Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Καμμένος: «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα-Έρχεται καταιγίδα, μαυρίλα»

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στον Realfm 97,8 για την μικρή ΔΕΗ, τις ιδιωτικοποιήσεις, την οικονομία, και επισήμανε την ανάγκη της αλλαγής πολιτικής.
«Είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνων που μπορούν να φέρουν δουλειά, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και να σπάσουν τα κακώς κείμενα του δημοσίου. Είμαι αντίθετος σε ιδιωτικοποιήσεις που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τους αντιπάλους», σχολίασε αρχικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μειώνεται κάθε χρόνο η ποσόστωση της Ελλάδος προς όφελος των ανταγωνιστριών της. Βλέπουμε τον γενικό διευθυντή πωλήσεων να μεταπηδά στον αντίπαλο, βλέπουμε να κλείνουν δύο μονάδες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και όχι να ιδιωτικοποιούνται. Αυτό είναι ξεπούλημα».
«Το ίδιο συμβαίνει και με την ΔΕΗ. Αν κάποιος δει την χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ και δει τις μονάδες που είναι προς πώληση, θα δει ότι εδώ έχουμε ιδιωτικοποιήσεις που κάνουν δώρο. Δεν έχουμε καμία ιδιωτικοποίηση με σκοπό την ανάπτυξη. Σε αυτού του στυλ τις ιδιωτικοποιήσεις λέμε όχι», πρόσθεσε.
«Η οικονομία είναι υπό διάλυση. Αυτά που παρουσιάζει ο κ. Σαμαράς προς τα έξω δεν υπάρχουν. Η αγορά δεν έχει χρήμα. Καμία επιχείρηση δεν υπάρχει που να μπορεί να έχει χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Θα πρέπει και ο τρόπος που χρηματοδοτούνται επιχειρήσεις να εξυπηρετούν τους κανόνες του ανταγωνισμού. Υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που για 5.000 ευρώ κλείνουν. Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν ρυθμίζονται τα χρέη τους, σε αντίθεση με άλλους εργολάβους που ρυθμίζονται αμέσως τα χρέη τους. Δεν αντιμετωπίζεται η ανεργία, ανάπτυξη δεν υπάρχει», είπε ακόμα ο κ. Καμμένος.
«Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Η εσωτερική υποτίμηση συνεχίζεται. Η λύση είναι μία. Αλλαγή πολιτικής. Συμφωνώ σε κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, στη βάση της αλλαγής πολιτικής. Ρυθμίσεις στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και μεγάλη μείωση της φορολογίας», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Γιατί κρατείται ο Σαρκοζί; Καλείται να δικαιολογήσει γιατί έπαιρνε πληροφορίες από κάποιον δικαστή με αντάλλαγμα να τον πάει μετάθεση στο Μονακό. Εδώ δεν υπάρχει κράτος. Εδώ η τρόικα, οι τραπεζίτες και οι δανειστές κάνει ότι γουστάρει. Στέλνει το ΣΔΟΕ σε πολιτικούς αντιπάλους, κυνηγάει επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Πρέπει να υπάρχει κράτος δικαίου. Πρέπει να φύγουν οι επικυρίαρχοι. Μακάρι να υπάρξει κυβέρνηση Εθνικής ενότητας με αυτούς που διαφωνούν με αυτή την πολιτική. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα. Έρχεται καταιγίδα, μαυρίλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου