Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Η ερντογανική… Αριστερά των ΗΠΑ


Ιλχάν Ομάρ: Μια από τις πιο δυναμικές βουλευτίνες, στα αριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, ακραιφνής υποστηρίκτρια του Μπέρνι Σάντερς, οπαδός του Πρασίνου Νιου Ντηλ, αλλά και σταυροφόρος της πιο ριζοσπαστικής πολιτικής ορθότητας, μαζί με την Αλεξάνδρα Οκάζιο Κορτές, στις επάλξεις του αγώνα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις, την πατριαρχία, αλλά την ισλαμοφοβία.
Εντούτοις, το υπεριζοσπαστικό βιογραφικό της έχει μια μελανή κηλίδα: Καταψήφισε την πρόταση για κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, αλλά και ψήφισε «παρούσα» –η μόνη από το κόμμα της¬– για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Βουλή των αντιπροσώπων.

Το σκεπτικό της; Ότι η αναγνώριση των γενοκτονιών δεν πρέπει, λέει, να εργαλειοποιείται από τη γεωπολιτική, και ότι, αν είναι να ξεκινήσει η συζήτηση περί γενοκτονιών στις ΗΠΑ, θα πρέπει να αρχίσει από εκείνην των ιθαγενών της Βορείου Αμερικής. Σαν να λέμε, δηλαδή, ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να πάρουν θέση για την τουρκική εισβολή στη Συρία, επειδή δύο αιώνες πριν οδήγησαν τους Ινδιάνους στο χείλος της εξαφάνισης, ή επειδή στον Νότο είχαν δουλοκτησία.
Φυσικά, η κατά τα άλλα ριζοσπάστρια Ιλχάν, Αμερικανοσομαλή και μουσουλμάνα, έχει ήδη σπεύσει να συναντήσει τον Ερντογάν, σε θερμότατο κλίμα. 

Την έκραξαν δε και οι πέτρες για τη θέση της στη γενοκτονία των Αρμενίων, με προεξάρχοντα τον Καντέρ, τον Τούρκο μπασκετμπολίστα των Σέλτικς της Βοστόνης, ο οποίος έχει μεταβληθεί σε κόκκινο πανί για τον Ερντογάν επειδή δηλώνει πάγια ενάντιος στο καθεστώς του, με συνέπεια να έχει γίνει στόχος των οπαδών του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ.
Ιδού ο εκφυλισμός της ούλτρα, υποτίθεται, Αριστεράς, των Δημοκρατικών, να έχει καταντήσει η πέμπτη φάλαγγα του τουρκικού επεκτατισμού…
Γ.Ρ.



 http://ardin-rixi.gr/archives/213869

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου