Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Στοχευμένη εσωτερική υποτίμηση κτυπά μόνο τα ακίνητα


zompies 
Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα η τρόϊκα, επέβαλε την λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση. Όμως τα μόνα που υποτιμήθηκαν μέχρι σήμερα ήταν τα ακίνητα (και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα). Σε κανένα άλλο αγαθό δεν έπεσε η τιμή του. Γιατί υποτιμούνται τα ακίνητα; 
Η τρόϊκα, ενώ δήθεν κόπτεται για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, την ίδια στιγμή κτυπά με μανία τα εισοδήματα και τα ακίνητα των ιδιωτών. Διατηρεί τις ψεύτικες (μεγάλες πλέον) αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και δεν αποδέχεται τις πραγματικές που διαμορφώνει η ελεύθερη αγορά. Που είναι λοιπόν εδώ η περιβόητη ελεύθερη αγορά; Στη συνέχεια επιβάλει εξοντωτικούς και αντισυνταγματικούς φόρους και τεκμήρια επί των ακινήτων με βάση τις (έξω από κάθε συναλλαγή) ψεύτικες αντικειμενικές αξίες. 
Είναι προφανές (δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση) πως ο βασικός στόχος είναι να κτυπηθούν σκληρά τα ακίνητα, για να φύγουν από τα χέρια των Ελλήνων. Οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να τα κρατήσουν, είτε γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υψηλούς φόρους, είτε γιατί δεν έχουν καμία διάθεση να πληρώσουν τους δυσανάλογους με τη χρησιμότητα των ακινήτων φόρους και τις διαστημικές πλέον (λόγω πτώσης των εισοδημάτων) δόσεις προς τις τράπεζες,  προτιμώντας να διαθέτουν τα λιγοστά εισοδήματά τους για επιβίωση. Σε λίγο μάλλον θα αρχίσουν και οι ελεύθεροι πλειστηριασμοί.  
Αν δεν οργανωθεί επειγόντως ένα λαϊκό κίνημα για την διάσωση των ακινήτων των πολιτών, πολύ σύντομα θα γυρίσουμε πίσω σε προπολεμικές καταστάσεις φτώχειας και εξαθλίωσης.

Πέτρος Χασάπης

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου