Σε πλήρες αδιέξοδο και αμηχανία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ο Σαμαράς διαπιστώνει ότι η επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη θυμίζει αλλαγή του Νίκου Αλέφαντου.
Ο Χαρδούβελης ως τώρα εμφανίζεται να σέρνεται πίσω από τις επιλογές του Στουρνάρα αλλά και των προκατόχων του στο ..υπουργείο.
Ακόμη και για τα αναδρομικά των ένστολων αυτό που σκέφτεται είναι να παρατείνει την έκτακτη εισφορά-δηλαδή ξανά εμείς τα κορόιδα να πληρώσουμε τις μαλακίες τους.
Που είναι οι φοροφυγάδες που υποτίθεται ότι θα κυνηγούσε; Που είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας, που είναι το κλείσιμο των χυδαίων Δημοσίων Οργανισμών, που είναι οι μεταρρυθμίσεις;
Ακόμη και οι διαρροές του υπ. Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια συνάντησαν την λογική αντίδραση του επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρου Τουρκολιά.
Πως είναι δυνατόν να τσουβαλιάζεις όλους τους δενειολήπτες και να τους κουρεύεις τα δάνεια ή να τους επινοικιάζεις το σπίτι;
Και οι συνεπείς δανειολήπτες είναι τα κορόιδα; Οπως είναι και οι συνεπείς φορολογούμενοι;
Ωραία χώρα! Επιβραβεύει διαρκώς τους μπαταχτσήδες και τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υπόθεση των κόκκινων δανείων πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά και εξονυχιστικά για τον κάθε δανειολήπτη. Ιδιώτη ή επιχείρηση. Και σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να κουρευτούν τα κόκκινα δάνεια των νταβατζήδων των ΜΜΕ. Είναι αυτοί που κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνάει εκβιάζουν να γίνει κούρεμα στα θαλασσοδάνεια που έχουν λάβει για τα σαπάκια τους-κοντά στα 3 δις ευρώ συνολικά. Την ώρα που οι πολίτες έχουν ακροβολιστεί στους σκουπιδοτενεκέδες οι σεσημασμένοι μηντιάρχες απαιτούν κούρεμα των θαλασσοδανείων τους!!!
Σ΄αυτόν τον κυκεώνα ο καθηγητής Χαρδούβελης είναι ωσεί παρόν με αποτέλεσμα ο Σαμαράς να αναζητεί απελπισμένος τον Στουρνάρα.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα του ΒΗΜΑτοδότη που ακολουθεί>
 
Αυτά τα κρυφά «ραντεβού» Σαμαρά - Στουρνάρα δεν λένε να τελειώσουν. Οχι μόνον τηλεφωνεί ο ένας στον άλλον συχνά, αλλά τρώνε και τα βράδια πολλές φορές μαζί σε σπίτια κοινών φίλων. Οπως συνέβη την Πέμπτη το βράδυ όπου Πρωθυπουργός και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δείπνησαν σε φιλικό σπίτι στα βόρεια προάστια. Συζήτησαν μεταξύ τυρού και αχλαδίου και το θέμα των «κόκκινων» δανείων, αλλά εκεί, όπως έμαθα, δεν ήταν και τόσο ρόδινα τα πράγματα για τη στάση που τηρεί στο ζήτημα ο κ. Στουρνάρας. Σύγκρουση θα πείτε; Θα δείξει. Υπήρξαν όμως εκείνο το βράδυ και εξομολογήσεις εκ μέρους του διοικητή, τις οποίες σας μεταφέρω:

Εξομολογήσεις και νοσταλγίες. Δεν γνωρίζω ακριβώς ποια ήταν η αιτία του νοσταλγικού ξεσπάσματος του κ. διοικητή (πιθανόν να έχει σχέση και με τα παραπάνω), αλλά, όπως είπε, νοσταλγεί τον καιρό που ήταν ο τσάρος της οικονομίας: «Εζησα τα πιο καλά, τα πιο δημιουργικά και τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής μου ως υπουργός Οικονομικών και αυτά τα χρόνια τα νοσταλγώ». Και όμως παλαιότερα έλεγε ότι ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος κάνει τη χειρότερη δουλειά στον κόσμο. Ως και τη σφαίρα που είχε σφηνωθεί στο τζάμι του γραφείου του έδειχνε σε όλους, ακόμη και στην τρόικα.