Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πολεμικός μιθριδατισμός


Του Νίκου Ρίγγα

Στις 11/8/17 στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΤ OPEN η Χρύσα Κουσελά και ο Στέλιος Διαμαντής (μπράβο τους για τις επιλεγμένες, επίκαιρες και συνειδησιακά επικοινωνιακές εκπομπές τους) διάβασαν κάποια καταγγελτικά κείμενα του μεγάλου μας ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ σχετικά με τις πολεμικές Βιομηχανίες των μεγάλων χωρών που έχουν και πυρηνικά όπλα, και τα οποία κείμενα είναι αναρτημένα και στις διαδικτυακές σελίδες των ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΤΩΝ. 

Ο αφοπλισμός ήταν το κορυφαίο αίτημα όλων των Λαών της Γης μετά το Β' παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο όμως οι παναιώνιοι και παγκόσμιοι Μαμωνάδες – Εξουσιαστές το πνίξανε στο δρόμο... 

Γι αυτό και είναι τραγωδιακά αυτά που καταγγέλλει ο ΜΙΚΗΣ. 
Όμως αν προσεγγίσουμε και προσέξουμε περσότερο τις καταγγελίες του θα ξεκρίνουμε ότι στη σκέψη του κυριαρχεί, για λογαριασμό όλων των ανθρώπων της οικουμένης, ένας εφιαλτικός φόβος, τρόμος και οργή μαζί, αφού ο ΜΙΚΗΣ καταγγέλλει με τον τρόπο του τον εν δυνάμει συλλογικό και  εφιαλτικό πολεμικό Μιθριδατισμό των Λαών αυτών των χωρών! 

Οι αλαζονικές, ρατσιστικές, ταξικές και πολιτικές Εξουσίες δηλητηριάζουν μεθοδικά και με μικρές δόσεις τους ανθρώπους των χωρών αυτών με την δήθεν ανάγκη παραγωγής όπλων και οπλικών συστημάτων, ώστε να έχουν οι άνθρωποι αυτοί εξασφαλισμένο ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, χωρίς να σκέφτονται ότι τα κέρδη είναι για το πολεμοκάπηλο κεφάλαιο! 

Μετά τους δουλοχτήτες, τους φεουδάρχες και τους καπιταλιστές, σήμερα κυβερνάνε τον κόσμο οι ωμοί ιμπεριαλιστές, οι οποίοι, εκτός των άλλων τραγωδιών που διαπράττουν, καλλιεργούν και την αναγαιότητα των πολεμικών όπλων και επομένως και των πόλεμων, αδιαφορώντας για το αρίφνητο αίμα που χύνεται εξ αιτίας τους!. . 

Μ΄αυτόν τον εγκληματικό ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟ και με δόλωμα το δήθεν εισόδημα που θα έχουν οι Λαοί τους θα φτάσουμε σίγουρα στο σημείο κάποιες μάζες των Λαών τους να παθαίνουν ανοσία και να κατεβαίνουν στους δρόμους και να διαδηλώνουν υπέρ των πολεμικών Βιομηχανιών και των πόλεμων!!.. Κι όταν αυτοί οι άνθρωποι φτάσουν σε ψυχικά και οικονομικά αδιέξοδα δεν θα μπορούν ούτε ν΄αυτοκτονήσουν, αφού η ανοσία που θάχουν αποχτήσει θα εμποδίζει το οποιοδήποτε δηλητήριο να τους θανατώσει, και θα παρακαλάνε τότε, όπως ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ, τον οποιοδήποτε οπλοφόρο να τους πυροβολήσει! 

Πρόκειται λοιπόν για διεστραμμένους και επομένως άκρως επικίνδυνους Εξουσιαστές, οι οποίοι κυβερνούν τον κόσμο από τις χωσιές τους, αδιαφορώντας για τον εύλογο κίνδυνο της καταστροφής του πλανήτη μας! Όποιοι πιστεύουν ότι οι εκλεγμένες Κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν σήμερα πράγματι την εξουσία και κυβερνούν τους τόπους τους είναι μακριά νυχτωμένοι!... 

Απλώς αυτοί οι αντιάνθρωποι κατάφεραν στους πολλούς και αλαξοφόρεσαν τον πολιτισμό με τη νομιμότητα της βαρβαρότητας!!!... 

Κι όλη αυτή η σχιζοφρένεια της μετάλλαξης του ανθρώπου με τη μέθοδο του πολεμικού Μιθριδατισμού άρχισε με την κατάρρευση του όνειρου του «17»!... Αυτό είναι το λυπηρό συμπέρασμα! 

Αυτός ο κίνδυνος λοιπόν του Μιθριδατισμού και της ανοσίας στους πολέμους αποτελεί αλήθεια τον μεγαλύτερο εφιάλτη του ανθρώπου, καθόσον σήμερα τα πυρηνικά όπλα μπορούν να εξαφανίσουν τη Γη μας! Και ένας τέτοιος κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου αρχίζει ήδη να διαφαίνεται στους ορίζοντες... 

Να γιατί οι καταγγελίες του ΜΙΚΗ και το εγερτήριο στο οποίο καλεί τον οικουμενικό άνθρωπο είναι κορυφαία αναγκαιότητα επιβίωσης του ανθρώπου. Και να γιατί το μεγάλο του όραμα για Ειρήνη, Ουδετερότητα, συνύπαρξη και συλλειτουργία των πολιτισμών της γης εδώ στην ΕΛΛΗΝΟΕΣΣΑ της χερσόνησος του Αίμου, όπου οι Νεολαίες όλου Κόσμου θα συναντιόνται, θα επικοινωνούν και θα συναγωνίζονται με την έννοια της άμιλλας στις λειτουργίες του ανθρώπινου πολιτισμού και αθλητισμού. είναι η ανθρώπινη σωτηρία από τους νέους βαρβαροβάρβαρους.. Και μόνο μέσα από την υλοποίηση αυτού του οράματος θα μπορέσει επιτέλους να σαρκωθεί το πανανθρώπινο, το μέγα αμοιβαίο σ‘ αγαπώ!! 

Ως τότε όμως ας διδαχτούμε απ΄τα αλάθητα ανθρώπινα βιώματα που περιγράφει η Ιστορία κι ας συνεχίσουμε και να συνομιλούμε με τους σπουργίτες και να σιγοτραγουδάμε με τ' αηδόνια και να χαϊδέβουμε σιγοψιθυρίζοντας λόγια αγάπης στα λουλούδια και να μαγευόμαστε από τα ποιοτικά συλλογικά τραγούδια, αλλά ταυτόχρονα να σφίγγουμε και να σηκώνουμε τις γροθιές μας αντάμα με τις άλλες για ένα κόσμο αδερφωμένο, όπου τα αφκιασίδωτα χαμόγελα, οι ανοιχτές αγκαλιές και τα αδερφικά φιλιά θα είναι το αποτέλεσμα της άγιας ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, μέσα από την οποία θα χορταίνουν όλοι οι άνθρωποι της οικουμένης και ήλιο και οξυγόνο και νερό... 

Γιατί δίχως ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ όλες οι άλλες αξίες είναι ψεύτικες και απατηλές. «Εν Δικαιοσύνη συλλήβδην πάσα αρετή εστί» πρωτοείπε ο Ποιητής ΘΕΟΓΝΙΣ, με τον οποίο συμφώνησαν ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης. Και ο μεγαλύτερος ψυχαναλυτής ο Φρόιντ δήλωσε καταλυτικά: «Το πρώτο προαπαιτούμενο του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»! 


Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟΣ επομένως, αγαπημένε ΜΙΚΗ, που, βλέποντας πολύ πιο μπροστά από εμάς, έχεις δίκιο να καταγγέλεις ότι είναι ο μέγας σημερινός Εφιάλτης της Ανθρωπότητας, και το μεγάλο σου ΟΡΑΜΑ της συνύπαρξης και συλλειτουργίας όλων των πολιτισμών της οικουμένης ας γίνει βαθιά συνειδητό όπλο μας για την ελπιδοφόρα οικομενική μάχη όλων των ανύπνωτων ονειρευτών, των επαναστατών, των βαθιά σκεφτόμενων ανθρώπων και των παγκόσμιων Ποιητάδων μας ενάντια στην απάνθρωπη Βαρβαρότητα. 

Κοντολογίς σύντροφε ΜΙΚΗ, οι βαρβαροβάρβαροι με εργαλείο το ζωώδες ενστικτό τους τυφλοί τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ‘ όμματ‘ εισί!, και γι αυτό επιβάλλουν με τη βία και τις παραπλανήσεις την ταξική διάκριση των αφεντάδων με τους δούλους... Ενώ για μας, ο κορυδαλλός, το χελιδόνι, ο σπουργίτης  και η χρυσαλίδα θα εξακολουθήσουν να πετάνε λεύτερα, ασύνορα και αρμονικά και στην Πνύκα και στους Δελφούς και στην Ολυμπία και στη Δωδώνη και στις Καρδιές μα !... 

Έρρωσο λοιπόν σε σένανε Φοίβε ΜΙΚΗ και άμποτες να σαρκωθεί το μεγάλο ΣΟΥ όραμά ΜΑΣ!... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου