Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Επιστροφή στις ρίζες

 

Επιστροφή στις ρίζες
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα όσα ισχυρίστηκε πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεχόταν τις εγκληματικές πράξεις των αντιεξουσιαστών.
Αυτά που καταγγέλλει πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνουν με ωμό τρόπο αυτό που όλοι έβλεπαν και καταλάβαιναν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ (ψευτο)διέψευδε. Ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανεχόταν απλώς τον εγκληματικό συρφετό αντιεξουσιαστών – ποινικών στα Εξάρχεια και όπου αλλού, αλλά τους κάλυπτε απολύτως.
Ο αστυνομικός λέει ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες και για τους προσφάτως συλληφθέντες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και την παρουσία τους στην κατάληψη GARE στα Εξάρχεια, αλλά ενώ η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί και όλα
ήταν έτοιμα για την επέμβαση, ήρθε εντολή «άνωθεν» να μην γίνει τίποτα. Προσθέτει, δε, ότι ήταν γενική η πολιτική να μην υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση στα Εξάρχεια και έλεγχος της κατάστασης. Εν ολίγοις, υπήρχε συνειδητή πολιτική ασυλίας προς το συνονθύλευμα αναρχοτρομοκρατών- ποινικών.
Αυτό επιβεβαιώνεται και εκ του αποτελέσματος των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια την ημέρα του Πολυτεχνείου. Η Αθήνα δεν κάηκε, συλλήψεις έγιναν, δεν αφέθηκε περιθώριο στους μπάχαλους να κινηθούν ούτε καν μέσα στα Εξάρχεια. Ακόμα και στις ταράτσες ανέβηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ, όπου βρήκαν 

βέβαια τα αναμενόμενα πολεμοφόδια: Μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, τούβλα κλπ.
Έγιναν δηλαδή τα αυτονόητα, τα οποία αν είχαν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια θα είχε γλιτώσει ιδιωτική και δημόσια περιουσία και κυρίως ζωές. Διότι η διστακτικότητα να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο έχει προϊστορία και οφείλεται σε μία ανεξήγητη ενοχική στάση διαδοχικών κυβερνήσεων οι οποίες εμφανίζονταν δεκτικές σε επιχειρήσεις ιδεολογικής συκοφάντησης και επικοινωνιακού bulling από την Αριστερά. Υπήρχε επί χρόνια, δηλαδή, το πρωτοφανές, οι ιδεολογικοί συνοδοιπόροι παράνομων και εγκληματιών, ακόμα και κατά συρροή δολοφόνων όπως των μελών της 17Ν, να εγκαλούν την Πολιτεία για την επιβολή του νόμου. Και η Πολιτεία να απολογείται.

Προσπερνώντας τη γελοιότητα της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα και πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο μετά τα όσα έγιναν επί διακυβέρνησής τους, η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. καταδεικνύουν (και από αυτή την πλευρά) ότι οι άνθρωποι είναι με το περιθώριο και τη βία και όχι με τον νόμο και με τους πολίτες. Κάνουν λόγο για «αστυνομικό κράτος» επειδή παρεμβαίνει η αστυνομία στα άσυλα ανομίας που αυτοί άφησαν να γιγαντωθούν στα Εξάρχεια, στα πανεπιστήμια και αλλού, αλλά δεν λένε κουβέντα για τις επιθέσεις με μολότοφ, για αυτά που βρήκε η αστυνομία κατά τις επιχειρήσεις, για το φασιστικό καθεστώς τρόμου που επιβάλλουν οι κουκουλοφόροι σε συνεργασία με ποινικούς, όπου αφέθηκαν να κυριαρχούν.
Είναι ενδεικτική η στάση τους και στα γεγονότα την ΑΣΟΕΕ. Η φράση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου «δεν βρήκαν και κανένα καλάσνικοφ» θα μείνει παροιμιώδης για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της κοινωνίας και του κράτους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε σχετικά:

« Όταν οι φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ, θα έπρεπε να στείλουν δύο αστυνομικούς να καταγράψουν το συμβάν και να φύγουν, όχι να στείλουν όλα τα ΜΑΤ μπροστά στους φοιτητές και να τους αποκλείσουν. Αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα στην ΑΣΟΕΕ δεν γίνονταν ούτε επί χούντας, ούτε το ’73!»
Δηλαδή, κατά τον κύριο Ραγκούση, η αστυνομία θα έπρεπε να αφήσει ανενόχλητη τη γιάφκα στην ΑΣΟΕΕ με το παρασκευαστήριο μολότοφ, τα ρόπαλα, τα κράνη και τον λοιπό «πανεπιστημιακό εξοπλισμό».


Από κάποιο σημείο και πέρα δεν έχει νόημα η καλόπιστη συζήτηση. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ρίζες τους στο περιθώριο και την ανομία – δεν μπόρεσαν ούτε όταν έγιναν κυβέρνηση – και σε αυτό επιστρέφουν σταδιακά. Παίρνοντας μαζί τους και διάφορους οι οποίοι τώρα, ένεκα πολιτικού οπορτουνισμού ή όψιμης ανακάλυψης του… βαθύτερου εαυτού τους, τους ακολουθούν στην κάθοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου