο “χρώματος”» και πρόσθεσε, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, «ούτε ένα από τα [ιδρυτικά μέλη] προέρχεται από οικογένεια εργατικής τάξης ή χαμηλού εισοδήματος».

Υποστηρίζοντας ότι «οι άνθρωποι “του χρώματος” με χαμηλό εισόδημα δεν πρέπει ποτέ να είναι μια απλή προσθήκη σε μια ομάδα της οποίας η πολιτική υποτίθεται ότι επικεντρώνεται στην απελευθέρωσή τους», συνέχισε ο αρθρογράφος, κατηγορώντας ακόμα την SACC ότι είχε ένα «ιστορικό κακοποίησης, ρατσισμού ή ακόμα και ταξικισμού, το οποίο ποτέ δεν αντιμετώπισε ή αναγνώρισε επαρκώς παρά το ότι αυτό συνεχώς ήταν θέμα».

ΚΟ: Εδώ που τα λέμε και του Μαρξ η οικογένεια δεν ήταν της «εργατικής τάξης ή χαμηλού εισοδήματος». Ο πατέρας του, (εβραϊκής καταγωγής γεννημένος στην Γερμανία) Heinrich εργάστηκε ως δικηγόρος και το 1819 η οικογένεια μετακόμισε σε μια πολυτελή οικία δέκα δωματίων. Η μητέρα του, (εβραϊκή καταγωγής γεννημένη στην Ολλανδία) Henriette Pressburg, ήταν από μια εύπορη επιχειρηματική οικογένεια που αργότερα ίδρυσε την εταιρεία Philips Electronics.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου