Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Έχει λόγο ύπαρξης το ΚΙΝΑΛ σαν "φερετζές" της ΝΔ;

Έχει λόγο ύπαρξης το ΚΙΝΑΛ σαν
Η Φώφη Γεννηματά κατάφερε τελικά να βάλει λουκέτο στο ΠΑΣΟΚ με ένα συνέδριο που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως παρωδία, αφού σε αυτό συμμετείχε το ένα τρίτο των εκλεγμένων συνέδρων από όσους είχαν δικαίωμα συμμετοχής από το προηγούμενο, το 2015!
Τελικά συνεχίζει να ελέγχει τα υπολείμματα ενός σχήματος που εγκατέλειψε τον ιστορικό του τίτλο και εμφανίζεται ως "Κίνημα Αλλαγής", ουσιαστικά λόγω χρεοκοπίας του προηγούμενου κομματικού ΑΦΜ. Και τι ειρωνεία, με τη νέα πολιτική ταυτότητα υλοποιεί μια μόνο αλλαγή! Την σχεδόν τυφλή στήριξη της Δεξιάς στην χειρότερη μάλιστα αυταρχική μορφή της, μετά την μεταπολίτευση.
Γιατί ακολουθούν αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο;
Ένα δρόμο που αποκλείει κάθε πιθανότητα να συγκινήσουν μεγάλα πλήθη και να γίνουν διακριτός πόλος στο χώρο της κεντροαριστεράς; Καθόλου δεν ενοχλούνται που έγιναν μαύρο πρόβατο σε όλη την Ευρώπη και παράδειγμα προς αποφυγή; Γιατί το παλαιό κλασικό διπολικό σύστημα, βλέποντας τι γίνεται και που πάει το πράγμα, εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια στήριξης του ΠΑΣΟΚ με τα μίντια και τους δημοσιογράφους που το ακολουθούσαν, να έχουν μετακινηθεί σχεδόν όλοι προς τη ΝΔ.

Οι στάχτες του ΠΑΣΟΚ

Θεωρώ βέβαιο πως οι λαθρεπιβάτες στα τελευταία δρομολόγια του ΠΑΣΟΚ που επιβίωσαν χρησιμοποιούν την κ. Γεννηματά ως μαριονέτα τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δρόμος επιστροφής σε πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν υπάρχει. Με μια ηγέτη μετρίων δυνατοτήτων και αμφιβόλου πολιτικής ανεξαρτησίας, αποδεκτή από τους ηλικιωμένους κυρίως λόγω ονόματος. Μοναδικός σκοπός να συντηρηθεί μια κοινοβουλευτική ομάδα, μέχρι να βρουν την ευκαιρία κάποιοι, να διαπραγματευτούν και να μετακομίσουν την κατάλληλη στιγμή στο κόμμα της Δεξιάς.
Είναι ο λόγος που το στηρίζουν και τους στηρίζει, όπως αποκαλυπτικά συμβαίνει και με το πρόσφατο μεγάλο σκάνδαλο της Novartis. Είναι φανερό πως όσοι έχουν σώας τα φρένας και την ικανότητα πολιτικής ανάλυσης, κατανοούν ότι αυτό το πράγμα, το ΚΙΝΑΛ ως πολιτική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, οδεύει ολοταχώς προς την οριστική του εξαέρωση. Και αυτό, διότι έχει υπερκαλυφθεί από τη ΝΔ και δεν έχει πλέον τίποτα να πει.
Και σύντομα και σίγουρα πριν τις επόμενες εκλογές, θα εμφανιστεί υποψήφια εναλλακτική λύση χωρίς βαρίδια για να εκφράσει τον χώρο. Το ΚΙΝΑΛ λόγο δεσμών του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ με το πελατειακό σύστημα και τις ισχύουσες ακόμα αντιλήψεις εκπροσώπησης προσωπικών συμφερόντων, την τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετές διοικήσεις σωματείων, κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να κρατήσει αυτόν τον πυρήνα του 8% και να αφήνει χώρο για πολιτικά πειράματα τύπου Σταύρου Θεοδωράκη και Γιάννη Βαρουφάκη.
Πλην όμως όσοι έχουν πολιτικές φιλοδοξίες, δύσκολα θα περιμένουν άλλο μόνο και μόνο για να κερδίζουν χρόνο ο Λοβέρδος, ο Κεγκέρογλου και η παρέα τους. Χαμένος χρόνος και χαμένος κόπος. Ακολούθησε τυφλά τη δεξιά στην υποκριτική στάση στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, το προσφυγικό πρόβλημα, το σκάνδαλο Novartis, μηδενίζοντας ότι θετικό συνέβαινε στον τόπο σε περίοδο χρεοκοπίας, για την οποία κανείς από τους αξιωματούχους του, δεν ανέλαβε την παραμικρή πολιτική ευθύνη.

Η εμφάνιση του Παύλου Γερουλάνου

Την περίοδο που το ΚΙΝΑΛ ασκούσε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια φρασεολογία και τα ίδια επιχειρήματα με τα αντίστοιχα της ΝΔ, υπήρχε έστω μια δικαιολογία προς τους ακολουθούντες οπαδούς, πως επρόκειτο για έλεγχο της εξουσίας. Τώρα το πράγμα κάνει μπαμ. Το ΚΙΝΑΛ ως φερετζές της ΝΔ συνεχίζει να ασκεί αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεργαζόμενο με τη δεξιά.
Υποστηρίζει τις πλέον συντηρητικές και αντιδραστικές θέσεις σε ζητήματα δικαιωμάτων, ισότητας και δικαιοσύνης. Επομένως, ακυρώνοντας όλη την προοδευτική προίκα που είχε το ΠΑΣΟΚ. Τι το χρειάζεται η κοινωνία ένα τέτοιο σχήμα; Η εκλογική απόδοση – απήχηση του Παύλου Γερουλάνου που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθήνας, χωρίς να έχει εκ των προτέρων την έγκριση του ΚΙΝΑΛ, θεωρήθηκε πετυχημένη.
Είναι ο λόγος που εμφανίζεται ικανός να αναλάβει το τιμόνι ενός νέου πολιτικού σχήματος, συνέχειας στην πολιτική προίκα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς τα βαρίδια που ακολουθούν τυφλά την κ. Γεννηματά. Και όπως προειδοποίησε με νόημα ο Π. Γερουλάνος «κανείς δεν μπορεί να με διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ». Με λίγα λόγια το ΠΑΣΟΚ που δεν χρειάζεται η κ. Γεννηματά το θέλουν άλλοι.

 https://slpress.gr/politiki/echei-logo-yparxis-to-kinal-san-quot-feretzes-quot-tis-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου