Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Κύριε Βούτση, οφείλουμε να γίνουμε «Ορθόδοξος λαός», αν θέλουμε πραγματικά να «προοδεύσουμε»


 

Ορθοδοξία δεν είναι να προσκυνάς κάστανα, αλλά να εφαρμόζεις τις διδαχές της αλληλεγγύης, της προόδου και του δικαίου, που είναι η πραγματική ουσία της Ορθοδοξίας.

Η Ορθοδοξία είναι το μοναδικό ανθρωποκεντρικό και άμεσα εφαρμόσιμο συστημα βίου, έναντι όλων των υφιστάμενων θρησκειών και ιδεολογιών.

Η Ορθοδοξία είναι η μετεξέλιξη και τελειοποίηση της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας του Ελληνισμού, που εγγυάται την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο, τον σεβασμό στην Μητέρα Γη και την Φύση. Ορθοδοξία είναι το πάθος για την αλήθεια που ελευθερώνει. Το πάθος για την ελευθερία ως πανανθρώπινο αγαθό.

Μα πρωτίστως, Ορθοδοξία είναι ο δρόμος της Θυσίας για το σύνολο. Οι Θερμοπύλες που ενσαρκώθηκαν στον δρόμο για τον Γολγοθά, όπως τον διέβη ο Χριστός.

Ορθοδοξία είναι η μαγκιά να επιλέξεις τον δρόμο του Εσταυρωμένου και όχι την ψευτομαγκιά των σταυρωτών.

Ορθοδοξία είναι να είσαι αντάρτης και όχι δοσίλογος, προδότης.

Γι’ αυτό η Ορθοδοξία είναι πάντα ο εφιάλτης κάθε Τυράννου. Από τον σουλτάνο μέχρι τον Αδόλφο. Αλήθεια, ποιοί λαοί αντιστάθηκαν και αντιστέκονται λυσσαλέα στους βιαστές της ανθρωπότητας με τεράστιο κόστος;

Ορθοδοξία λοιπόν είναι η αγάπη για το πλησίον, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος. Γι’ αυτό και η Ορθοδοξία στέκεται απέναντι στον ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Ορθοδοξία είναι «όποιος γουστάρει έρχεται», χωρίς προσυλητισμούς αλλά και μπαμπούλες. Ούτε κακούς καπιταλιστές, ούτε κομμουνιστες, ούτε σιωνιστές. Από φόβο μόνο φασίστας γίνεσαι, όχι Ορθόδοξος.

Μόνον λοιπόν η Ορθόδοξη κοινωνία θα επιζήσει στην μεταμνημονιακή εποχή απέναντι σε νεοφιλελέδες, καρχαρίες της παγκοσμιοποίησης, λαμόγια που εκποιούν ακόμα και τον χιτώνα των παιδιών για να έχουν γκαρνταρόμπες ατέλειωτες σαν αυτές των Φαρισαίων.

Μόνον μία Ορθόδοξη κοινωνία μπορεί να εμπνεύσει, να επιζήσει και να προοδεύσει κύριε Βούτση. Όπως την δίδαξε ο Χριστός και όχι οι έμποροι του.

 

 https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου