Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Απέναντι στη «νέα πατριδογνωσία» των ελίτ!


Του Βασίλη Στοϊλόπουλου
Μπορεί η λίστα των 31 προσωπικοτήτων που συγκροτούν την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του ΄21 να θυμίζει «ψηφοδέλτιο επικρατείας» του διακομματικού «σημιτικού εκσυγχρονισμού». Το βέβαιο όμως είναι πως τους επόμενους μήνες το ήδη 20χρονο εγχείρημα της αποδομητικής «νέας ιστορίας» θα εντατικοποιηθεί σε επίπεδο χιονοστιβάδας. Οι εκπρόσωποι του εθνομηδενισμού, παρότι ελάχιστη μειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά που κυριαρχούν στις ελληνικές ελίτ και στην πολιτική τάξη της χώρας, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τη «νέα πατριδογνωσία» της κας Αγγελοπούλου, καθώς ελέγχουν το δημόσιο διάλογο, δημιουργούν πρότυπα, εξαγοράζουν συνειδήσεις, επιβάλλουν πολιτικές και κυρίως έχουν άφθονα και ποικίλα μέσα.

Αναμένεται πως δύο από τα πιο αγαπημένα θέματα της «νέας πατριδογνωσίας» θα είναι το ζήτημα του Κρυφού Σχολειού και ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄. Τεκμηριωμένες απαντήσεις στη βάση εκατοντάδων πηγών και στα δύο αυτά θέματα υπάρχουν στα δύο βιβλία του Γιώργου Κεκαυμένου (από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις) : «ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», (2012), και «Ο Γρηγόριος Ε’ και η επανάσταση του ΄21», (2019).
Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι απέναντι σε αυτή τη θεσμοθετημένη επιτροπή των ελληνικών ελίτ να υπάρξει διάλογος με ανάλογες εκδηλώσεις και εκδόσεις από την πλευρά του δημοκρατικού πατριωτισμού. Και ας υστερεί κατά κράτος σε υλικά μέσα και επικοινωνιακή προβολή. Είναι χρέος και καθήκον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου