Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Μαριάν Φέιθφουλ. Ο βιασμός της μητέρας και της γιαγιάς της από τους στρατιώτες του Στάλιν , τη σημάδεψαν για πάντα...

 
Υπήρξε εμβληματική μορφή στη δεκαετία του ’60, λόγω της υπέροχης φωνής της, αλλά και της ομορφιάς της. Κι όμως, το αντικείμενο του πόθου εκατομμυρίων αντρών παραδέχεται ότι «ποτέ δεν μου άρεσε το σεξ, ούτε και οι άντρες»!
 Μπορεί να είχε ένα θυελλώδη έρωτα με τον Μικ Τζάγκερ, ο οποίος εκδηλώθηκε ενώ η Μαριάν Φέιθφουλ ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Τζον Ντάνμπαρ, ωστόσο, κάποια περιστατικά που σημάδεψαν την οικογένειά της, σημάδεψαν και την ίδια. Όπως εξομολογήθηκε σε ντοκιμαντέρ του BBC, στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της
Βιέννης από τους Ναζί, στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού βίασαν τη γιαγιά της, αλλά και τη μητέρα της, Έβα φον Ζάχερ Μαζόφ, η οποία ήταν βαρόνη του Ερίσο, με καταγωγή από την Αυστρία.
 Το γεγονός επηρέασε δραματικά τις δύο γυναίκες. Η γιαγιά της Μαριάν εγκατέλειψε τον παππού της και η μητέρα της, από το περιστατικό εκείνο και μετά είχε ατελείωτο μίσος για τους άντρες. Το μίσος αυτό, το εμφύτευσε και στη νεαρή Μαριάν. «Μου πήρε 50 χρόνια, για να κάνω σχέση, να ερωτευθώ και να μην χρειαστώ ναρκωτικά ή αλκοόλ για να κάνω έρωτα», λέει η Φέιθφουλ, που ακόμη αναρωτιέται γιατί χώρισε τον Τζάγκερ. Όπως λέει, την αγαπούσε πολύ κι εκείνη ένιωθε το ίδιο για τον διάσημο Rolling Stone. 
Η Μαριάν Φέιθφουλ μαζί με τον μεγάλο της έρωτα, τον Μικ Τζάγκερ. Η Μαριάν Φέιθφουλ μαζί με τον μεγάλο της έρωτα, τον Μικ Τζάγκερ. Μετά τον χωρισμό κατρακύλησε στα ναρκωτικά για μια δεκαετία. Ο εθισμός της στην ηρωίνη ήταν τόσο μεγάλος, που για δύο χρόνια κυκλοφορούσε στους δρόμους του Σόχο σαν φάντασμα.
 Η εξάρτηση και η ανορεξία την τσάκιζαν. «Μεγάλη επίδραση στον ψυχισμό μου, θεωρώ ότι είχε το απύθμενο μίσος της μητέρας μου για τους άντρες», τονίζει η σταρ των 60’s, απαλλαγμένη πλέον από τα πάθη του παρελθόντος. Βασισμένο σε άρθρο του Νικόλα Ζώη στη στήλη «Ροκ Μυθολογία» της εφημερίδας «Τα Νέα».... Διαβάστε όλο το άρθρο: 

http://www.mixanitouxronou.gr/marian-feithfoul-o-viasmos-tis-manas-ke-tis-giagias-tis-ti-simadepsan-gia-panta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου