Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Θα έρθει η ώρα των ευθυνών

Θα έρθει η ώρα των ευθυνών
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης, μέσα από το blog του στο pagenews.gr, αναφέρεται στις δύο επιθέσεις μεταναστών στον Έβρο και τονίζει πως οι υπεύθυνοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους για το φαινόμενο.
Έβρος, Θράκη. Μία «ευαίσθητη» περιοχή, ιδιαίτερου εθνικού ενδιαφέροντος. Περισσότεροι από είκοσι λαθρομετανάστες στήνουν ενέδρα σε δρόμο του Σουφλίου με στόχο να ακινητοποιήσουν διερχόμενο αυτοκίνητο. Στο τιμόνι βρίσκεται η καθηγήτρια και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Έβρου Κατερίνα Φωτιάδου. Ας δούμε πως περιγράφει η ίδια το συμβάν μιλώντας στο STATUS Radio.
“Ενώ πήγαινα σήμερα το πρωί στους Μεταξάδες όπου είμαι καθηγήτρια και έστριψα από την Μάνδρα προς Βρυσικά, στο δρόμο μεταξύ Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, είδα αρχικά από μακριά δύο άτομα, μετανάστες, παράτυπους
μετανάστες, οι οποίοι κοιτούσαν το αυτοκίνητο. Ξαφνικά πετάχτηκαν​ στον δρόμο από τις άκρες, μέσα απ’ τα χωράφια πολλά άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους.
Έτρεχα με ταχύτητα και αρχικά σκέφθηκα να αναπτύξω ακόμα περισσότερη, αλλά υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσω κάποιους και θα γινόταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Έτσι αμέσως έκανα αναστροφή και γύρισα προς τα πίσω. Ευτυχώς πρόλαβα. Εκείνο τον δρόμο τον χρησιμοποιούν και άλλοι συνάδερφοι και επαγγελματίες καθημερινά. Μου είπαν όταν επικοινώνησα με το σχολείο για να τους ενημερώσω γι’ αυτό που συνέβη, ότι τους συνάντησαν και αυτοί νωρίτερα πηγαίνοντας στον ίδιο δρόμο, αλλά επειδή ήταν περισσότεροι και με περισσότερα αυτοκίνητα, δεν έγινε τίποτα”.

Συμβάν δεύτερο. Δεκαπέντε μετανάστες περικυκλώνουν την καλύβα του κυνηγού Γιώργου Αποστολόπουλου, ενώ ο ίδιος βρίσκεται μέσα, κρατώντας ξύλα και τσεκούρια. Ο κυνηγός στρέφει το όπλο του προς τα επάνω τους και οι επιτιθέμενοι τρέπονται σε φυγή. Ο Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κυνηγών νομού Έβρου, Νίκος Λαμπρίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΑXIMUM FM 93,6 κατήγγειλε ότι έχουν συμβεί άλλα πέντε παρόμοια περιστατικά μέσα σε δέκα ημέρες. Το μοτίβο ίδιο. Κρατώντας ξύλα και αυτοσχέδια όπλα στήνουν ενέδρες σε κυνηγούς και διερχόμενους, πεζούς ή εποχούμενους, με αποτέλεσμα η περιοχή να πλέον να βράζει καθώς η απειλή δεν είναι θεωρητική. Είχε προηγηθεί συμβάν με ξυλοδαρμό από μετανάστες καθηγητή ο οποίος πήγαινε στο σχολείο που διδάσκει.
Έχουν σκεφθεί αυτοί οι οποίοι επιβάλλουν τη ναζιστική και κεμαλική πρακτική της βίαιης αλλοίωσης πληθυσμού, μεταβάλλοντας αυθαίρετα  τη δομή, τη σύνθεση και τη ζωή των τοπικών κοινωνιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ότι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, πέραν των αστικών ευθυνών; Η βίαιη επιβολή καταστάσεων ανεπιθύμητων στις κοινωνίες, οι οποίες δημιουργούν κινδύνους για τη ζωή και την περιουσία τους, δρομολογεί ραγδαίες και εξίσου βίαιες αλλαγές διότι όταν οι πληθυσμοί αναγκάζονται να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους και εντέλει την ίδια τη χώρα, η προσωρινή κατοχή της εξουσίας δεν προεξοφλεί την εσαεί προστασία  όσων ασκούν αυθαίρετες  πολιτικές.
Δηλώσεις όπως «έχουμε τρόπο να επιβάλλουμε στις κοινωνίες την αποδοχή των μεταναστών» και «να το πάρουν απόφαση ότι θα ζήσουν μαζί τους», δηλαδή η παραδοχή ότι μεθοδεύονται εσκεμμένα πολιτικές οργανωμένης δημογραφικής αλλοίωσης, για τις οποίες δεν υπάρχει δημοκρατική εντολή, επιβαρύνουν τη θέση αυτών που τις εκφράζουν και τις υλοποιούν, και εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Τα πράγματα αλλάζουν απρόοπτα όταν διακυβεύεται το ύψιστο αγαθό της ζωής και της ελεύθερης πατρίδας, ειδικά όταν κάθε εκατοστό της τελευταίας έχει απελευθερωθεί με αίμα. Πολύ αίμα.
Αυτό που συντελείται στην Ελλάδα είναι η μαζικότερη και πιο βίαιη αλλαγή πληθυσμού που έχει γίνει σε ευρωπαϊκή  χώρα σε καιρό ειρήνης. Είναι λάθος να νομίζουν όσοι συμμετέχουν σε αυτό ότι θα το ολοκληρώσουν χωρίς αντίδραση και αντίσταση. Και χωρίς απόδοση ευθυνών. Το Σύνταγμα επιβάλει στους δημοκρατικούς πολίτες τη διαφύλαξή του. Η βίαιη εθνολογική αλλοίωση της χώρας, συνιστά εκτός των άλλων και κατάλυση του Συντάγματος οι εξουσίες του οποίοι «πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Και το Σύνταγμα πουθενά δεν λέει ότι οι κυβερνήσεις έχουν δικαίωμα να αλλάζουν στη χώρα Έθνος και πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου