Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Οι άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ κράτους, κεφαλαίου και ΜΚΟ που ασχολούνται με το μεταναστευτικό



Το φαινόμενο των ΜΚΟ έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που παρεμβαίνουν πια απευθείας στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Με αφορμή αυτήν την ανακοίνωση κάναμε μία σύντομη έρευνα στις ΜΚΟ  και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια αποδείχτηκαν οι άρρηκτες σχέσεις με το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος. Όταν λέμε έρευνα μην φανταστείτε τίποτα το ιδιαίτερο, απλά μπήκαμε στις σελίδες τους και διαβάσαμε όσα οι ίδιες δηλώνουν για τον εαυτό τους και τα οποία είναι υπεραρκετά για να εξαχθούν συμπεράσματα.
Η ActionAid
μας ενημερωνεί ότι από το 2001 έως 2009 έλαβε από το υπουργείο εξωτερικών το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 911.920 ευρώ. Από την ΕΕ από το 2011 έως και το 2018 793.013 ευρώ και το 2015-2016 έλαβε 755.042 από το υπουργείο διεθνούς ανάπτυξης της Μεγάλης Βρετανίας για το πρόγραμμα στήριξης προσφύγων στην Λέσβο.


Διαβάζουμε επίσης ότι η ActionAid 
δέχεται ευγενικές δωρεές από εταιρίες και ιδρύματα. Αναζητούμε τους χορηγούς και έχουμε από ιδρύματα: ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Vodafone, Μποδοσάκη και Λάτση κ.α. 
Από εταιρίες έχουμε: εθνική τράπεζα, interamerican και άλλες λιγότερες γνωστές.
Πάμε στους Γιατρούς του Κόσμου όπου επίσης δέχονται δωρεές και χορηγείες από την ΕΕ, εταιρίες και ιδρύματα. Ανάμεσα στους χορηγούς η εταιρεία στοιχημάτων bwin, η Goodyear, η Vodafone, η ένωση Ελλήνων εφοπλιστών, η ΔΕΗ, η CocaCola 3E, η Βιανέξ του Γιαννακόπουλου, η Novartis, η Ford, η Microsoft κ.α. Αναλυτικά εδώ.
Άλλη ΜΚΟ που συνυπογράφει την ανακοίνωση είναι το Δανικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες στο οποίο ιδρυτικός δωρητής είναι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
To δίκτυο
 για τα δικαιώματα του παιδιού έχει υποστηρικτές: τον ΟΠΑΠ, τον Σκλαβενίτη, την Alpha bank, την Bic, κτλ.

Η ΜΚΟ Έλιξ υποστηρίζεται και αυτή από διεθνείς οργανισμούς όπως η πολιτική προστασία της ΕΕ και ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ιδρύματα όπου ξαναβρίσκουμε το Νιάρχος και το Μποδοσάκη καθώς και οι εταιρίες.
Το ίδρυμα Νιάρχος και το Μποδοσάκη υποστηρίζουν και το ελληνικό φόρουμ μεταναστών όπου απαρτίζεται το διοικητικό συμβούλιο από εκπροσώπους συλλόγων μεταναστών. ΜΚΟ την οποία υποστηρίζει η open society του Σόρος και η mercycorps στην οποία συμμετέχει ο ΓΑΠ και αρκετοί επιχειρηματίες.
Στο χώρο δράσης του ελληνικού φόρουμ μεταναστών διαβάζουμε και για διαδηλώσεις ως μέσο επίτευξης στόχων. Άρα έχουμε χρηματοδότηση από το μεγάλο κεφάλαιο και διαδηλώσεις ταυτόχρονα, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ στο ελληνικό φόρουμ μεταναστών.
Πάντως τα μεγαλύτερα ονόματα εταιριών ως υποστηρικτές τα έχει η διεθνής επιτροπή διάσωσης με μεγαθήρια του κεφαλαίου όπως η Procter and Gamble, η JP Morgan, η ΗΒΟ, η citigroup, κ.α.
Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην solidarity now την οποία έχει επισκεφτεί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Εδώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και η σύσταση του διοικητικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος είναι ο Στέλιος Ζαββός διευθύνων σύμβουλος της Zeus capital management εταιρίας διαχείρησης επενδύσεων σε ακίνητα. Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Continental american capital ένας επενδυτικός όμιλος που επικεντρώθηκε στις επενδύσεις και στην χρηματοδότηση ακινήτων στις ΗΠΑ. Επίσης είναι μέλος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου εξωτερικών σχέσεων. Κατείχε προηγουμένως θέσεις σε εταιρίες όπως η Citibank, η Johnson&Johnson, και η Procter & Gample. Manager και επιχειρηματίας από το πάνω ράφι.
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι και ο Νίκος Αλιβιζάτος. 
Υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη. Στηρίχθηκε το 2015 από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας.

Αντιπρόεδρος είναι ο Ευθύμιος Βιδάλης επιχειρηματίας που ήταν μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ από το 2006 έως το 2016 και είναι μέλος του Δ.Σ της alpha bank μεταξύ πολλών άλλων θέσεων που κατέχει. Έχει διατελέσει σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε πολλές εταιρίες και το αποκορύφωμα τον Αύγουστο του 2012 με εντολή του πρωθυπουργού Σαμαρά ορίστηκε διαπραγματευτής εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου για την επανεκκίνηση των συμβάσεων παραχώρησης των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων.
Μέλη του ΔΣ είναι ο Αρίστος Δοξιάδης επιχειρηματίας και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Συνωστισμός επιχειρηματιών και ανώτατων πολιτικών στελεχών του κατεστημένου.

Πάμε τέλος και στην ΜΚΟ PRAKSIS η οποία υποστηρίζεται και από αρκετές πρεσβείες ιμπεριαλιστικών χωρών όπως των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας και του Καναδά.
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εταιρίες υποστηρικτές: η Goldair Handling, το Divani caravel hotel, η εθνική τράπεζα, η ευρωκλινική κτλ.
Όταν γίνεται λόγος για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ σχεδόν πάντα η συζήτηση μονοπωλείται από τον Σόρος. Αυτό έχει καταντήσει πλέον ένας πολύ βολικός αποπροσανατολισμός και για την ακροδεξιά αλλά και για την αριστερά που υποστηρίζει τα ανοικτά σύνορα και την ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού.
Φυσικά δεν αμφισβητούμε το ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί πολλές ΜΚΟ άλλωστε το παραδέχεται ανοικτά και ο ίδιος και είναι από τους πρώτους που ξεκίνησαν να το κάνουν τόσο συστηματικά και οργανωμένα.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Σόρος απλά αποτελεί ένα δέντρο μέσα στο δάσος. Όπως είδαμε ένα μεγάλο κομμάτι του κεφαλαίου χρηματοδοτεί συστηματικά τις ΜΚΟ και ο Σόρος είναι ένας από τους πολλούς.

 
Η ακροδεξιά που έχει πάντα ως σταθερό γνώμονα να αθωώνει το κεφάλαιο συνολικά βλέπει πάντα πίσω από όλα τον Σόρος λες και είναι ο μοναδικός που χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ.
Εκμεταλλευόμενοι και την εβραϊκή του καταγωγή προσπαθούν να παρουσιάσουν την εικόνα ότι ένας Εβραίος μεγαλοεπενδυτής που συνωμοτεί στα παρασκήνια προκαλεί όλα τα δεινά.
Ενώ ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά για τον Σόρος ουδέποτε έχουμε διαβάσει για το ίδρυμα Νιάρχος ή το Μποδοσάκη.
Από την άλλη οι αριστεριστές κάνουν μία επιφανειακή κριτική των ΜΚΟ αποφεύγοντας να δείξουν ότι η χρηματοδότηση των ΜΚΟ είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου.
Επίσης εκμεταλλεύονται όλη αυτή την παραφιλολογία της δεξιάς με τον Σόρος για να απαξιώσουν την όλη κατάσταση ως θεωρία συνωμοσίας.
Γιατί αν αναδείξεις συνολικά την στρατηγική του κεφαλαίου και την χρηματοδότηση οργανώσεων που υποστηρίζουν την ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού δεν μπορείς μετά να υπερασπίζεσαι τα ανοικτά σύνορα ως προοδευτική πολιτική όπως κάνουν οι αριστεριστές.
Για αυτό όλη αυτή η παραφιλολογία με τον Σόρος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.
Η πιο τρανή απόδειξη του αντιδραστικού χαρακτήρα των ΜΚΟ 
είναι ότι πλέον είναι εργοδότες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις διόλου ευκαταφρόνητοι. Δηλαδή σαν κλασικοί καπιταλιστές κερδίζουν από την εκμετάλλευση εργατικού δυναμικού φορώντας την προβιά της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Άλλωστε υπάρχουν πια και αρκετά σωματεία εργαζομένων σε ΜΚΟ.

Οι ΜΚΟ είναι εταιρίες νέου τύπου οι οποίες εμπορεύονται στην αγορά την υποτιθέμενη ανεξαρτησία τους από την αγορά. Είναι τόσο αντιδραστικές όσο ο ΣΕΒ και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από το κίνημα.
από το «https://resaltomag.blogspot.com/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου