Μεγάλα αριστερά κόλπα με την περιουσία του ελληνικού λαού
Η κυβέρνηση αποφάσισε και δια νόμου οι πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλέτες θα γίνεται στην εμπορική τους αξία. Όσο δηλαδή κοστίζουν σήμερα στην αγορά η οποία περνά μια σχεδόν 10ετή κρίση όπου οι τιμές έχουν καταρρεύσει πλήρως.
Την ίδια στιγμή οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι κατά μέσο όρο 40% με 50% υψηλότερες από τις εμπορικές. Δηλαδή πληρώνουμε στην εφορία τον ΕΝΦΙΑ ή άλλες επιβαρύνσεις στα ακίνητα με βάση τιμές που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα αλλά στη… φαντασία των κυβερνώντων.
Βεβαίως, αυτή η στρέβλωση υπάρχει εδώ και χρόνια, από το 2007 έχουν να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες ώστε και οι φόροι να επιβάλλονται με πραγματικούς όρους.
Μάλιστα, το ΣτΕ έχει κρίνει παράνομες τις αντικειμενικές αξίες αλλά κανείς δεν τόλμησε να αλλάξει
το σύστημα και να ισχύουν επιτέλους οι νόμοι και οι αποφάσεις των δικαστών.
Για πρώτη φορά, όμως, μια κυβέρνηση, αυτή της αριστεράς και της προόδου, δέχεται να βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα σε πολύ χαμηλότερες τιμές απ’ ότι υπολογίζει η εφορία.
Οι αριστεροί που διαφημίζουν την ευαισθησία τους, την αγάπη τους για τον λαό, την προστασία τους για τον φτωχό, έρχονται τώρα να δώσουν σε ξέναfundsτα ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές.
Πρόκειται για μια κλοπή που δεν έχει προηγούμενο. Ένας άνθρωπος που πληρώνει ΕΝΦΙΑ π.χ. για σπίτι αντικειμενικής αξίας 100 χιλ. ευρώ μπορεί να χάσει αυτή του την περιουσία για 50 ή 60 χιλιάδες ευρώ.
Η κυβέρνηση, εξαναγκασμένη από τις δικαστικές αποφάσεις, πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να εξισώσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές τιμές. Ωστόσο, η μνημονιακή δέσμευση είναι για έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ 2,65 δις ευρώ… ο κόσμος να χαλάσει. Και τι θα κάνουν οι έξυπνοι του υπουργείου Οικονομικών; Απλά θα αυξήσουν τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου ώστε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το ίδιο ή και μεγαλύτερο ποσό για κάποιους και μικρότερο για άλλους ώστε ο λογαριασμός να είναι ο ίδιος.
Μεγάλα αριστερά κόλπα με την περιουσία του ελληνικού λαού βεβαίως.
Έχει και καλύτερο: Σε λίγες ημέρες φτάνουν τα μπιλιετάκια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο. Αλλά η καλή μας η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά, έχει υπογράψει την έναρξη πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2018 από τον… Μάρτιο! Μόλις θα σταματήσουν οι δόσεις δηλαδή του φόρου για φέτος θα ξεκινήσουν οι άλλες για την επόμενη χρονιά.
Αυτοί που θα καταργούσαν τον φόρο στα ακίνητα, που έκαναν αντάρτικο και δεν πλήρωναν οι ίδιοι για τα σπίτια τους, που φούντωσαν το κίνημα «δεν πληρώνω», που έβγαιναν σαν τον Καμμένο στην τηλεόραση κι έβγαζαν πύρινους λόγους κατά του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα και όλων όσοι «επέβαλαν» τον ΕΝΦΙΑ, τώρα που κρύβονται; Σε ποια λαγούμια έχουν χωθεί ο Αλέξης, ο Πάνος, ο Ευκλείδης, ο Δραγασάκης και τα λοιπά καλόπαιδα; Αυτοί πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα λαγούμια αυτά; Πληρώνουν σήμερα οι ίδιοι για να δίνουν το καλό παράδειγμα;
Ή παραμένουν ξεδιάντροποι ψεύτες και υποκριτές;
 http://www.antinews.gr/action.read/oikonomia/megala-aristera-kolpa-me-tin-periousia-tou-ellinikou-laou/3.118008