Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Δέκα σημεία …κυβερνητικής σχιζοφρένειας



Η κυβέρνηση λειτουργεί κάτω υπό το καθεστώς αντιφάσεων σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να διαγνωστεί από ειδικούς ακόμα και σχιζοφρένεια…
-Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πουλάει την «Μικρή ΔΕΗ», όπως ισχυρίζεται για να σώσει την ΔΕΗ, την ίδια ώρα της χρωστάει η ίδια 500.000 ευρώ.
-Την ώρα που η κυβέρνηση αποπέμπει υπόδικους δημοσίους ..
υπαλλήλους, την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης δίνει χάρη σε κατάδικους για να μπορέσουν να μπουν στο Δημόσιο.
-Την ώρα που το ίδιο το Δημόσιο δεν επιστρέφει φόρους και ΦΠΑ που χρωστάει σε πολίτες, απαιτεί οφειλές προς το Δημόσιο, που έχουν προκληθεί από αυτή την τακτική...
-Η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί σε δικαστικές αποφάσεις και δεν επαναπροσλαμβάνει 550 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει διετές πρόγραμμα απασχόλησης για 440.000 νέες θέσεις εργασίες εκ των οποίων οι 90.000 αφορούν το Δημόσιο.
-Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την ίδια ώρα δεν ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες με τους μεγαλοκαταθέτες, που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και φοροδιαφεύγουν.
-Πρόσθετα, η κυβέρνηση εξαγγέλλει «πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής, την ίδια ώρα που με νόμο απαλλάσσει τους καταχραστές του Δημοσίου.
-Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις, την ίδια ώρα εξαπολύει φοροκαταιγίδα και ειδικά στραμμένη προς το ακίνητο…
-Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για μέτρα που θα λάβει για να ανακουφίσει τον φορολογούμενο πολίτη, την ίδια ώρα ετοιμάζεται να του σερβίρει νέο μνημόνιο, με το «καρότο» της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους.
-Την ώρα που (πολυπαιγμένο πια το έργο) η κυβέρνηση προσποιείται τον σκληρό διαπραγματευτή με την Τρόικα, την ίδια ώρα κατ’ εντολή της περνάει μέσα από τα θερινά τμήματα της Βουλής το άνευ ορίων ξεπούλημα των αιγιαλών, των δασών, των βουνών και των λαγκαδιών της χώρας ολόκληρης…
-Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για σωτηρία στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων», την ίδια ώρα ετοιμάζει απελευθέρωση πλειστηριασμών πάλι καθ’ υπόδειξη των δανειστών και στέλνει (πέρα από κάθε σπιθαμή γης, νερού και αέρα της χώρας) ακόμα και το τελευταίο κομμάτι κεραμιδιού του μέσου Έλληνα, κατ’ ευθείαν στο «πορτοφόλι» των δανειστών.

 http://www.koutipandoras.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου