Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Κήρυγμα μίσους από ιμάμη στην Ελβετία: Να πεθάνουν Χριστιανοί, Εβραίοι. Ρωσοι, Ινδουιστές και Σιίτες-Τον πλήρωνε σαν πρόσφυγα το ελβετικό κράτος και εκείνος δίδασκε το θάνατο




Ένα τεράστιο θέμα που αφορά εμμέσως και την Ελλάδα έχει δημιουργηθεί στην Ελβετία. Έχει να κάνει με τα κηρύγματα μίσους ενός Λίβυου ιμάμη σε τζαμί της χώρας ο οποίος μάλιστα πληρωνόταν και από την κοινωνική πρόνοια του ελβετικού κράτους!
Το θέμα προβληματίζει κάθε κοινό νου και στην Ελλάδα με δεδομένο πως προχωρούν ταχέως και οι διαδικασίες για το τζαμί στο Βοτανικό. Πρόσφατα μάλιστα διορίσθηκαν και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής.
Πιο αναλυτικά, ο Ιμάμης Αμπού Ραμαντάν έχει εκφράσει ανοιχτά την θέση του την καταστροφή των Εβραίων, των Χριστιανών, των Ινδουιστών, των Ρώσων και των Σιιτών. Μόνο που για αυτά τα κηρύγματα μίσους ο συγκεκριμένος εκ Λιβύης φανατικός ισλαμιστής,χάνει το καθεστώς του ασύλου και οι τοπικές αρχές
προσπαθούν να τον εκτοπίσουν.
Ο Αμπού Ραμαντάν έχει πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια στη Λιβύη από την άφιξή του στην Ελβετία το 1998 και για αυτό οι αρχές μετανάστευσης ακύρωσαν την αίτησή τους για άσυλο νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο ιμάμης έχει άδεια μόνιμης διαμονής (Γ), αλλά τώρα το καντόνι της Βέρνης θα εξετάσει την ανάκλησή του. Ωστόσο, ο ίδιος μπορεί να αμφισβητήσει την αλλαγή του καθεστώτος ασύλου, η οποία δεν είναι ακόμη νομικά δεσμευτική.
Όπως μάλιστα ανέφεραν ελβετικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, ο Ραμανταν έλαβε CHF600,000 ($ 620,000) από τις κρατικές πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας ενώ κήρυττε μηνύματα μίσους εναντίον άλλων θρησκειών από ένα τζαμί στο Biel.
Το πρόγραμμα ειδήσεων Rundschau κατέγραψε ένα από τα κηρύγματα του Abu Ramadan όπου εέλγε: «Ω Ω Αλλάχ, σε παρακαλώ να καταστρέψεις τους εχθρούς της θρησκείας μας. Κατάστρεψε τους Εβραίους, τους Χριστιανούς, τους Ινδουιστές, τους Ρώσους και τους Σιίτες «. Το κήρυγμα έγινε στο τζαμί Ar’Rahman στο καντόνι της Βέρνης.
«Αυτός που κάνει φίλους άπιστους είναι καταραμένος μέχρι την Ημέρα της Κρίσεως», προκάλεσε ο ιμάμης και συνέστησε οι μουσουλμάνοι να μην υπόκεινται στους τοπικούς νόμους. «Αν μου πείτε ότι ένας μουσουλμάνος έχει κλέψει ή βιάσει … αυτό δεν έχει σημασία. Εσύ, και δεν πρέπει να μιλάς γι ‘αυτό «, έχει καταγραφεί όπως λέει.
Η έρευνα του Rundschau και της εφημερίδας Tages Anzeiger αποκάλυψε ότι ο ιμάμης έχει λάβει κανονικά επιδόματα ανεργίας και άλλα οφέλη για τα τελευταία 13 χρόνια από τις τοπικές αρχές.
Παρόλο που δεν υπάρχει αναφορά ότι έλαβε τις πληρωμές παράνομα, ή ότι οι αρχές έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς, οι αποκαλύψεις προπαγάνδας μίσους ώθησαν τους τοπικούς πολιτικούς να εξετάσουν την υπόθεση.
Ο Διευθυντής Ασφαλείας του Biel, Beat Feurer, αναφέρει ότι θα εξετάσει το θέμα, προειδοποιώντας ότι οι άνθρωποι που δεν ενσωματώνονται μπορεί να απελαθούν από την Ελβετία.
Der Bieler Sicherheitsdirektor Beat Feurer
Ο κ. Christian Hauri, επικεφαλής του τοπικού τμήματος κοινωνικής πρόνοιας, δήλωσε στο Rundschau ότι «δεν είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία του κράτους. Δεν έχουμε τα μέσα για να διερευνήσουμε τους πελάτες μας».
Δεν είναι γνωστό εάν διερευνάται ο Abu Ramadan για υποκίνηση μίσους ή βίας προς άλλες θρησκείες. Σε μια δήλωση προς το Rundschau, αρνήθηκε ότι με το κηρύγμά του επιτέθηκε στην Ελβετία ή στον δυτικό κόσμο, αλλά αναγνώρισε ότι μίλησε εναντίον του Ισραήλ και της Σιωνιστικής ιδεολογίας.
Σύμφωνα με τιςαναφορές των ΜΜΕ, ο Abu Ramadan δεν μιλάει γερμανικά ή γαλλικά και μόνο στοιχειώδη αγγλικά, κάτι που ουσιαστικά τον αποκλείει από την αγορά εργασίας.
Οι δημοσιογράφοι έχουν ανακαλύψει ότι ο ιμάμης κηρύττει τόσο στο Μπίελ και στο Νιουχαλτέλ, όσο και με εμφανίσεις στο κανάλι της λιβυκής ισλαμικής προπαγάνδας Tanasuh TV.
Ο Αμπού Ραμαντάν έχει και άλλο…ρόλο! Συνοδεύει επίσης τους πελάτες του μουσουλμανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Arabian Excellence AETS με έδρα τη Γενεύη στις περιηγήσεις στη Μέκκα. Το Rundschau βρήκε καταχωρήσεις στο Facebook που δείχνουν τον Abu Ramadan σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή, αλλά ο ιμάμης ισχυρίζεται ότι καλύπτει μόνο τις καθημερινές του δαπάνες διαμονής σε τέτοιες περιηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου