Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Για το Charlottesville

.

Αλλά αν είναι να πούμε, νομίζω ότι θα πούμε - πάνω κάτω - γνωστά πράγματα.  

Ποια είναι τα γνωστά; Οι «κακοί» πάντα είναι οι «δεξιοί», «ακροδεξιοί» και λοιπά. Τους λες «φασίστες» και «ναζί» και τελειώνεις. Ό,τι και να βγει να πει ο Τραμπ το σύστημα δεν θα του χαριστεί, ούτε θα τον συμπαθήσει. «Ναζί» και αυτός για να μην το πολύ-κουράζουμε. Ίδιος Χίτλερ. Ένας δημοσιογράφος διάβασα, ζήτησε να λιντσάρουν τους «φασίστες». Τόσο ωμά, αλλά και άφοβα. Εδώ το μίσος και η πρόκληση σε βία δικαιολογούνται. Βλέπετε, οι υπήκοοι της Oceania δικαιούνται την δόση των «δύο λεπτών μίσους». Γνωστά πράγματα.       

Τώρα που το σκέφτομαι, ας δούμε τελικά κάποιες πινελιές από όσα έγιναν*.

Η εκδήλωση - συλλαλητήριο της 11 - 12 Αυγούστου διοργανώθηκε στο Charlottesville της Βιρτζίνια, για να εκφραστεί η διαμαρτυρία για την απομάκρυνση του αγάλματος του θρυλικού στρατηγού των Νοτίων Robert E. Lee. Το πάρκο που είναι το άγαλμα άλλαξε όνομα τον Ιούνιο το 2016, από "Πάρκο Lee" σε "Πάρκο Χειραφέτησης"! Η απομάκρυνση των αγαλμάτων - μορφών της Συνομοσπονδίας είναι το τελευταίο αμόκ της αριστεράς που ενοχλείται δήθεν, επειδή ο Νότος «υπερασπίζονταν την δουλεία». Υπόψιν ότι ο Λη ήταν κατά της δουλείας και η κυβέρνηση των ΗΠΑ του πρόσφερε την θέση του γενικού στρατηγού της Ένωσης και εκείνος την αρνήθηκε. Αλλά οι ανιστόρητοι «δικαιωματιστές» δεν διαβάζουν, μόνο κοάζουν.     

 Ένας διοργανωτής, ο Jason Kessler, ανέφερε επίσης ως λόγο για το συλλαλητήριο, την προστασία της ελευθερίας του λόγου, και του δικαιώματος να υποστηρίζουν οι λευκοί τον εαυτό τους, κάτι που μόνο σε αυτούς δεν επιτρέπεται, ενώ κάθε άλλη ομάδα είναι σε θέση να το κάνει. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι ο Kessler, πριν από το 2016 συμμετείχε στο (αριστερό) κίνημα Occupy και στο παρελθόν υποστήριξε τον Ομπάμα... 

Σε κάποια ιστοσελίδα της Alt Right έγραψε κάποιος με νόημα ότι η εκδήλωση είχε τον τίτλο “Unite the Right” και όχι “Unite the White”. Το σύστημα θέλει να χρησιμοποιήσει την λεγόμενη “race card”, να παίξει το παιχνίδι του φυλετικού μίσους, στοχοποιώντας για τα πάντα τους (κακούς) λευκούς ρατσιστές. Ο εχθρός όμως είναι η αριστερά (που την βολεύει το παιχνίδι των φυλετικών  συγκρούσεων) και η μιαρή ατζέντα της.   

Υπάρχει ένα αυξανόμενο μίσος κατά οτιδήποτε λευκού. Τα αγάλματα της Συνομοσπονδίας είναι η αρχή και το εύκολο θύμα. Θα ακολουθήσουν όλα τα αγάλματα που θυμίζουν την «λευκή Αμερική» (λες και η Αμερική δεν ιδρύθηκε από Λευκούς). Ήδη ο George Washington είναι στο στόχαστρο (το ζήτησε μαύρος πάστορας!) γιατί είχε δούλους (εννοείται μαύρους). Δεν νομίζω ότι θα γλυτώσει ο «άγιος» Λίνκολν γιατί είχε κάνει κάποια πολύ «ρατσιστικά» σχόλια. Ο στόχος είναι η επίθεση στην ιστορική μνήμη και την ταυτότητα των ΗΠΑ. Η παγκοσμιοποίηση θέλει να σβήσει την ιστορία των εθνών και των λαών και να την ξαναγράψει.     

Το περιστατικό ήταν αναμενόμενο και θα ακολουθήσουν και άλλα. Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα αυτά τελικά θα ρίξουν νερό στο μύλο του «αντιρατσιστικής» παραφροσύνης και θα εξυπηρετήσουν την αριστερή/νεοταξική ατζέντα. Υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν αρκετά άρθρα στον ΚΟ που αποκάλυπταν την αύξηση της βίας της αριστεράς προ και μετά την εκλογή Τραμπ. Εκατοντάδες άνθρωποι δέχτηκαν απειλές, λεκτικές και σωματικές επιθέσεις - μερικές δολοφονικές - μόνο και μόνο γιατί τόλμησαν να αμφισβητήσουν το σύστημα. Μετά την εκλογή Τραμπ το πράγμα ξέφυγε τελείως. Βία και τρόμος παντού από τις ορδές των παρακρατικών με τις κουκούλες που τα media τους ονομάζουν «δημοκρατικούς πολίτες» ή "ακτιβιστές". Για όλους που βρέθηκαν στην «λάθος πλευρά» μία ήταν η κατηγορία (και η δικαιολογία για τους δράστες). Ήταν «φασίστες», «ναζί», «white supremacists» κλπ. Τα γνωστά. Οι ομάδες των αριστερών και το φρούτο που λέγεται «αντίφα» (που ανθεί και στη χώρα μας) έκανε το «βρώμικο» έργο, τις περισσότερες φορές ανενόχλητα. Είναι απλά, το παρακράτος, στην υπηρεσία του υπερκράτους της παγκοσμιοποίησης. Γνωστά και αυτά.

Ήδη ένα απίστευτο πογκρόμ έχει ξεκινήσει. Θα σας πω επιγραμματικά τι είδα σκόρπια δεξιά και αριστερά. 

Γνωστή ηθοποιός ζήτησε από την λογαριασμό της στο twitter να δουν όλοι τις φωτογραφίες από την συγκέντρωση και να κατονομάσουν τα άτομα που συμμετείχαν. Κουκούλα δεν χρειάζεται.

Ήδη άνθρωποι που «εντοπίστηκαν» έχασαν την δουλειά τους.

Ένας πατέρας αποκήρυξε (μήπως αφόρισε;) τον γιο του γιατί πήγε στην εκδήλωση.

Ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε γιατί δεν καταδίκασε «πολύ» τους «ναζί».

Ένα γνωστό όνομα της alt right με το ψευδώνυμο Baked Alaska, κινδυνεύει να χάσει την όρασή του λόγω πιθανής επίθεσης με οξύ.

Στο Charlottesville, η δημοτική αρχή της πόλης και η αστυνομία της πολιτείας Βιρτζίνια απαγόρευσαν την εκδήλωση πριν ξεκινήσει λόγω «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» η οποία καθιστούσε οποιαδήποτε συνέλευση "παράνομη", μολονότι ένας ομοσπονδιακός δικαστής επικύρωσε τη νομιμότητα της εκδήλωσης την προηγούμενη ημέρα.
Η αστυνομία έβγαλε τους alt right διαδηλωτές από ένα πάρκο και τους έφερε στα χέρια των «antifa», που τους περίμεναν για να τους επιτεθούν με σπρέι πιπεριού και άλλα αντικείμενα. 

Η αστυνομία έκρινε ότι «παράνομη» την συγκέντρωση της alt right, αλλά όχι εκείνη των antifa και του Black Lives Matter, που μαζεύτηκαν με ξύλα, μπαστούνια και άλλα όπλα, χωρίς κανείς να τους εμποδίσει.

Δήμαρχος του Charlottesville είναι ο Δημοκρατικός Michael Signer, εβραϊκής καταγωγής. Ο Signer πάντως, ψήφισε να παραμείνει το άγαλμα του στρατηγού Λη. Κυβερνήτης της πολιτείας είναι ο Δημοκρατικός Terry McAuliffe, κολλητός των Κλίντον.  

Αντιδήμαρχος είναι ο εικονιζόμενος Wes Bellamy. Ο Bellamy είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν ρατσιστικά (κατά των λευκών), «σεξιστικά», «ομοφοβικά» και προσβλητικά tweets και πέρσι ένας blogger είχε ζητήσει την παραίτησή του. Μερικά έλεγαν ότι μισεί τους λευκούς και «τους μαύρους που ενεργούν σαν λευκοί», είπε ότι οι λευκές γυναίκες είναι ο διάβολος και άλλα χαριτωμένα. 
Εικόνες δείχνουν το αυτοκίνητο Dodge Challenger που οδηγούσε ο δράστης, ο 20χρονος James Alex Fields, να συγκρούεται με το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου που είχε αποκλειστεί από τον όχλο των βίαιων «αντιδιαδηλωτών» που του είχαν κλείσει το δρόμο. Το αυτοκίνητο δεν «έπεσε σε μια ομάδα αντιδιαδηλωτών» όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε. "Ένα ασημί Dodge Challenger ξαφνικά έτρεξε και συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο", δήλωσε ο Matt Korbon, 22χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, "Η σύγκρουση πέταξε τους ανθρώπους στον αέρα και έβγαλε τα παπούτσια τους." Η 32χρονη Heather Heyer, σκοτώθηκε καθώς διέσχιζε το δρόμο.

Καθώς το αυτοκίνητο πέφτει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που είναι μπλοκαρισμένο στο δρόμο, αμέσως ο όχλος του επιτίθεται με κάθε είδους όπλο και σπάνε τα παράθυρά του. Ο οδηγός χτυπήθηκε στο πρόσωπο σύμφωνα με μάρτυρες. Ο οδηγός έπρεπε να εγκαταλείψει τη σκηνή επειδή ήταν σε κίνδυνο. 

*Βοήθησε το παιδί από το Τόγκο να αλλάξει λίγο η διάθεση..



ΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου