Τόσκα πες αλεύρι. Ο αναρχικός της γειτονιάς σε γυρεύει

Επεισόδια που διήρκεσαν δύο ώρες σημειώθηκανκαι πάλι το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Πατησίων γύρω από το Πολυτεχνείο.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 22.30, όταν μια ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε με «βροχή» από βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στη συμβολή Πατησίων και Τοσίτσα.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Πατησίων.
Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, ενώ δεν σημειώθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις.
Την ίδια στιγμή, βίντεο με εισβολή αναρχικών σε σούπερ μάρκετ της περιοχής των Εξαρχείων, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αναρχικοί αφαίρεσαν προϊόντα, προφανώς γιατί είχαν… ανάγκες οι άνθρωποι. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην προκήρυξή τους λένε ότι θέλουν να διώξουν όλα τα καταστήματα της περιοχής γιατί είναι ακριβά και δεν πρέπει η πλατεία να γίνειlifestyleαλλά χώρος ελεύθερης έκφρασης.
Προφανώς οι κάτοικοι του κράτους των Εξαρχείων δεν πάνε για διακοπές ή πάνε σε… βάρδιες. Δουλεύουν οι μισοί στις συγκεντρώσεις και στη ρίψη μολότοφ και οι άλλοι θα βρίσκονται σε κάποιο ερημικό νησάκι. Μόλις επιστρέφουν οι δεύτεροι ξεκουράζονται οι προηγούμενοι. Ξέρετε τι δύσκολο είναι να προσπαθείς να κάψεις τους αστυνομικούς. Πόσο επίπονο είναι να φτιάχνεις όλο το χειμώνα μολότοφ και να βγαίνεις κάθε νύχτα να τα καις και να τα σπας χωρίς κανένας να σε σταματά;
Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μπουκάρεις στα… άντρα του καπιταλισμού, τα σούπερ μάρκετ και να κλέβεις τα τρόφιμα; Μήπως θα πρέπει η Αχτσιόγλου να δει αν μπορούν αυτά τα καλόπαιδα να πάρουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας; Βαρέα και σύνταξη πριν τα 50 γιατί το τρέξιμο με τη μολότοφ στο χέρι καταπονεί τα γόνατα.
Τόσκα πες αλεύρι. Ο αναρχικός της γειτονιάς σε γυρεύει.


 http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/toska-pes-aleuri-o-anarxikos-tis-geitonias-se-gureuei/10.117892