Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Πως ο "οχετός" Πολάκης ξέπλυνε την "πατσαβούρα" Αγαπηδάκη


Πως ο
Αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι ο Παύλος Πολάκης δεν ξεχνάει. Δεν ξεχνάει ειδικά όσους του έχουν επιτεθεί. Το επιβεβαίωσε χθες, εξαπολύοντας πυρά εναντίον της Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία ορίστηκε μαζί με τον Απόστολο Δοξιάδη εθνική συντονίστρια για τα ανήλικα προσφυγόπουλα. Πριν δύο χρόνια, το 2017, η Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε φιλοτεχνήσει ένα κείμενο πολεμικής με τίτλο «Ήταν ένα μικρό Πολάκι». Το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί είναι πως επρόκειτο για ένα δηλητηριώδες κείμενο. Ας περιοριστούμε μόνο στο ότι περιγράφει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας σαν ένα παιδί που κατόπιν προτροπής της μητέρας του κρατάει τα κακά του, θεωρώντας τα πολύτιμα!
Αλληγορικό κείμενο λένε οι υποστηρικτές της συντάκτριάς του, αλλά φαίνεται ότι έπληξε βαθιά τον Παύλο Πολάκη. Ίσως, επειδή είχε χάσει μικρός τη μητέρα του, με αποτέλεσμα να τον μεγαλώσει μία θεία του. Ίσως πάλι, επειδή ο Παύλος Πολάκης βρήκε την ευκαιρία να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: να «ξεκατινιαστεί» μέσω των social media. Έτσι, λοιπόν, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός εξαπέλυσε εναντίον της επικρίτριάς του έναν οχετό με ύφος και φρασεολογία που ξεπέρασαν κι αυτό που μας είχε συνηθίσει.
Το κατόρθωμά του, όμως, είναι ότι πέτυχε ένα: να ξεπλύνει σαν άλλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ την επίσης εκτός ορίων επίθεση που του είχε εξαπολύσει η σημερινή συντονίστρια για τα προσφυγόπουλα. Στην καθυστερημένη απάντησή του, λοιπόν, αλλάζει ειδικότητα και από χειρουργός μετατρέπεται σε ψυχίατρο. Αν και κάποια στιγμή παραπέμπει στους ειδικότερους αυτού, δεν διστάζει για τις ανάγκες της περίπτωσης να «γνωματεύσει» μέσω Facebook!
Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι «από τη "μελέτη" του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημά της (Ειρήνης Αγαπηδάκη) είναι βαριά ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα: Παιδικά τραύματα, κακοποίηση, στέρηση, ανικανοποίητες επιθυμίες;;; Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινήτειο, ή στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως, καθώς από την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά...»

Ο δηλητηριώδης τρόπος της Αγαπηδάκη

Με τη φρασεολογία του, ο Παύλος Πολάκης ανάγκασε ακόμα και φίλα προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση Μίντια να στραφούν εναντίον του. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη απέφυγε τεχνηέντως να απαντήσει. Προέβη μία λιτή δήλωση, μέσω της οποίας είτε λίγο πολύ μας είπε: «Δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο Πολάκη, αλλά με το έργο που μου έχει ανατεθεί». Η αλήθεια, όμως, είναι ότι είχε ασχοληθεί μαζί του και μάλιστα με δηλητηριώδη τρόπο. Τότε, όμως, ήταν ελεύθερη σκοπευτής, ενώ τώρα φέρει αξίωμα…
Στο πλευρό της Ειρήνης Αγαπηδάκη, πάντως, στάθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση. Κύκλοι της έκαναν λόγο για «άκρως συκοφαντική ανάρτηση», ενώ αναρωτήθηκαν πως δεν έχει ακόμα κάποιος εγκαλέσει στην τάξη τον «σταθερό συνδαιτημόνα του κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει γίνει πλέον ο εκφραστής του ύφους και του ήθους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Ειρήνη Αγαπηδάκη βρέθηκε εν μέσω και μίας άλλης άγριας κόντρας ανάμεσα στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα» Δημήτρη Μανιάτη και στον Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος φέρεται να προστατεύει την συνεργάτιδά του στη νέα αποστολή τους.
Όταν ο πρώην διευθύνων της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης κατηγόρησε τον δημοσιογράφο ότι χαρακτήρισε την Ειρήνη Αγαπηδάκη «πατσαβούρα» σε κάποια ανάρτησή του στα social media, ο Απόστολος Δοξιάδης με ανοιχτή επιστολή του την υποστήριξε και διέκοψε την σποραδική συνεργασία που διατηρούσε με την εφημερίδα. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε ότι ο χαρακτηρισμός αυτός αφορούσε την Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση κατά του Απόστολου Δοξιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου